Theetuin Overleek Laag Holland

Theetuin Overleek – heerlijke kwarktaart en fluisterboten

Theetuinen zijn er om verliefd op te worden en aan dat criteria voldoet theetuin Overleek zeker. Gelegen in het pittoreske Waterland, met een fijn terras aan het water en uitzicht over de weilanden. Het kan niet beter. Een hotspot is het zeker, al doet dat woord de theetuin eigenlijk nog veel te kort. Op naar Laag Holland en de lekkerste taarten van de regio!

Theetuin Overleek Laag Holland

Theetuin Overleek

Aan de rand van Monnickendam, direct gelegen aan het water en omringd door weilanden ligt de ultieme plek om te genieten van een kopje thee met een stuk huisgemaakte taart. Niet zo’n taartliefhebber, de lunchkaart mag er ook zeker wezen! Theetuin Overleek is een unieke plek in Waterland met een zonnig terras, vriendelijk personeel, overheerlijk eten in een sfeervolle setting. De ronddartelende lammetjes in het weiland maken het plaatje helemaal af.

Theetuin Overleek Laag Holland

Huisgemaakte taarten & high tea

Het grote krijtbord bij de ingang valt meteen op. Met sierlijke letters staan de taarten vermeld die er die dag geserveerd worden. Allen huisgemaakt en dat proef je. Het is best nog lastig kiezen, maar voor welke taart je ook gaat, smaken zal zij zeker! Naast lunch en een lekker stukje taart kun je hier ook terecht voor een high tea. Reserveer hiervoor al tijdig, de high tea in theetuin Overleek is erg populair.

Theetuin Overleek Laag Holland

Picknicks & fluisterbootjes

Doen! Huur bij theetuin Overleek een fluisterbootje en verken Waterland! Een heel mooi en rustig stukje natuur in Laag Holland. En als je dan toch gaat varen, bestel dan meteen ook een picknickmand vol lekkers. Wedden dat het varen op deze manier een groot avontuur wordt? Het perfecte recept voor een geslaagd dagje uit.

Theetuin Overleek Laag Holland

Openingstijden theetuin Overleek

Theetuin Overleek is geopend van half april t/m oktober. ’s Winters is de tuin gesloten, behalve als er ijs ligt. Dan tovert de theetuin zich om tot een waar koek en zopie walhalla.

Theetuin Overleek Laag Holland

Dit is waar je moet zijn voor de lekkerste kwarktaart

Enthousiast geworden? (Wij waren er helemaal weg van). Breng dan zeker eens een bezoek aan de theetuin. Kan je mooi meteen de huisgemaakte kwarktaart met aardbeien en basilicum proberen. In een woord.. delicious!

Theetuin Overleek, Overleek 6 te Monnickendam.

www.theetuinoverleek.nl

 

Volg me voor een fijne dagelijkse dosis reisinspiratie op Facebook & Instagram.

Tagged: ,

1 comment

  1. Oh die kwarktaart is echt superlekker! Sowieso is de theetuin een hele fijne plek om een middagje te relaxen. In de winter als er ijs ligt lijkt het me daar ook prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *