reis-bestemmingen-chitaltravels

Top 5 Instagram foto’s!

Een klein beetje voyeuren op Instagram

In het land der social media’s blijft Instagram toch wel mijn favoriet. Al scrollend kom je de mooiste foto’s tegen, van bijzondere bestemmingen en interessante mensen. Een klein beetje voyeuren in iemand anders leven, heerlijk! :)

Ik zie regelmatig op blogs hun top 5 Instagram foto’s tegen komen. Leuke post zijn dat! Geïnspireerd hierdoor, leek me leuk om zelf ook een keer zoiets te doen, daarom presenteer ik met trots, mijn top 5 Instagram foto’s van afgelopen maand!

 

Instagram top 5 Oslo (2)

1. Oslo

Je zal het misschien niet zo verwachten, maar dit is Oslo! Door de kleuren en misschien ook wel de bouwstijl voelt deze foto een beetje mediterraans aan. En niet alleen op de foto, maar ook in het echt voelde dat zo. Ik ben dol op Scandinavische steden en Oslo is hierop zeker geen uitzondering. Het was mijn eerste bezoek aan deze stad en het was met recht een verassend leuke stad! Een warme en statische architectuur, gezellige parken en pleinen en direct gelegen aan het water. Een goede mix voor een gezellig weekendje weg. Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad? Breng dan een bezoek aan Bygdoy, het schiereiland van Oslo.

 

Instagram top 5

2. Skaftafell, IJsland

Het leuk staan op foto’s vind ik altijd een klein drama. Zeker als je met zijn tweeën leuk op de foto wilt staan, zonder dichte ogen of rare gezichtsuitdrukkingen. :) Deze foto is genomen met behulp van de zelfontspanner, als statief gebruikte we een stapel stenen. Ik ben heel blij met het resultaat, we staan er allebei vrolijk lachend op. We hadden dan ook genoeg reden om vrolijk te zijn! Al wandelend genoten we van de prachtige uitzichten van Skaftafell. Een lange, niet al te moeilijke hike door één van de vele mooie nationaal parken van IJsland.

 

Instagram top 5

3. Silodam, Amsterdam

Wil je Amsterdam eens vanaf een andere kant bekijken, bijvoorbeeld vanaf het water, dan is een tochtje met de pont een goede optie! Deze foto is genomen toen ik met de pont vanaf de NDSM-werf naar het Westerdok voer. Elke ochtend neem ik de pont om naar mijn werk te gaan. Het is maar een ritje van 5 minuten, maar het bezorgt me toch altijd een soort van instant vakantiegevoel. I love it! De foto is ’s ochtends vroeg gemaakt, de zon begon net een beetje door te komen. Vaak werkt ochtendlicht heel goed om mooie foto’s te maken.

 

Instagram top 5

4. Welcome to the future festival

Letterlijk, dansen tot de zon onder gaat! Fijne deuntjes, vrolijke mensen en een ondergaande zon. By far mijn favoriete moment van het festival! Het is misschien niet de meest mooie foto, maar voor mij symboliseert hij wel het gevoel. Een soort tastbare loomheid. Eigenlijk hetzelfde gevoel wat je hebt na een heerlijke, lange vakantiedag. Alleen dan dit keer niet in een ver land, maar gewoon in Oostzaan, op het Welcome to the future festival!

 

Instagram top 5

5. Familie zwaan

Maak kennis met familie zwaan! Al een aantal jaren maakt dit paar zwanen een nest bij ons in de buurt. Dit jaar hadden ze maar liefst 5 jongen. Als de jongen net uit het ei komen zijn het kleine pluizige balletjes, die vaak tussen de vleugels op de rug bij hun ouders zitten. Als de jongen nog zo jong zijn kan je eigenlijk niet al te dichtbij komen, de ouders beschermen hun jongen goed en laten dit eigenlijk niet toe. Op het moment als de jongen wat groter zijn, worden de ouders ook wat makkelijker. Het lijkt wel of ze letterlijk de jongen komen showen. Deze foto maakte ik met mijn telefoon, vanaf onze steiger. Ze kwamen zonder morren naar ons toe en bleven daar een tijdje zwemmen, een mooi gezicht!

26 comments

  1. Leuk en wat mooi die zwanenfamilie! Ik ben nog maar sinds kort aan instagram begonnen, een week of 2 denk ik. Is mijn 2de poging, de eerste keer was niet zo’n succes. Krijg er nu wel meer aardigheid in, maar daar gaat wel mijn laatste restje vrije tijd. ;)

  2. Ik vind Instagram geweldig leuk en doe het met veel plezier. Zal gelijk eens kijken of ik jou volg trouwens :)Ik post ook af en toe een blog met mijn favorieten, of favoriete accounts die ik volg. Leuk om ze van anderen te zien.
    Ik vind het ook altijd een crime om leuk op de foto te staan, zeker met z’n tweeën. Bij ons is het vaak hoe gekker we doen hoe leuker de foto wordt.

  3. Dat pontje nam ik ook iedere dag, vanaf mijn container naar de overkant en dan fietsen naar de VU. Ik hoopte altijd dat het zou stormen, zodat het een spannende overtocht zou worden. Maar toen het eenmaal stormde was er vrij weinig aan de hand ;)

    1. Ahhh dat is jammer! Ik kan me voorstellen dat de stad dan veel minder leuk is! Ik ben ook eigenlijk alleen maar buiten geweest, wij hadden best wel mazzel, het was heerlijk weer. Bij dat soort landen is het altijd maar afwachten of je het treft qua weer. :(

  4. Yess, ik vind Instagram zelf ook erg leuk, omdat het lekker ongecompliceerd is … wil er even wat actiever op worden want was ik de laatste tijd niet zo vanwege andere prio’s maar ik vind het altijd fijn om lekker te scrollen en hartjes uit te delen!

    1. Ik herken je verhaal! Ik probeer ook wat actiever te zijn, maar alle prio’s kosten zoveel tijd! Maar het is wel heel leuker, lekker kijken wat andere beleven en me verlekkeren aan mooie afbeeldingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *