Let’s talk #1 – over foute guilty pleasures, oranje feestjes en uitwaaien op het strand

Let’s talk. Meestal praat ik op Chitaltravels uitsluitend over reizen. Wat ook niet zo gek is, want Chitaltravels is natuurlijk een reisblog. Ik schrijf graag over fijne stedentrips dichtbij huis, maar ook over verrassende ontdekkingen ver weg, zoals Tissamaharama in Sri Lanka en de Tatai rivier in Cambodja.

De laatste tijd bekroop me echter het gevoel dat ik iets meer met jullie wilden delen. Want uiteraard zit er achter dit reisblog ook een persoon. Ik dus. Op de over ons pagina kun je natuurlijk al veel meer lezen over wie ik ben en wat ik doe. Maar vandaag doe ik het een keertje anders. Let’s talk! Een kijkje in mijn leven en een terugblik op de maand april. Want naast reizen, zijn er nog veel meer dingen die het benoemen waard zijn! Het zou kunnen dat je nu denkt “O help”. In dat geval kan ik je geruststellen, ook in dit blog zal genoeg reis gerelateerde stuff de revue passeren. ;)

Oostzanerveld

Bij deze verklaren we het vaarseizoen voor geopend!

April begon voortvarend, met blauwe luchten en oplopende temperaturen. Onze boot lag al een lange tijd met smart op ons te wachten in het water en deze maand was het dan eindelijk zover. We maakte een tocht door het Oostzanerveld, het blijft een prachtig natuurgebied. En het bleef niet bij één tocht, we plakten er nog fijn een tweede achteraan. Met Engelse vrienden wel te verstaan, die voor een paar dagen in Nederland waren. Voor hun was varen nog specialer en dat maakte de tocht, ook voor ons, extra leuk! De motor liep als een zonnetje en de boeg gleed smooth door het water. Ik kijk al uit naar de zomer, wanneer we hele weekenden op stap kunnen met de boot, om zo alle mooie plekjes in de Zaanstreek te kunnen ontdekken. Want ja, dat is waar we wonen.

Film het verlangen

Guilty pleasures & het verlangen

De bioscoop, ik kom er eigenlijk veel te weinig. Een echte guilty pleasure confession: Beauty & the Beast. Het lijkt me een heerlijke film. Volgens sommige zegt dat wel iets over mijn smaak wat betreft films. Die schijnt niet al te best te zijn. :) Dus, tot nu toe, geen Beauty & the Beast voor mij. Met vriendinnen bezocht ik wel de nieuwe film van Chantal Janzen, het Verlangen. En eigenlijk was het een hele leuke film! Zonder spoilers, het einde is heerlijk verrassend!

Waar ben ik aan begonnen? – Bootcamp

Sinds een week of zes ben ik weer flink aan het sporten, om weer een beetje in shape te komen (de zomer nadert met rassenschede), maar vooral om me weer lekker fit te voelen. Sinds ik vorig jaar gestopt ben met volleybal, schoot het sporten er toch weleens bij in. De hoogste tijd om daar verandering in te brengen! We zijn weer helemaal back on track en fanatiek aan het bootcampen. Vaak denk ik tijdens de training, “waar ben ik aan begonnen?”, maar tegelijkertijd is het toch ook wel heel erg lekker! De spierpijn een dag na de training daargelaten. Helemaal nu het weer beter wordt, wat is er nou lekkerder dan buiten sporten?

Mijn fitbit, let's talk

Early birthday present!

Pas over maand ben ik jarig, maar toch kreeg ik alvast mijn eerste cadeau. En wat ben ik er blij mee! Van Thijs kreeg ik een Fitbit Charge 2, een activity tracker en horloge in één. Sindsdien check ik constant de hoeveelheid stappen die ik maak op een dag. Ook handig, na het trainen kun je precies aflezen welke afstanden je hebt afgelegd en hoeveel calorieën je hebt verbrand (en dat laatste is toch ook wel best fijn). Een mooie bijkomstigheid, de Fitbit is ook gewoon heel stijlvol!

Strand Egmond aan zee

Uitwaaien op het strand

April is een maand met veel feestdagen en daardoor ook extra vrije dagen. En uiteraard maakte we van die vrije dagen goed gebruik. Naast dat we met Pasen gezellig gebruncht hebben met familie, brachten we ook een bezoek aan het pittoreske Egmond. Helaas was het weer niet al te best, maar toch was het prima weer om lekker uit te waaien aan het strand. De dreigende luchten zorgden trouwens wel voor hele mooie uitzichten!

Stedentrip Helsinki

Let’s talk about Helsinki!

Samen met mijn moeder reisde ik af naar de hoofdstad van Finland, Helsinki. Ik bezocht al vaker Stockholm en Oslo, maar in Helsinki was ik nog nooit geweest. We verkende de stad, bewonderden de bezienswaardigheden, dronken veel koffie & thee (Helsinki is een waar koffie walhalla), aten de lekkerste muffins en shopte fijne Scandinavische merken. Eén keer per jaar ga ik samen met mijn moeder op stedentrip, meestal naar de wat Noordelijk gelegen landen, we houden daar beide erg van. En zoals altijd, was het weer een leuk en vooral gezellig weekend!

Wilde plannen vielen in het water

Wilde plannen hadden we voor de verjaardag van onze Koning. We wilde namelijk met onze boot door de Amsterdamse grachten varen. Dat had ons zo leuk geleken! Helaas waren de temperaturen nog lager dan tijdens de kerstdagen, waardoor het toch iets te koud was om de hele dag op het water te zijn. Volgend jaar beter!

Koningsdag ndsm

Lekker eten op de NDSM-werf

We veranderde onze plannen en bezochten in plaats hiervan de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Altijd leuk! Na een tijdje op de vrijmarkt te hebben rondgestruind en zelfgemaakte patatjes te hebben gegeten, belande we bij vrienden, waar we tot laat Koningsdag hebben gevierd!

Lipari, eolische eilanden

Trots – mijn eerste reisgids is een feit

Uiteraard blogde ik er afgelopen maand weer fijn op los. Het artikel waar ik meest trots op ben en waar ik lange tijd aan gewerkt heb, is de reisgids van Lipari. Lipari maakt deel uit van Eolische eilanden, een vulkanische eilandengroep ten Noorden van Sicilië. Toen we hier waren wist ik het meteen, hier ga ik een complete reisgids over schrijven. Dat is inmiddels meer dan een half jaar geleden. Ik heb er veel tijd in gestopt en onze leukste ervaringen geprobeerd goed te verwoorden in een makkelijk overzicht. Ik ben benieuwd wat jullie vinden van het resultaat!

Let's talk - moestuintjes

Moestuin 2.0

Ik sluit de maand af met iets heel knulligs, mijn moestuintjes. Sinds gister zijn de bakjes weer gevuld en de zaadjes geplant. Vorig jaar deed ik ook een poging om de AH-moestuintjes te laten groeien en in eerste instantie ging dat heel goed. De pepers schoten omhoog en ook de watermeloen groeide veelbelovend. Totdat ik op een middag thuiskwam en al mijn plantjes onthoofd terugvond op de aanrecht. Mijn lieve katten vonden het niet nodig om te wachten tot er vruchten aan kwamen, ze vonden de plantjes zo ook al lekker genoeg. Dus daarom, dit jaar poging 2. En nu zet ik zo op een plek waar de katten er niet zo goed bij kunnen, wat nog een lastige opgave zal zijn. Het zijn nogal slimme monstertjes. Wel hele lieve monsters overig!

De maand april in vogelvlucht

Dit was mijn maand april in een notendop. Toen ik begon aan deze Let’s talk vroeg ik mij af of mijn maand wel interessant genoeg was om met jullie te delen. En eerlijk gezegd, weet ik dat nog steeds niet zeker. Ik vond het wel heel leuk om te schrijven en een beetje te laten zien waar ik me afgelopen maand mee bezig heb gehouden. De laatste regels staan op papier en mijn trainingsschoenen zijn inmiddels aan. Op naar de volgende bootcamp les!

Let’s talk

Maar in de Let’s talk gaat het natuurlijk niet alleen op mij. Ik ben namelijk heel benieuwd wat jullie deze maand zo ongeveer allemaal gedaan hebben! Hoe was jullie Koningsdag? En staan er al nieuwe reisplannen op het programma? Let’s talk!

 

 

 

6 comments

 1. Leuk Sanne! Ik word altijd blij van het lezen van maandoverzichten, leuke afwisseling op je andere posts ook!
  Wij kwamen de dag voor Koningsdag terug van vakantie in Frankrijk, een weekje in de Gard (vlakbij Barjac) en daarna in 5 dagen terug naar huis gereden. Langs de kust en nog 2 dagen in de Dordogne. Zo mooi en leuk! Koningsdag hebben we dan ook lekker thuis gedaan, beetje wassen en klusjes in huis doen.

  1. Wat heerlijk, Frankrijk!! Perfecte tijd ook, zo in de meivakantie. En dan is Koningsdag eigenlijk wel prima om te gebruiken om een beetje bij te komen van de reis en alles op te ruimen. En te klussen natuurlijk!!

 2. Beauty and the Beast is juist een prachtige film! Moet je echt naartoe gaan en het liefst de 3D versie. Zelfs mijn man vond m geweldig. Het Verlangen zou ik ook wel willen zien! Wordt dus weer een dvdtje vanuit Nederland haha

  1. Wat goed dat je man mee wilde! Ik krijg die van mij echt niet mee. :) Goede tip, om de film te bekijken in 3D, dat ga ik zeker doen. Je zal nog wel regelmatig post krijgen vanuit Nederland met DVD’s, hagelslag en dropjes enzo? Het Verlangen is zeker een leuke film!

 3. Heel leuk, jouw maandoverzicht! Ik vind het erg tof om te lezen hoe je je maand vult. En zo leer ik je nog beter kennen ook. Zo wist ik niet dat je een boot hebt en bent gaan bootcampen. Dat je naar Helsinki vertrok met je moeder had ik wel gelezen. Ik ben erg benieuwd naar je avonturen en foto’s! Ik vind je artikel over Lipari erg leuk, echt een onontdekt pareltje!

  1. Dank je Marcella! Het bootcampen doe ik nu sinds een week of zes. En echt elke keer heb ik spierpijn. Wel drie dagen lang! Maar leuk is het zeker. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *