Rondvaart Kopenhagen

Rondvaart door Kopenhagen, ontdek de stad vanaf het water

Kopenhagen leren kennen van een hele andere kant? Bekijk de stad dan eens vanaf het water. Naast de bekende bezienswaardigheden brengt de rondvaart je namelijk ook langs de onbekende, maar eigenlijk nog veel leukere, wijken van de stad. Een ware ontdekkingstocht op een wel heel ontspannen manier!

Nyhavn Kopenhagen

Rondvaart door Kopenhagen

Kopenhagen is een stad die je prima per voet of per fiets kan verkennen. Maar wil je de hoofdstad van Denemarken van een heel andere kant leren kennen, kies dan voor het maken van een rondvaart. De rondvaart start in het kleurrijke Nyhavn en vaart langs ongeveer alle bezienswaardigheden van de stad. Zoals bijvoorbeeld het beeld van de kleine zeemeermin. Bij je eerste bezoek aan Kopenhagen kan je dit wereldberoemde beeld natuurlijk niet overslaan. Nog leuker is het om af te dwalen van de gebaande paden en op zoek te gaan naar het echte Kopenhagen.

Het muziekgebouw van Kopenhagen vanaf de rondvaartboot

De leukste brug van Kopenhagen stedentrip

Het maken van een rondvaart is hier een goed uitgangspunt voor. Zo vaar je bijvoorbeeld langs de marinehaven vol met onderzeeërs, een vuilverwerking centrale waarop een skipiste wordt aangelegd, en door de toerist vrije Kopenhaagse grachten die verdacht veel weg hebben van onze eigen Amsterdamse grachten. Je krijgt een blik in het dagelijks leven van de inwoners van de stad. En misschien nog wel beter, het maken van een rondvaart levert een heleboel nieuwe inspiratie op over wat te doen in Kopenhagen. Skip de standaard bezienswaardigheden en verken het echte Kopenhagen, waarvoor deze boottocht een goed uitgangspunt is!

In de zomer zijn de rondvaartboten open, waardoor je een uur lang geniet van een fraai uitzicht en natuurlijk de frisse buitenlucht. Wees niet gevreesd, in de winter zijn de boten overdekt, dus koukleumen is niet nodig om deze excursie te kunnen maken.

Rondvaartboot door de grachten van Kopenhagen

6 Redenen om een rondvaart door Kopenhagen te maken

1. Omdat je na het maken van de rondvaart precies weet waarom ze Kopenhagen ook weleens klein Amsterdam noemen.

2. Omdat het verkennen van de stad per boot waarschijnlijk de meest relaxte manier van sight seeing is. En dat is natuurlijk altijd fijn!

3. Je stad van een hele andere kant leert kennen. En dat geldt zelfs voor mij, terwijl ik al een stuk of vijf keer in Kopenhagen ben geweest en de stad redelijk goed ken.

4. Je op plekken komt waar je anders nooit zou komen. Zoals bij een vuilcentrale waarop ze een skibaan op aan het maken zijn.

5. De guide! Vaak niet zo interessant, maar bij deze rondvaart echte een fijne bonus. Met humor en op een luchtige manier. Zonder het opdreunen van historische feitjes, leer je heel veel over Kopenhagen en zijn inwoners.

6. Je vaart over het schoonste deel zee van Europa! Maar daarover later meer.

Kopenhagen vanaf het water rondvaartboot

De schoonste zee van Europa

Ooit was de zee rondom Kopenhagen een van de meest vervuilde delen van Europa. Door goed beleid (Denemarken was een van de eerste landen die zich ging inzetten voor milieubescherming en duurzaamheid) en hard werken zijn deze wateren inmiddels weer schoon. De waterkwaliteit is hier zelfs zo goed, dat de zee hier behoort tot de schoonste van Europa. Een hele mooie prestatie, waar ze in Kopenhagen ook echt trots op zijn. En terecht natuurlijk. Als je op de kade staat en naar het water in de grachten kijkt, zie je dat het water hier opvallend helder is. Je kan tot de bodem kijken en hier en daar de vissen zien zwemmen. Voor een stad is dat toch wel een heel tof gezicht.

Rondvaartboot Kopenhagen

Praktische informatie

De rondvaart start in Nyhavn, de kleurrijke en gezellige haven van Kopenhagen. Een ticket kost omgerekend ongeveer €12,50- en laat je in een uur de mooiste plekken van de stad zien. In de winter zijn de boten overdekt, in de zomer wordt de overkapping eraf gehaald en waait de wind lekker door je haren terwijl je de wateren van Kopenhagen verkend.

 

 

Volg me voor een fijne dagelijkse dosis reisinspiratie op Facebook & Instagram.

4 comments

  1. Wat leuk om Kopenhagen op deze manier te verkennen! Kopenhagen lijkt mij erg leuke stad. Volgens mij ook heel compact toch? Die kleurrijke huisjes zijn zo mooi.

  2. Ik was in 2006 (!) in april Kopenhagen en heb toen ook een rondvaart gedaan. Was fris, maar onwijs leuk. Het is zeker tof om een stad vanaf een andere kant te zien én leuke weetjes mee te krijgen van de schipper. Ik wil graag eens terug naar Kopenhagen met Jan en dan wil ik weer een rondvaart maken!

  3. Hoi Sanne!

    Wat een leuk artikel, inderdaad een leuke manier om de stad op een andere manier te leren kennen. Ik vroeg mij af, gaat dit om de ‘standaard’ rondvaarten die vanaf de Ved Stranden of Nyhavn vertrekken? Of doel je op een andere soort rondvaart? Ik vond het namelijk juist leuk klinken dat de rondvaart ook langs wat minder bekende highlights gaat zoals de skibaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *