IJsland-blue-lagoon

2016, we blikken nog één keer terug!

Wat gaat een jaar toch snel. Misschien zelfs wel een beetje te snel. Eigenlijk ben ik nog niet helemaal klaar met 2016, maar toch is het alweer zo ver. Over een paar dagen verlaten we het jaar 2016 en beginnen we fris en fruitig aan het jaar 2017. Waar ik trouwens ook al weer veel zin in heb. Maar voordat het zover is, blikken we nog één keer terug op 2016. 

Skaftafell ijsland

Voorjaar in de Noordelijke landen

Het jaar begon goed met maar liefst drie weken IJsland. Het was mijn tweede bezoek aan dit heerlijke land. Ik hou van het land van ijs en vuur. Van de wilde, ruige natuur. De walvissen en de orka’s. De vriendelijke en behulpzame bevolking en hun relaxte instelling. Als ik ooit zou emigreren binnen Europa, dan zou IJsland een goede optie zijn!

Als ik eerlijk ben, trekken de noordelijke landen me erg. Stockholm is mijn favoriete stad en bijna elk jaar ben ik hier wel een lang weekend te vinden. In 2016 kon ik een nieuwe favoriet aan mijn lijst toevoegen, Oslo! Cultuur, architectuur, natuur, water. Oslo heeft het allemaal. O ja, Oslo is ook perfect om te shoppen! Ook niet geheel onbelangrijk! Over shoppen gesproken. Wist je dat Amersfoort hier ook heel geschikt voor is? Samen met mijn vriendinnen verkende we deze gezellige stad per tuk tuk en per step. Heel leuk!

Oostzanerveld

Hollandse zomer

Deze zomer bleven we in Nederland. Wat ik eigenlijk nooit zo erg vind. De Nederlandse zomer is namelijk best wel fijn! Ik genoot met volle teugen van de Olympische Spelen. De volleybaldames, het turnen en het openwater zwemmen. In één woord fantastisch. Ook kochten wij deze zomer een boot. Of beter gezegd, we lieten hem op maat bouwen. Zodat de boot precies aan onze wensen voldoet! We wonen direct aan het water en daar hoort een boot natuurlijk wel een beetje bij. En wat is dat fijn! Vanaf ons huis vaar je zo het Oostzanerveld in, een prachtige veenpolder. Maar ook Amsterdam is voor ons vlakbij. Gezellig varen door de Amsterdamse grachten.

Het festivalseizoen is toch altijd een waar feestje. Ook deze zomer genoten we met volle teugen van fijne deuntjes en het dansen in de zon. Meestal houden we het bij festivals in de buurt, rondom Amsterdam. Natuurlijk mochten we welcome to the future niet overslaan, dit festival wordt namelijk zo ongeveer gehouden in onze achtertuin!

Sicilië

Mediterraans najaar

In het najaar verbleven we 2,5 week in Italië, in Sicilië om precies te zijn. Wat een mooi eiland! We sliepen in een betoverende agriturismo op het platteland, tussen de wijngaarden. Ik kan je deze plek van harte aanbevelen! De plek die meteen mijn hart stal was toch wel Lipari. Lipari maakt deel uit van de Eolische eilanden en is werkelijk waar een schitterende plek. Wat zou ik daar graag naar terug willen!

In november was ik drie dagen aanwezig op Flavourites Live, waar ik de bezoekers vroeg naar hun favoriete droombestemming. Superleuk om te doen en de antwoorden waren zeer verrassend! Vaak plannen we in december nog een fijne stedentrip, om al helemaal in de kerstsfeer te komen. Vaak zijn steden rondom de kerst namelijk extra gezellig. Dit keer kozen we voor Barcelona. Help! Wat kun je hier toch lekker eten! Barcelona in combinatie met kerst = heel wat extra keer naar de sportschool! :)

Nieuwe layout blog chitaltravels

Chitaltravels in vogelvlucht

Begin vorig jaar merkte ik dat ik bloggen toch wel erg leuk vind. Chitaltravels is echt begonnen als een soort naslagwerk voor mijzelf. Om mijn herinneringen levend te houden. Ik ben eigenlijk nooit bezig geweest met het promoten van mijn blog. Toch merkte ik langzaam maar zeker dat het aantal bezoekers begon te groeien. Met als eindresultaat, dan eind 2016 het bezoekersaantal bijna verdrievoudigd is. En dat vind ik stiekem toch wel heel leuk! Of zeg maar gerust ontzettend gaaf.

De oude lay-out paste niet meer helemaal bij mij en daarom ging ik op zoek naar een ander theme voor het blog. Het duurde even voordat alle veranderingen waren doorgevoerd, maar ik ben er heel tevreden mee. Het blog is nu helemaal mij, helemaal Sanne. Voor 2017 staan er weer een heleboel nieuwe plannen op stapel. Maar vooral, lekker reizen en schrijven. Want dat is toch wel het leukste om te doen!

Sicilië

Waar ben je geweest waar je nog nooit eerder bent geweest?

Ik durf het bijna niet te zeggen… In Italië en Spanje! Verre landen trekken me erg, net als Scandinavië. Daardoor heb ik al heel wat landen buiten Europa gezien en is het bezoeken van Italië en Spanje er tot nu toe niet van gekomen. In 2016 hebben we daar verandering in gebracht. Eindelijk! :)

Instagram top 5

Mijn favoriete momenten van 2016

IJsland was fantastisch. Wat voel ik me daar toch thuis. De wind door je haren, de kou op je huid. Ik kan daar erg van genieten. Net als het bezoeken van een festival met mijn vrienden. Dansen in de zon, met mensen die je liefhebt. Gezelliger kan het bijna niet. Zomers BBQ-en bij ons in de tuin. Kletsen tot het allang donker is. ’s Ochtends wakker gemaakt worden door mijn twee katten. Die al knorrend en knuffelend op het bed springen. Ik geniet daar letterlijk elke ochtend van. Het tekenen van een samenlevingscontract. Voor ons een heel bijzonder moment! Het voor het eerst in het echt zien van orka’s. Iets wat me enorm ontroerde. Gezellig met mijn moeder op stedentrip. En als laatste, onze jaarlijkse winter BBQ. Een kerstborrel bij ons in de tuin met vrienden. Als ik zo terug kijk op afgelopen jaar, heb ik heel wat mooie momenten mogen beleven. Eigenlijk denk ik dat bovenstaande lijst nog geen eens compleet is en daar bof ik ontzettend mee. 2016 Wat was je fijn!

Shake your feather tail

Naast dat 2016 een heel fijn jaar was, was het wereldwijd ook een behoorlijk bewogen jaar. Soms is het goed om even stil te staan bij alle mooie en fijne dingen die je hebt meegemaakt. Tel je zegeningen. Sprankel, wees vrolijk en positief. Shake your feather tail. Zing de hoge noten á la Withney Housten onder de douche. And travel the world. Kortom, doe de dingen waarvan je blij en gelukkig wordt. Als je dat doet, wordt 2017 vast weer een fantastisch jaar. Daar ben ik van overtuigd. Ik wens jullie allemaal een heel fijn en bovenal gelukkig 2017. Een jaar vol nieuwe avonturen en mooie bestemmingen, zowel dichtbij als ver weg.

Heel veel liefs,

Sanne

 

22 comments

  1. Het was zeker een fijn jaar! Ik vind die terugblikken ook altijd erg leuk om te lezen. Leuk om te zien wat andere gedaan hebben en tegelijkertijd ook een dosis reisinspiratie!

 1. Mooi jaar Sanne! Je maakt me erg nieuwsgierig naar je favoriete IJsland! En Stockholm staat ook op mijn wishlist. Ik was in september 2015 in Oslo, echt een fijne stad joh! Volgens mij heb je voor je eerste kennismaking met Italië gekozen voor een heerlijk eiland! Ik wens je alle goeds en veel reisplezier voor 2017. Ik blijf je zeker volgen!

 2. Goed idee om de zomer in NL door te brengen en dan in het najaar lekker naar Sicilië te gaan. Dat eiland zou ik ook heel graag een keer gaan verkennen, maar mijn herfstvakantie was de afgelopen jaren steeds pas eind oktober, dus dan durfde ik het qua weer net niet meer aan (het schijnt eind okt/november vrij nat te zijn?!) Wat een tof reisjaar was 2016 voor jou, super!!

  1. Wij waren er tot halverwege oktober, toen was het echt nog prima weer. Maar ik denk inderdaad als je richting november gaat dat het wel wat minder gaat worden. Ik kan je Sicilië in ieder geval van harte aanbevelen, het is zo’n fijn eiland!

 3. Wat een mooi reisjaar :) Favoriet is toch stiekem wel Ijsland, wat een ruig en fantastisch land. Fijn om te horen dat het bloggen zo bevalt. Dat 2017 een mooi jaar voor je mag worden!

 4. Leuk jaaroverzicht!

  Nederlandse zomers zijn inderdaad zo fijn. Voordat ik in het onderwijs werkte ging ik altijd buiten het seizoen op reis. Ideaal: minder druk, goedkoper en thuis als de zon schijnt.

  Groetjes uit een koud Finland :)

 5. Wat een heerlijk jaar heb jij achter de rug! IJsland en Scandinavië staan hoog op mijn bucketlist, maar helaas trekt het mijn vriend en zoon totaal niet. Misschien maar eens een solo tripje boeken ;-)

  Ik hoop dat 2017 heel veel mooie nieuwe momenten voor je op gaat leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *