Dromen over je favoriete droombestemming

De ultieme droombestemming. Voor iedereen weer anders. Relaxen op maagdelijke witte stranden, op safari in Afrika, het beklimmen van de Annapurna in Nepal of kamperen in Frankrijk. Van ver over de grenzen tot maar 50 km van huis. Het kan allemaal. Het gaat namelijk om jouw ultieme droombestemming. En zoals je al doet vermoeden, is dat voor iedereen weer anders. Compleet anders zelf. En dat maakt het ook zo leuk. Dromen mag en wie weet komt je droom op gegeven moment uit en maak je de reis van je leven. Naar je eigenlijk favoriete droombestemming.

Zoveel mensen, zoveel verschillende dromen. En dus ook droombestemmingen. Ik was eigenlijk wel heel benieuwd naar jullie favorieten droombestemmingen. Afgelopen weekend stond ik met Chital op Flavourites Live. Flavourites Live is een heel leuk shopevent waar webshops voor drie dagen een echte winkel hebben. Ik kon me geen betere bestemming bedenken voor een ware droombestemming enquête. Tijd voor een klein onderzoek!

De favoriete droombestemming

Ik speurde het internet af naar een grote wereldkaart en hing deze op in mijn eigen stand waar ik met Chital stond. Punaises erbij en prikken maar! Jullie mochten allemaal je ultieme droombestemming aangeven op de kaart. Wat zo leuk was, jullie gaven er massaal gehoor aan! Dromerige blikken voor de wereldkaart. De meest uiteenlopende bestemmingen passeerde de revue. Al die heerlijke bestemmingen gaven zo´n inspiratie, dat ik ze graag met jullie wil delen. Ik deed dit al door middel van een blog op de Flavourites site, maar ik wilde ook graag hier de uitslag met jullie delen. Daarom bij deze de laatste trends op het gebied van droombestemmingen!

Droombestemming europa

Trend 1: Europa

Je hoeft helemaal niet ver van huis om de mooiste landen te bezoeken! Massaal kozen jullie voor Europa. Noorwegen en Zweden scoren hoog, maar ook de wat warmere landen staan hoog op de wishlist. Portugal, Spanje, Italië en Kroatië blijken ware droombestemmingen!

Droombestemming Australië

Trend 2: Oceanië

Australië en Nieuw-Zeeland zijn tot de verbeelding sprekende bestemmingen. Het is even vliegen, maar dan heb je ook wat! Prachtige verlaten stranden en lichtblauw water. Maar ook ruige natuur en natuurlijk de outback. Je vindt het er allemaal! Een goede manier om deze twee landen te verkennen is per camper! Australië en Nieuw-Zeeland zijn de perfecte bestemmingen voor een onvergetelijke road trip!

Droombestemming Noord Amerika

Trend 3: Noord- en Midden-Amerika

Noord-Amerika scoort hoog. Heel hoog zelfs op de lijst met droombestemmingen! Met name Canada en Amerika zijn populair. Waarom kozen jullie juist dit continent? De meest genoemde reden waren de Nationaal Parken en de mooie natuur! De toppers in Midden-Amerika zijn volgens jullie toch wel Costa Rica en Belize. En met recht, het zijn twee heerlijk paradijselijke landen!

Iets minder populair, maar toch de moeite waard

Zuid-Amerika werd iets minder vaak genoemd als droombestemming. Toch sprong één land in dit continent er met kop en schouder bovenuit. Argentinië en dan met name Patagonië. Een bijzondere bestemming, die alles in zich heeft wat nodig is om een echte droombestemming te zijn. Ook wilde jullie iets minder massaal naar het continent Zuid-Afrika, met één uitzondering op de regel. Het land Zuid-Afrika! Zwemmen met haaien, het eten van een echte “braai” in Kaapstad en op safari in het Krugerpark. Een mooie bestemming om onze lijst mee af te sluiten!

Wat een heerlijk bestemmingen he? Om bij weg te dromen! Dromen mag altijd of beter gezegd, ik kan je aanraden om altijd te blijven dromen. Want weet je wat het is met dromen? They do come true.

12 comments

  1. Leuk! Amerika, Canada en Nieuw-Zeeland kan ik zeker aanbevelen. Australië, Zuid-Afrika en Costa Rica staan nog op mijn lijstje. Net als Zweden, Noorwegen en Zuid-Afrika. Grappig dat ik zo netjes binnen de trends pas ;-)

  2. Wat een grappig idee om interactie met je bezoekers aan te gaan! De gekozen bestemmingen verbazen me een beetje – ik had meer stranden verwacht.

    Van dit lijstje staat Patagonië op mijn nummer 1. Helaas zal dat bij een droom blijven, ik heb geen vrij in het juiste seizoen. (En hartje winter naar Patagonië schrikt me een beetje af.)

    1. Had ik ook verwacht! Of hele exotische bestemmingen als de Seychellen. Maar toch blijkt Europa het populairst! Wie weet, komt het er ooit nog van en mag je tijdens het schooljaar op vakantie. In de winter lijkt het me wel een hele uitdaging. Voorlopig heb je in ieder geval wel iets om van te dromen. :)

  3. Echt een leuke manier om zo de droomreizen van iedereen in beeld te brengen. Ik zou mijn punaise op Nieuw-Zeeland zetten, daar wil ik zo graag heen! Ook Patagonië staat hoog op de lijst als het om een droombestemming gaat. Canada (maar ook Noord Amerika) verbaasd mij niet, de natuur is daar indrukwekkend mooi. En ik ben zelf een beetje verliefd geworden op het veelzijdige Canada. O ja, en Frankrijk, ook al ben ik er duizend keer geweest. Het blijft mijn droombestemming omdat dit land zo afwisselend en mooi is. Ik raak er nooit uitgekeken :)

  4. Wat een leuke en verrassende uitkomst! Ik had veel meer bountystranden verwacht. :) Ik zou zelf de komende tijd ook meer van Europa willen zien, er is nog zoveel te ontdekken op ons eigen continent. Vaak denk ik dan ook: wat een geluk dat we hier wonen!

    1. Daar hebben we ook best wel geluk mee. In verhouding hebben we het hier gewoon heel goed. En nog een voordeel, zonder al te veel te reizen zit je zo weer in een ander mooi Europees land!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *