Let’s talk #5 Over een bijzondere reis & het instant vakantiegevoel

Let’s talk. Over een wel heel bijzondere reis, opblaasbare jacuzzi’s en het instant vakantiegevoel. Een kleine terugblik op de maand mei.

geothermische Reykjadalur vallei IJsland

Over reizen

Begin mei maakte ik samen met mijn ouders en zus een wel heel mooie reis. Terug naar IJsland, waar het voor mij ooit allemaal begon. Het land van vuur en ijs, vol verassingen en bizar mooie landschappen. De stilte en de weidsheid van de IJslandse natuur voel ik tot diep in mijn hart. Hier, inmiddels 20 jaar geleden, begon mijn passie voor reizen, natuur en avontuur. Voor off the beaten track, het ontdekken en verkennen. Precies hetgeen waar ik gelukkig van word.

Terug naar IJsland is altijd een waar feest, maar de reis maken samen maken met mijn familie was toch wel heel bijzonder. Een week lang bezochten we de bekende, maar ook minder bekende (en die zijn misschien nog wel leuker) hoogtepunten van het land. Actief in combinatie met heerlijk ontspannen in de IJslandse warmwaterbronnen. Wat mij betreft de perfecte combinatie.

Het eerste artikel over IJsland staat inmiddels online – Reykjadalur vallei: wandelen tussen de stoom en warmwaterbronnen – en er zullen er, uiteraard, nog vele volgen.

De maand mei kent dit jaar wel een erg hoog Scandinavië gehalte. Naast IJsland, bezocht ik ook nog Kopenhagen en Malmö. Met de trein zijn beide steden prima te combineren. Malmö was een first, Kopenhagen bezocht ik al vaker. Klein Amsterdam wordt de stad ook weleens liefkozend genoemd. Waarschijnlijk heeft dat er ook wel iets mee te maken waarom ik me zo thuis voel in deze Deense stad. Wel voor de eerste keer, was dat ik een rondvaart maakte door Kopenhagen. Toeristisch? Mwah, valt erg mee. Eigenlijk is het een hele leuke manier om wat meer van de stad te ontdekken. De rondvaart komt namelijk ook op plekken waar jezelf niet zo snel zult komen. Een aanrader dus.

Dorp Mostar Bosnië en Herzegovina

Over Chital Travels

Terwijl ik dit maandoverzicht schrijf is het hier in Nederland al een week bloedheet. Grappig om te bedenken dat de landen die ik afgelopen maand bezocht qua temperaturen een stuk koeler waren. Ondanks het mooie weer wisten jullie weer goed de weg naar mijn blog te vinden. Waarvoor dank! Achter de schermen ben ik hard aan het werk om de website te verbeteren, zodat alles nog overzichtelijker wordt en het net iets makkelijker wordt om informatie op te zoeken. De zomer wil ik gebruiken om meer van mijn eigen regio te ontdekken. Gek eigenlijk he, dat je toch altijd een beetje geneigd bent om verder te kijken, terwijl dichtbij huis vaak de mooiste plekken te ontdekken zijn. Het zou dan ook zomaar kunnen dat je de komende tijd af en toe blogs ziet langskomen over Zaanstreek/ Waterland oftewel Laag Holland. De regio waarin ik woon.

De maand mei van Chital Travels in vogelvlucht

  • Er verschenen deze maand zeven nieuwe artikelen online, o.a. over het charmante Mostar en de mooiste stranden van Madeira.
  • Zomaar schreef ik weer eens een foodblog (dat gebeurt niet zo vaak) over 3x koffie met cake in Malmö.
  • Het best gelezen artikel op Chital Travels afgelopen maand is het blog over de mooiste IJslandse warmwaterbronnen, die je eigenlijk niet mag missen. Op nummer 2 en 3 staan de blogs over de Carrick-a-rede touwbrug in Noord-Ierland gevolgd door de mooiste stranden van de zuidkust van Sri Lanka.
  • Verkende ik mijn eigen regio Laag Holland en stuitte op de wel hele leuke theetuin Overleek, waar ik genoot van huisgemaakte kwarktaart met aardbeien. Een echte aanrader trouwens.
  • Ik maakte deze maand 4 vluchten en twee treinreizen en bezocht 3 landen.
  • Misschien heb je het al gezien, maar we zijn druk bezig met het aanpassen van de categorieën op de site, zodat je straks nog veel eenvoudiger kan zoeken naar informatie.
  • Probeerde ik mijn blogkantoor (lees laptop) naar buiten te verhuizen om zodoende twee fijne dingen met elkaar te combineren. Schrijven en zon. Helaas voor mij een niet al te goede combinatie. Iets met afleiding en moeilijk kunnen concentreren. Het is wel een heel aangename bezigheid trouwens. ;)

Strand van het eiland Porto Santo Portugal

Summertime, varen & jaccuzie’s

De lente, of eigenlijk is het temperatuur technisch al zowat zomer, is nu echt een feit. Wat een heerlijkheid. Onze buitenkeuken is alweer volop in gebruik en ook onze boot heeft weer zijn eerste vaaruren gemaakt. Beide geven me altijd een soort van instant vakantiegevoel en dat is toch wel heel fijn. Komende week gaan wij onze achtertuin opnieuw bestraten, doordat we in een waterrijk gebied wonen verzakt de tuin helaas snel. Dus tegels eruit, ophogen en dan de tegels er weer in. Ik kijk er naar uit, het betekend namelijk dat onze pas aangeschafte jacuzzi dan eindelijk de tuin in kan. We kochten bij de Lidl (yes it can) een mooie opblaasbare jacuzzi. Ik zie mezelf al helemaal zitten, boek erbij (of goed gezelschap) en heerlijk ontspannen. Laat dat zand maar komen, wij zijn er klaar voor! Of eigenlijk ik, Thijs gaat bestraten, voor hem is dat natuurlijk wel een pittig werkje. Voor mij is het vooral aanmoedigen en koffiezetten vermoed ik zo. :)

Wat mei ook al tot een goede maand maakte waren al die extra vrije dagen. Een mooie manier om een lang weekend weg te gaan, zonder dagen op te nemen. Helaas is het nu weer gedaan met de pret en moeten we wachten tot december tot de volgende bonus dagen.

Maar genoeg over mij. Nog belangrijker, hoe was jouw maand? Ook zo van het mooie weer kunnen genieten? Hopelijk duurt het nog even voort!

 

 

Volg me voor een fijne dagelijkse dosis reisinspiratie op Facebook & Instagram.

Tagged:

4 comments

  1. Wat super om met je familie door IJsland te reizen! Ik maakte met mijn ouders een reis naar Amerika en Canada en met mijn moeder naar Zweden. Dat levert mooie herinneringen op! Ik ken het trouwens wel, verder weg op reis willen. Komende weekenden gaan we naar Winterswijk en Duitsland (Emsland) en volgende maand staat Zuid-Frankrijk op het programma. Allemaal gebieden die we overslaan doordat we verder weg op reis willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *