Uitwaaien op het strand van Egmond aan Zee

Niets lekkerder, dan uitwaaien op het strand. De Nederlandse kust is daar bij uitstek geschikt voor, het klimaat helaas ook. Nederland telt een groot scala aan fijne en mooie stranden, Egmond aan Zee is hier één van. Wat Egmond extra leuk maakt, is het gezellige dorpje vol met mooie winkels en fijne eettentjes, waar je na een lange strandwandeling onder het genot van wat lekkers, weer helemaal bij kan komen!

Egmond aan zee

Woeste zee en bulderende golven in Egmond aan Zee

In de zomer, wanneer het kwik richting de 30 graden stijgt, is het strand van Egmond aan Zee afgeladen. Je kunt dan letterlijk over de hoofden lopen. Natuurlijk is relaxen in de zon en het nemen van een verkoelende duik in de zee dan fijn om te doen. Een bezoek aan het strand in een van de andere jaargetijden is zeker net zo’n aanrader. De woeste zee met bulderende golven in combinatie met onheilspellende luchten, het is een prachtig gezicht. Windstil is het hier eigenlijk nooit en dat is maar goed ook. Met de wind door je haren en je handen diep weggestopt in je jaszakken, al banjerend langs de vloedlijn. Een betere bestemming voor de zondagmiddag is er haast niet.

Egmond aan zee

Zwemmende bikkels

Het water is misschien qua temperatuur nog niet zo geschikt om in te zwemmen (de bikkels onder ons voorbehouden), maar de kustlijn ziet er des te aantrekkelijker uit. Het geluid van het omslaan van de golven is woest en meedogenloos en toch voelt het heel ontspannen aan. Trek comfortabele schoenen aan en geniet tijdens het wandelen van al het moois van de Nederlandse kust. Sla je bij Egmond linksaf, dan loop je richting het strand van Castricum, sla je rechtsaf, dan kom je opgegeven moment uit bij Bergen aan Zee. Beide kanten staan gerand voor een fijne strandwandeling.

Strand Egmond aan zee

We love bad weather

En woon je in Nederland, dan is de kans op regen toch wel groot. Egmond aan Zee is hier geen uitzondering op. Een mooie bijkomstigheid hiervan, zijn de mooie wolkenformaties die boven het strand hangen. Het geeft een beetje spookachtig tintje aan het geheel, maar dat maakt het natuurschoon eigenlijk alleen maar interessanter.

Egmond aan zee

Uitwaaien op het strand

De wind door je haren en de kou op je huid zorgen na afloop voor een moe, maar voldaan gevoel. Je hoofd is weer heerlijk leeg en je wangen gloeien. Uitwaaien op het strand is compleet ontspannen, een beetje werken en volop genieten van de Nederlandse stranden. Misschien is een bezoek aan het strand in deze periode juist wel fijner dan in hartje zomer. Wat vind jij?

 

Breng je meer een liefhebber van zon? Dan zijn deze stranden misschien meer geschikt voor je. :)

 

 

 

4 comments

  1. Heerlijk om uit te waaien aan het strand! Mijn familie komt uit Castricum/Alkmaar, dus ik was vaak te vinden aan dat strand. Mijn oma had er zo’n strandhut. Nu kom ik echt te weinig aan de kust, het is voor mij niet in de buurt. De waddeneilanden zijn ’t meest ideaal. Ik denk dat het er binnenkort wel weer voor een dagje van gaat komen!

    1. Wat leuk dat je familie uit die buurt komt! De Waddeneilanden zijn ook heel fijn. Een gedeelte van mijn familie woont op Terschelling, daar ben ik ook regelmatig te vinden. Lekker uitwaaien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *