Waarom de Tatai rivier één van de mooiste plekken van Cambodja is!

Soms weet en voel je het gelijk, zonder ook nog maar iets van de verdere omgeving gezien te hebben, deze plek heeft iets bijzonders. Iets magisch, waardoor je er eigenlijk bijna niet meer weg wilt gaan. Juist dit soort ontdekkingen maken het reizen zo bijzonder. De Tatai rivier in Cambodja is zo´n plek. Goed verborgen in het westen van Cambodja, ver weg van alle toeristen en de drukte van de stad. Klinkt goed he?

Tatai rivier Cambodja

Tot je kuiten in het water

En het wordt nog beter! De bungalows waar je kunt overnachten zijn in deze omgeving alleen te bereiken per boot. En dat is meteen een mooie bonus, want dat betekend dat je al direct veel van deze mooie omgeving te zien krijgt!

De vrolijk gekleurde houten boten liggen al op je te wachten onder de Phun Daung Tatai brug. De steiger waar de boten aanleggen lijkt echter zijn beste tijd wel gehad te hebben. Kijk er dan ook niet raar vanop als je tot je kuiten in het water staat om de boot op te klimmen. Slippers zijn hier dus wel handig. :)

Tatai rivier

Maar eerst.. how to get there?

Maar voor we dit gebied beter onder de loep nemen, hoe kom je hier eigenlijk? Ten eerste, mocht je per bus komen, er is hier geen officiële bushalte. Je moet je buschauffeur echt specifiek vragen om hier te stoppen, want anders rijdt hij er zo voorbij. De dichtbijgelegen stad is Koh Kong, op 18 km afstand van de Tatai brug. Voor 15 dollar brengt een tuk tuk je vanuit Koh Kong naar de brug. Wil je liever per auto, dan kost deze rit je 20 dollar.

Kom je vanaf de kant van Sihanoukville dan rij je via de snelweg nr. 48 in ongeveer 3,5 uur naar de Tatai rivier. Hoewel dat natuurlijk een behoorlijke rit is, vliegt deze voorbij. Het landschap waardoor je heen rijdt veranderd constant en gaat langzaam over in een groene bergachtige omgeving.

Tatai rivier

Eyecatcher

Hoewel er in de omgeving veel te doen en te zien is, blijft de absolute eyecatcher van dit gebied toch echt de rivier zelf. Het rustig stromende water is omgeven door dichte jungle. Het water van de rivier is ongelooflijk helder en perfect om in te zwemmen. Je hoeft niet bang te zijn voor krokodillen, want deze komen hier niet voor. Af en toe komt er een klein bootje voorbij met een paar vissers die vrolijk lachend naar je zwaaien. Hier zijn ze nog trots op hun omgeving en kunnen ze de toeristen die een bezoek brengen aan hun woonomgeving nog echt waarderen. En dat is mooi om te zien.

Tatai rivier Cambodia

Tatai rivier

Als Tarzan door de jungle

Aan de éne kant de rivier en aan de andere kant de dichte jungle. Er zijn verschillende mogelijkheden tot het maken van tochten door de jungle, bijvoorbeeld naar de waterval. Via smalle paadjes manoeuvreer je je door het dichte groen. Af en toe moet je bukken voor een tak of over een gevallen boomstronk klimmen. Avontuurlijk is het wel! Zelden heb ik zo’n dichte jungle gezien. Terwijl je hier doorheen loopt hoor je allemaal geluiden van vogels, apen en andere dieren. Met een beetje mazzel zie je ze ook echt!

Tatai waterval

Waterval

Na een avontuurlijke tocht door de jungle kom je uit bij de Tatai waterval. In het regenseizoen is dit een behoorlijk indrukwekkende waterval. Tijdens de droogte slinkt deze behoorlijk qua omvang, maar nog steeds is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze plek. Zoals ik in het blog over onze rondreis door Thailand & Cambodja al schreef, heeft de waterval iets weg van de Buley Rockhole in Australië. Ook deze waterval bestaat namelijk uit allemaal natuurlijke poeltjes waar je in kunt zwemmen of je kunt laten masseren door de stralen van de waterval. Je kunt je hier makkelijk een halve dag vermaken. Bovenop de waterval vind je een paar stalletjes waar je vers fruit kunt kopen.

Een leuke manier om terug naar je bungalow te keren, is per kajak! Bij je resort kun je regelen dat ze deze naar de waterval varen, zodat je zelf kan terug peddelen. Een pittige, maar o zo mooie tocht!

Tatai river Cambodia

Overnachten aan de Tatai rivier

Omdat het toerisme in dit gebied eigenlijk nog in de kinderschoenen staat (en laten we hopen dat dit ook altijd zo zal blijven), zijn er wat betreft accommodatie nog niet veel keuze opties. Langs de rivier vind je ongeveer 3 á 4 kleine resorts, daarom is het aan te raden om vooraf te boeken. Vooruit boeken is sowieso wel handig, het resort moet je namelijk ophalen per boot vanaf de Tatai brug, op een andere manier zijn zij niet te bereiken. Wij verbleven in de gemoedelijke Neptune River Bungalows, een klein resort bestaand uit 4 bungalows. Zeker een aanrader!

Tatai rivier

Breakfast with a view

Dit is misschien wel de mooiste plek waar we ontbeten hebben tijdens onze reis door Thailand & Cambodja. Het is tevens ook de plek die de meeste indruk heeft gemaakt op ons. De stilte, de wonderschone natuur, het wandelen door de jungle en het zwemmen in de rivier. Naast dat er genoeg activiteiten, zoals kajakken of wandelen, te ondernemen zijn ademt deze omgeving ook een soort van serene rust uit. Het is heerlijk om vanuit je hangmat het leven op en om de rivier te bestuderen. Heb je het plan om naar Cambodja afreizen en wil je een beetje van de gebaande paden afwijken, overweeg dan zeker een bezoek aan de Tatai river. Ze zal je niet teleurstellen!

Tagged: ,

26 comments

 1. Ik heb dus totaal geen plannen om naar Cambodja te gaan, maar als ik dit zie… Wat een puur plekje, precies wat ik zoek als ik op reis ga. Heel gaaf dat je naast de avontuurlijke en actieve dingen ook heerlijk kunt ontspannen in de rivier, bij een waterval of bij je lodge. Je kunt echt zien aan je foto’s dat deze plek rust ademt. Zo mooi!

 2. Wat een heerlijke plek, wauww! Je hebt me helemaal overtuigd, Cambodja moet ook op mijn wishlist. Nu mijn man nog zover krijgen dat hij in een kano stapt ;-) Geinig trouwens, dat je alleen per boot bij je acco kunt komen. En die rivier met massage stralen klinkt ook fijn!

 3. Wat een ongelooflijk mooie plek is dit zeg! Ik wist helemaal niet dat je in Cambodja dit soort natuur had. Ik vond het er vrij droog en stoffig. :) Hoe heb je dit pareltje in hemelsnaam gevonden? Als we nog een keer naar Cambodja gaan wil ik hier zeker naartoe!!

  1. Via avondenlang zoeken op Booking. Mijn man’s grootste hobby. :) Hij is dol op bijzondere plekken om te overnachten en zo kwamen we op deze eco lodge uit. Hierna hebben we ons verdiept in het gebied en het bleek er prachtig uit te zien. Achteraf een hele goede keuze!

 4. Het eerste wat ik nu denk is wanneer kan ik hier naar toe. Dit brengt mij helemaal terug naar mijn tocht door Khao Sok national park. Bij onze accomodatie kon je ook alleen maar komen per boot. Heerlijk! Ook de stilte die er dan is – even helemaal niks dan rust om je heen.

 5. Wow ben helemaal onder de indruk van je verhaal! Wat een bijzondere plek is dat! En dan aan het water in zo’n bungalow slapen, echt ge-wel-dig! Is het ook een beetje kindvriendelijk?

  1. Het is best kindervriendelijk. In de zin van, alle excursies zijn goed met kinderen te maken en de reis naar de Tatai rivier ook. Er komen regelmatig gezinnen met kinderen en het personeel van de accommodaties vinden dat ook echt geweldig. De accommodaties zelf zijn wel een beetje basic, maar dat maakt het ook wel weer bijzonder!

 6. Wat een mooi plekje!

  Ik heb door Cambodja gereisd en ik vond het een beetje tegenvallen. Vooral het opdringerige van sommige mensen…

  Dit ziet er echter mooi en vredig uit.

  1. Grappig, ik vond het opdringerige juist, in verhouding tot andere landen, heel erg meevallen. Misschien hebben wij net mazzel gehad. Mocht je ooit terug willen naar Cambodja, dan is dit het rustigste en vredigste plekje wat we zijn tegengekomen!

 7. Wat een heerlijke plek. Ga ik zeker onthouden want Cambodja staat nog op de lijst. Lijkt me prachtig om te combineren met Laos. Ik had ook niet verwacht dat Cambodja dergelijk natuur te bieden zou hebben. Wel dus.

 8. Ik wil al heel lang eens naar Cambodja. Mocht ik ooit gaan, neem ik deze plek en tips ook echt mee! Wat een prachtige plek. Zeker omdat het nog niet zo toeristisch is. En die overnachting aan het water, zo mooi!

 9. Ik ben net plannen aan het maken om cambodja te bezoeken in december. Hoe lang zou je aanraden om bij neptune te verblijven?

  1. Jazeker, wij vonden het daar echt fantastisch. Wij hebben bewust gekozen voor de iets grotere hut, die staat direct aan de rivier en je ziet ’s ochtends vanaf die kant ook de zon op komen. Prachtige plek, aardige mensen en héél lekker eten. Kort samengevat, ik kan het je van harte aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *