Let’s talk #4 – over Brighton, cocktails & het Land van Ooit

Let’s talk. Over mooie vakantieplannen en fijne Engelse steden. Over spannende avonturen op het water en een onvergetelijk bezoek aan het Land van Ooit. Een kleine terugblik op afgelopen maand, een maand waarin we genoten van spectaculaire luchten en de misschien wel laatste zwoele zomeravonden van deze zomer. En hoewel de spinnen onze tuin weer massaal weten te vinden, en de herfst echt wel zijn charmes heeft, hopen we toch dat deze fijne zomerse temperaturen nog even willen aanblijven!

Brighton & Hove

Brighton & Hove

De maand begon al goed, met vrienden een weekend naar Brighton & Hove. Wat een heerlijke Engelse kustplaats in dat zeg! We bezochten de jaarlijkse paardenraces, dansen mee met de Engelse gaypride en ontdekte de stad. Dronken Pimms, zochten op straat naar werken van de beroemde kunstenaar Bansky en genoten met volle teugen van het strand. Al met al, een zeer geslaagd weekend.

Over Chital Travels

Op het blog vond je deze maand een tal van verschillende bestemmingen. Van de adembenemende Noord Ierse kust tot een wel heel speciaal nationaal park in Sri Lanka. Het blog boordevol inspiratie over Noordelijke stedentrips werd goed gelezen en ik beleefde veel plezier aan het schrijven over de mooiste routes door de Oostelijke fjorden van IJsland. Ik blijf het hebben van een blog toch echt een waar feest vinden.

Het bezoekersaantal is de laatste maanden behoorlijk gestegen. En hoewel het niet mijn voornaamste doel is om zoveel mogelijk bezoekers te trekken, ben ik er wel heel blij mee en ontzettend trots op. Dank jullie wel!!

Let's talk about cocktails

Cocktail night

Het was deze maand weer tijd voor cocktail night! Of eigenlijk is het een heuse cocktail competitie. Ongeveer 1x per half jaar spelen we samen met vrienden een nieuwe ronde van deze competitie. De regels: iedereen maakt een overheerlijke cocktail en degene met de hoogste score wint de cup. De lekkerste cocktails komen voorbij, vaak geïnspireerd op de door ons gemaakte reizen. De cocktail op de foto is bijvoorbeeld afkomstig van de Amerikaanse Maagdeneilanden. Het was een hele gezellige avond met vele cocktails en lekkere hapjes. En de winnaar? Dat was ik! De wisselbeker staat inmiddels bij ons op de kast te pronken, wachtend op de volgende ronde van onze competitie.

Let's talk about suppen

Spannende avonturen op het water

Oké, spannende avonturen is een beetje overdreven. Maar combineer mij met een surfplank, dan creëer je toch wel een spannende situatie. Ik had verwacht dat ik wel honderd keer in het water zou liggen, maar het viel me alles mee. Suppen is toch wel een beetje een onderschatte sport. Wie denkt wel even weg te varen, heeft het mooi mis. Het is een pittige work out die, als je het goed doet, de nodige spierpijn oplevert. Ik deed mee aan een supp workshop in ’t Twiske, het natuurgebied waar wij vlakbij wonen. Peddelen, sprinten en opdrukken en dat alles op een surfplank. Het was een lekkere work out, die ook nog eens goed je lachspieren trainden. Ik ben fan!

Let's talk about fijne zomeravonden

Betoverende luchten

Wie mij volgt op Instagram heeft deze foto waarschijnlijk al in verschillende varianten voorbij zien komen. Dit is namelijk het uitzicht vanaf ons huis. Nu we wat later in de zomer komen, kleurt de lucht na het ondergaan van de zon steeds vaker in de mooiste roze tinten. En hoewel dit beeld regelmatig voorkomt, raak ik er maar niet op uitgekeken. Elke keer voelt het weer als een soort van instant vakantiegevoel. Een gevoel waar ik erg van hou en met volle teugen van kan genieten. Laten we hopen dat er nog een paar van deze zwoele zomeravonden in het verschiet liggen.

Let's talk genieten van de nazomer

Ook zij genieten van de zomer

En ik ben zeker niet de enige thuis die van de zomer geniet. Meet Foss en Moke, mijn allerliefste monstertjes. Met het mooie weer zijn ze veel buiten te vinden, in de tuin of op het balkon. Vooral Foss vindt het balkon geweldig en gaat altijd op het trappetje zitten wat naar de steiger leidt. Het liefst zoveel mogelijk op het puntje, waardoor ik wel honderd keer check of hij niet in het water beland. Wat overig nooit gebeurd, ik heb niet de indruk dat hij zo van zwemmen houdt. :)

Let's talk over het land van ooit

Terug naar het Land van Ooit

Dansen op foute (maar stiekem ook wel heel erg leuke) muziek tijdens het Land van Ooit festival. Van Jody Bernal en K-otic tot Def Rhymz en Oude jongens krentenbrood, ze waren er allemaal. Fijne stages met nog fijnere deuntjes, winegums, knetterkauwgom en een heuse opblaasbare hindernissenbaan. En ja, daar zijn foto’s van. Maar aangezien het label “stijve hark” redelijk op mij van toepassing is, publiceer ik deze liever niet. :) Maar leuk was het wel. En vermoeiend trouwens ook. Zowel conditioneel als voor je lachspieren. Volgend jaar weer? Yes!

 Nieuwe vakantieplannen – Winters Noorwegen

Het eerste ticket voor 2018 is een feit! Het voelt een beetje gek om in de zomer een winterse bestemming te boeken, maar we hebben het toch echt gedaan. In februari reizen we namelijk af naar Noorwegen, naar Tromsø om precies te zijn. Hier blijven we een paar dagen, om vervolgens de Lofoten te gaan verkennen. Noorwegen in februari? Ja, dat is koud. En donker ook trouwens. In februari is het hier namelijk maar gemiddeld maar zes uur licht per dag. Hopelijk kunnen we het Noorderlicht aanschouwen, dat is toch wel een beetje het doel van deze trip. Helaas is het geen garantie dat je het Noorderlicht ook daadwerkelijk ziet. Maar wat zou het gaaf zijn!

Maar eerst Madeira! Het aftellen is inmiddels begonnen en het duurt niet al te lang meer voordat we af mogen reizen naar dit mooie Portugese eiland. Het is wel grappig, de reisgidsen voor Madeira en Noorwegen liggen hier nu beide op tafel. Het zijn twee totaal verschillende bestemmingen, maar voor beide geldt, we hebben er nu al heel veel zin in!

Let’s talk

Maar genoeg over mij. Hoe was jouw maand? Zijn jullie deze zomer nog op reis geweest of staat er juist nog een fijne vakantie op de planning? Let’s talk!

 

 

8 comments

  1. Klinkt als een heerlijke zomermaand. Net als jij was ik ook in Engeland deze zomer. En voor dit jaar heb ik nog een aantal leuke weekendtrips voor de boeg: Haarlem, Brabant, Puck is en Berlijn. En wie weet nog meer…

  2. Leuke maand! Je hebt weer een hoop mooie dingen beleefd. Mooie foto’s van je katten trouwens, ken het gevoel trouwens dat ze af en toe rage dingen doen. Zoals op het randje van een stijger liggen om vervolgens er niet in te vallen. Terwijl jij wel de hele tijd aant kijken bent of het nog wel gaat. Zo hebben we trouwens vaak gelachen als onze katten iets in het hoofd haalden maar uiteindelijk bedrogen uitkwamen door eraf te vallen of de sprong niet te halen.

  3. Wat woon je mooi! En je hebt leuke katjes, wat een leuk koppie heeft het beestje op de steiger. Mooie reisplannen, ik had even gemist dat je naar Madeira gaat. Jan en ik hebben het er al jaren over, dus we moeten écht eens gaan. Benieuwd hoe jij het er hebt, kom maar op met je foto’s en avonturen. In de winter in de Lofoten is vast ook prachtig! Fijn weekend lady!

    1. Dank je! :) We zijn heel blij met ons plekje. Dicht bij de stad, maar ook midden in de natuur. Voor ons een perfecte combi. Yes, Madeira it is! Het komt er nu heel snel aan, zo’n zin in!!

    1. Dank je wel! Met die voorpret komt het wel goed, die is al in volle gang. :) Ik hoop zo dat het gaat lukken met het Noorderlicht, de omstandigheden zijn er wel ideaal voor. Dus wie weet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *