Welcome to the future festival!

Al jaren bivakkeren de Nederlandse dj’s aan de top van hun scene. Over de hele wereld is ons land bekend om zijn dancemuziek in allerlei soorten en maten. Naast onze muziek zijn de festivals ook booming. Elk weekend kun je een tal van verschillende festivals bezoeken, de keuze is reuze! Veel toeristen weten ons land inmiddels ook te vinden om deze reden. Zijn de festivals een heuse bezienswaardigheid geworden? Jazeker!

Het is grappig om onder de festivalbezoekers zoveel verschillende nationaliteiten tegen te komen. Zo kwam ik afgelopen week zomaar Australiërs, Amerikanen en Engelsen tegen. Best bijzonder toch?!

welcome to the future collage

Welcome to the future

Elk jaar bezoek ik in de zomer een aantal festivals. Gezellig met vrienden, buiten dansen op fijne deuntjes en kletsen met de mede bezoekers. Een festival welk ik eigenlijk nooit over sla is Welcome to the future. Waarom? Ten eerste omdat dit gewoon een heel leuk en gezellig festival is en ten tweede, het festival vindt zo ongeveer plaats in mijn achtertuin, wat ook wel heel erg fijn is. Wat betekent dat we op de fiets hiernaartoe kunnen. Niks geen rijen, gedoe met taxi’s en een lange weg naar huis!

welcome to the future overzicht

Groen!

Elk jaar in de maand juli wordt het recreatiegebied ’t Twiske voor één dag omgetoverd tot een waar festivaltrein. Dit jaar vierde Welcome to the future alweer zijn tiende editie. Wat dit festival zo bijzonder maakt, is dat het een groen festival is. Dat wil zeggen, dat er zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met het milieu. Het behoord zelfs tot de top 10 groenste festivals ter wereld!

Dit doen ze onder andere zo!

 • Gratis drinkwater voor iedereen
 • Al het eten is 100% organisch
 • Plastic recycle plan
 • De speciale Green Teams houden het festival schoon en netjes
 • De generators werken op biodiesel
 • De decoratie is gemaakt van gerecyclede materialen
 • Een speciale fietsroute vanaf Amsterdam, er komen zo ongeveer 7000 fietsers per fiets!
 • Leave-no-trace philosophy. Ze proberen zo min mogelijk sporen van het festival achter te laten.

 

welcome to the future belleblaas

Op maar liefst 7 stages kon je luisteren en natuurlijk vooral dansen op verschillende soorten house en techno. Bij de mainstage stond je heerlijk in het waterige, maar toch ook behoorlijk warme zonnetje, terwijl de bellenblaas machines er vrolijk op los pruttelden. Het leuke van dit festival is ook dat je werkelijk alle leeftijdcategorieën voorbij ziet komen. Van jong naar letterlijk oud. Er waren zelf mensen van rond de 80 jaar aanwezig. Muziek is letterlijk voor alle leeftijden! :)

 

Welcome to the future festival zonsondergang

Dansen tot de zon onder gaat

Langzaam wordt het schemer en kleurt de zon de lucht in een tal van kleuren oranje. Een mooi gezicht, wat het festival net dat beetje extra sfeer geeft. Een loom en ontspannen gevoel maakt je meester en je wordt overvallen door een soort van vakantiegevoel. Nu ben ik zelf dol op vakantie en het vakantiegevoel, dus voor mij is dit helemaal prima! De zomer in Nederland is zo gek nog niet! Het festivaltrein hult zich nog één keer in een gouden gloed en daarna is de zon dan toch echt onder. Heel donker wordt het echter niet, de lichtshow van de mainstage kleurt de lucht nu paars, groen, blauw en alle kleuren daartussenin.

Back to the future

Net voor het einde besluiten we richting huis te gaan. Ik vind het zelf altijd wel fijn om net voor de drukte het feest te verlaten, ik ben niet zo van de grote mensen massa’s die allemaal tegelijk richting uitgang gaan. We hebben mazzel, doordat we op de fiets zijn, rijden we makkelijk langs de hordes mensen die op weg zijn naar hun auto, taxi of bus. Toch wel fijn, zo’n uitwedstrijd! Door het ’t Twiske rijden we naar huis, hier en daar steekt een konijn de weg over en hoor je de vogels zachtjes fluiten. Er zijn mensen die vinden dat het Welcome to the future festival niet thuishoort in ’t Twiske en daar is natuurlijk wel wat voor te zeggen. Maar die éne keer per jaar, ik vind het heerlijk!

Welcome to the future, wat was je leuk! Tot volgend jaar!

16 comments

 1. Wat leuk, dit festival kende ik helemaal niet… ik ging vroeger regelmatig lekker in de buitenlucht dansen, maar sinds de kids er zijn eigenlijk niet meer gedaan. Kreeg meteen heimwee naar de tijd dat ik dit vaak deed toen ik dat stukje las over het naar huis fietsen en konijntjes die dan oversteken. Heerlijk om na zo’n festival door de ontwakende natuur richting huis te gaan!

  1. Het is best een klein festival, maar toch komen er uit alle delen van de wereld bezoekers op af. Heel grappig. Het naar huis fietsen was inderdaad heel fijn! Na al die drukte in volledige rust naar huis. De auto’s en bussen hebben er echt uren over gedaan om weer naar huis te komen, gelukkig bleef die ellende ons bespaard! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *