Let’s talk #2 – over spierpijn, foodtrucks en nieuwe vakantieplannen

Let’s talk. Over mooie reizen en dansen tot de zonder gaat. Over de lekkerste huisgemaakte taarten, spierpijn en enge boeken. Maar ook over zwarte randjes, ultiem geluk en nieuwe vakantieplannen.

Rollende-keukens-festival

Van Foodtrucks tot de lekkerste high tea ever

Op maar meteen met de deur in huis te vallen, het was een maand vol lekker eten. Van de rollende keukens, tot een foodtruck festival in Zaandam. En hoewel ik dol ben op foodtrucks, haalt al dat lekkere eten het niet bij een echt goede high tea. We vierde Moederdag en Vaderdag ineen door mijn ouders mee te nemen naar Theetuin ´t Einde. En de high tea aldaar is ook echt het einde. Alles was even lekker, met de huisgemaakte taarten als hoogtepunt. De spreekwoordelijke kers op de taart. Wil je echt een keer genieten van al dat lekkers wat bij high tea hoort, op een mooie locatie in een pittoresk dorpje, dan is deze theetuin echt een aanrader!

Hilarische bootcamp avonturen & de ergste spierpijn ooit

Al dat lekkere eten heeft de neiging om fijn aan je heupen te blijven plakken. Het geheim van de smid, doordeweeks gezond eten en vooral veel sporten. Mijn bootcamp avonturen zijn nog steeds hilarisch, hoewel ik het wel steeds beter onder de knie krijg. Gelukkig blijft de spierpijn tegenwoordig wel wat meer weg. Deze kwam echter keihard om de hoek kijken na een uurtje trainen met een personal trainer. Het resulteerde in een moe maar voldaan gevoel in combinatie met bijna twee dagen geen trap meer kunnen lopen. Sporten is goed voor je zullen we maar zeggen. :)

Stedentrip-Belfast-dirty-onion

Belfast met vriendinnen: cockatils & sight seeing

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus uiteraard trokken we er weer fijn op uit. Naar Belfast met vriendinnen, een doldwaas weekend met heel veel lol, cocktails en een verkenningstocht door deze verrassend mooie Noord Ierse stad. De kust van Noord-Ierland is trouwens ook waanzinnig mooie. Mocht je ooit naar Belfast gaan, huur dan ook dag een auto en verken dit gebied. Prachtig. Of beter, verblijf tenminste een week in dit gebied. Zo zie je maar, je hoeft niet per se ver weg voor om een fijne roadtrip te maken!

varen-door-varkensland

Varen naar mooie bestemmingen

Doordat het dit jaar al vroeg zomer was hebben we al heel wat vaar kilometers kunnen maken. Zo maakten we al een trip naar Volendam, Monnickendam en bezochten we Varkensland. Varkensland is een veenpolder en valt onder de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Zeer mooi gebied om te varen.

Genieten van een zaterdagavond op de bank

Verjaardagen, feestjes en babyshowers, gezellig was het de afgelopen tijd zeker. Het zijn dingen waar ik erg van kan genieten. Toch heb ik ook bewust een paar weekenden vrijgehouden. Geen bezoeken aan het buitenland of trips binnen Nederland. Rust. Soms heb je dat ook een beetje nodig. Ik leer het steeds beter in te plannen en merkt dat ik dat toch wel heel fijn vind. Lekker lezen, netflixen of gewoon met zijn tweeën een zaterdagavond op de bank. Heerlijk!

Let's talk about e-readers

Yes, een e-reader!

Sinds kort ben ik de trotse bezitter van een Kobo e-reader, gekregen voor mijn verjaardag. Yep, ik ben weer een jaartje ouder geworden. :) En ik moet zeggen, wat is een e-reader toch een uitvinding! Het leek me superhandig voor op reis. Geen gesleep meer met zware boeken in de bagage. Zeker als je reist met een backpack is dat niet heel handig. Naast dat boeken gewoon veel plaats in beslag nemen en toch wel zwaar zijn vind ik het ook heel lastig om ze netjes te houden. En ja, een boek is natuurlijk een gebruiksvoorwerp, maar ik ben er nogal zuinig op. Noem het tik of een rare gewoonte, maar ik vind het doodzonde als boeken beschadigd raken. Een e-reader is dus een uitkomst!

Griezelen met M.J. Arlidge

Hij is al volop in gebruik, momenteel verslind ik de boeken van M.J. Arlidge. Heerlijk om weg te duiken in de psyche van de hoofdpersoon, inspecteur Helen Grace, en haar langzaam maar zeker steeds dichter bij de ontknoping van de moordcomplotten te zien komen. Het zijn dus thrillers, die fijn weg lezen. Niet voor de faint-hearted, de boeken vallen onder de thrillers en gaan veelal om het oplossen van misdaden gepleegd door seriemoordenaars.

A day at the park

Dansen tot de zon onder gaat

Het festival seizoen is weer in volle gang! Aankomende zaterdag staat voor mij het eerste festival in de planning, Pitch gehouden op de NDSM-werf in Amsterdam. Eén van mijn favoriete plekken, dus dat moet helemaal goed komen. Gezellig met vriendinnen dansen tot de zonder gaat, ik hou ervan. De weersvoorspellingen laten helaas wat te wensen over. Maar hee, niets zo veranderlijk als het weer!

Oerol festival Terschelling

Festival + theater = yes it can

Over festivals gesproken, ben jij weleens op Oerol geweest? Elk jaar is Terschelling gedurende 10 dagen het decor voor dit internationale theaterfestival. En dan moet je bij theater niet meteen denken aan saai of een hoog wollen sokken gehalte. Nee, denk vooral aan toffe projecten, geïntegreerd in het landschap. Een hoop gezelligheid en leuke feesten. Schrijf de data voor volgend jaar maar alvast in je agenda, dit festival wil je echt een keer meegemaakt hebben. En anders, een bezoek aan Terschelling is toch altijd een goed idee?

Zwarte randjes – geluk zit hem in de kleine dingen

Het waren twee fijne maanden, met toch ook wel een paar zwartje randjes. Het doet je beseffen hoe fragiel tijd eigenlijk is. Het is heel betrekkelijk en onvoorspelbaar. Net als het leven zelf. Ik kan alleen maar zeggen geniet er zoveel mogelijk van. Geniet van de vrijheid, de kou op je huid, de wind door je haren en het ondergaan van de zon. Geluk zit hem in de kleine dingen. Doe de dingen waar je echt blij van wordt. Voor mij is dat reizen, nieuwe dingen ontdekken en avontuur. Maar ook een high tea met mijn ouders, een avond relaxed op de bank met Thijs, te veel chocolade ten met mijn zus, een weekendje Belfast met de theeleutjes en dansen tot de zon onder gaat met vriendinnen. Dat zijn dan ook mijn plannen voor de komende maand. Even niet ver van huis, maar genieten van familie, vrienden en de natuur om me heen.

Let's talk about Maderia

Nieuwe vakantieplannen

Om af te sluiten met een leuk nieuwtje, we hebben van de week tickets geboekt. Eind september gaan we voor twee weken naar Madeira en Porto Santos! We zijn heel benieuwd naar deze eilanden (als ik er nu over nadenk gaan we eigenlijk wel heel vaak naar eilanden, een kleine crusch denk ik :) ). Love Island life! De voorpret is al begonnen, we zijn op zoek naar toffe bezienswaardigheden, fijne wandelingen en bijzondere overnachtingen. Word vervolgd!

Let’s talk

Het is een aardig lange Let’s talk geworden, mijn vingers vlogen over het toetsenbord en de tekst stond in een mum van tijd op papier. Het is leuk om mijn belevenissen met jullie te delen. Maar uiteraard gaat het niet alleen om mij. Ik ben namelijk net zo nieuwsgierig naar jullie belevenissen! Hoe was jullie maand? Genoten van het mooie weer? Staat er nog een festival op de planning en welke boeken gaan er met jullie mee op reis? Let’s talk!

 

 

4 comments

  1. Heerlijke update! Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Leuk dat je ook een e-reader hebt, ik heb er sinds 2 maanden ook eentje. Ik lees meer dan ik jarenlang deed, zo fijn! Ik ben gisteren pas getipt op de boeken van M.J. Arlidge, grappig dat ik ze nu bij jou tegen kom. Ze lijken me erg tof. Net als Madeira trouwens, dat eiland staat al lange tijd op mijn wishlist. Tof dat je er 2 weken naartoe gaat! Veel plezier met de voorpret & geniet van je weekend!

    1. Dank je!! Grappig dat je de boeken nu ook tegenkomt. Ik kan je ze aanraden, inmiddels heb ik ze allemaal uit. :) De voorpret is al in volle gang, we hebben net de auto geboekt. Al duurt het nog wel even, we hebben er evengoed al zoveel zin in!

  2. Nog van harte gefeliciteerd! Een e-reader is echt fijn om mee te nemen op reis. Ik lees vaak thrillers, en Karin Slaughter is een van mijn favorieten. M.J. Arlidge ken ik niet, dus ik ga er zeker naar kijken. Leuk dat je zoveel leuks hebt gedaan deze maand. Het weer zat gelukkig vaak mee. Belfast en de Noord Ierse kust ken ik niet. Ik ga binnenkort weer naar Ierland. Veel zin in :) Verder stond juni bij mij vooral in het teken van onze reis door Noord Noorwegen.. En keihard werken helaas. Nu lekker uitrusten dus. Tof dat jullie naar Madeira gaan. Schijnt erg mooi te zijn. Fijn weekend nog!

    1. Thanks! Als je van Karin Slaughter houd, dan is M.J. Arlidge zeker een aanrader. Wat fijn dat je binnenkort weer naar Ierland gaat. Wat maak je op het moment toch een heerlijke reizen. Noorwegen, de Lofoten. Love it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *