chitaltravels-nederlandse-reisblog

Over ons

Hoi – Hi – Hello – Bonjour – Namaste – Jambo!!

Dit zijn maar een paar voorbeelden van hoe je iemand gedag kunt zeggen. Eigenlijk is de betekenis van al deze woorden gelijk. Namelijk, hallo!

Dus bij deze; Hoi en welkom op mijn blog!

Eén van de leukste dingen om te doen (of eigenlijk het allerleukste) is toch wel reizen! Het ontdekken van nieuwe landen, streken en steden. Het in contact komen met andere culturen, deze mogen aanschouwen, proeven en voelen. Maar ook het eindeloos genieten van de diversiteit van de natuur, de landschappen en voor ons zeker, de dieren die daar leven. Je ontdekt constant nieuwe dingen en verzamelt daarmee een grote collectie herinneringen en ervaringen die niemand je meer afneemt!

Op deze manier is Chitaltravels dan ook ontstaan. Als naslag werk voor ons zelf, zodat alle herinneringen en avonturen die we hebben meegemaakt levend blijven! Dit doe ik in de vorm van een reisblog ! Hier schrijf ik over onze reizen, excursies en ervaringen, maar soms ook over dingen die wij gewoon inspireren. Natuurlijk allen reis gerelateerd.

Misschien is het leuk om iets meer over mijzelf te vertellen, zodat je een beetje een idee hebt van de persoon achter Chitaltravels.

 

Over ons chitaltravels

 

Daar gaan we dan! Ik ben dus Sanne en heb inmiddels al heel wat jaren “verkering” met mijn vriend Thijs. Samen met onze twee katten wonen we op een woonboot, die Thijs zelf gebouwd heeft. Eigenlijk is het misschien meer een woonark, het heeft namelijk twee verdiepingen, maar dat terzijde. We zijn beide geboren en getogen in de Zaanstreek en wonen hier nog steeds. Echte Zaankanters dus, maar dan zonder dat rare accent. :) De Zaanstreek is een leuke plek om te wonen. Dichtbij Amsterdam, maar toch nog veel ruimte en groen om ons heen. Wat ons betreft een hele fijne combi!

Het reizen zat er eigenlijk al vroeg in. Met mijn ouders en mijn zus gingen we vaak op vakantie in Nederland. Hele zomers bracht ik door op de Waddeneilanden en met name op Terschelling, maar ook gingen we regelmatig op fietsvakantie. We bezochten op die manier de leukste en mooiste plekken van ons land. Als je op de basisschool zit vind je een fietsvakantie natuurlijk helemaal niet zo stoer, maar toch waren het leuke vakanties. Als ik er nu op terugkijk, zijn dat wel de vakanties waar ik de mooiste herinneringen aan heb. Mijn ouders namen ons ook mee op grote reizen, zoals naar IJsland en Lapland. Toevallig ben ik nog niet zo lang geleden zelf terug geweest naar IJsland en hoewel ik de eerste keer nog vrij jong was, kon ik me toch nog best veel herinneren!

Inmiddels ben ik volwassen (hoewel je dat soms misschien niet zou zeggen ;) ) en reis ik samen met Thijs de wereld rond. We zijn eigenlijk wel altijd bezig met het plannen van een vakantie of ons aan het verdiepen in bijzondere bestemmingen. Ik heb gemerkt dat de Noordelijke landen mij toch wel erg aantrekken. IJsland, Noorwegen en Zweden zijn een paar voorbeelden hiervan, prachtig die wat ruigere natuur. Alaska staat dan ook hoog op mijn wensenlijstje! Maar met stip op nummer 1 staat toch wel een bezoek aan Paaseiland, dat lijkt me echt magisch!

Hiken doe ik graag, hoewel je me goed kan vergelijken met een stijve hark, gaat dat me toch redelijk goed af. Ook hou ik erg van wildlife. Ik kan erg genieten van alle bijzondere dieren die leven in het wild. Soms word ik er best wel een beetje fanatiek van, kom niet tussen mij en het luipaard. Nee hoor, dat valt wel mee, maar ik vind het wel super gaaf om dieren in hun eigen omgeving te zien. Ook heb ik de kleine afwijking dat ik zwemmen met grote vissen en zoogdieren te gek vind. Zo zwommen we al een keer met manta ray’s , walvishaaien en per ongeluk met haaien. Dat laatste vond ik vooral achteraf heel gaaf, op het moment zelf vond ik dat totaal niet chill. Het was namelijk niet helemaal de bedoeling om met ze te zwemmen…

Onze reizen inspireerden ons ook om Chital te beginnen. Chital is de webshop voor de mooiste lifestyle en woonaccessoires van verre! We vinden het zelf leuk om niet al te toeristische souvenirs mee te nemen vanuit andere landen. Mooie, kwalitatief goede producten die je interieur net iets extra’s geven. Vanuit dat idee is Chital ontstaan! Superleuk om naast mijn reisblog mee bezig te zijn!

Door middel van mijn blog, wil ik graag onze reiservaringen met jullie delen! Hopelijk vind je het leuk om onze reisverhalen te lezen. Wie weet haal je er inspiratie en informatie uit voor je volgende reis!

Ik wens jullie veel leesplezier! En echt superleuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog!

 

We like to travel and love to share it with you!

xxx  Sanne

 

Reisblog chitaltravels over ons