Uda-Walawe-Sri-Lanka

2015, We blikken nog één keer terug!

2015, We blikken nog één keer terug op een bijzonder mooi reis jaar!

Wauw, wat gaat een jaar toch snel! Inmiddels is 2016 begonnen en hebben we 2015 afgesloten met een geweldige avond en inmiddels ook alweer uitgebreid geproost op het nieuwe jaar. Toch blikken we nog één keer terug op afgelopen jaar. Waarom? Omdat het zo’n fijn reisjaar was! En omdat je mooie momenten moet koesteren.

Zweden

Zweden

In februari reisden we af naar het koude Zweden. We gingen speciaal heen voor de Rally van Zweden, een enerverend evenement vol adrenaline, snelheid en vooral gezelligheid. Met grote snelheid gieren de race auto’s op het met sneeuw bedekte parcours, een spectaculair gezicht! Als toeschouwer sta je langs de kant, om je eigen kampvuur. Hoe gezellig is dat! Zelf ook dit bijzondere evenement bijwonen? Dat kan, de Rally vindt dit jaar plaats van 11 t/m 14 februari.

keulenpark

Keulen

Keulen met de meiden! Dit zijn altijd onvergetelijke weekenden! Vanaf Amsterdam rij je al in 2,5 uur naar Keulen, wat deze stad meteen bijzonder geschikt maakt voor een weekendje weg. Keulen bied de perfecte mix voor een stedentrip, cultuur en bezienswaardigheden, zoals de kabelbaan over de Rhijn, een gezellig stadshart met leuke restaurantjes, terrasjes aan het water en lekkere cocktails. Cocktails in Keulen? Ja! Compleet met marshmallows on top! Nice!

Södermalm, Stockholm

Stockholm

Twee keer Zweden in één jaar! Stockholm is een stad die ik het liefst ieder jaar wel zou willen bezoeken. Het was echt love at first sight! Ronddwalen door de kleine straatjes in Gamla Stan, relaxen op Södermalm en shoppen in één van de vele leuke winkelstraten. Wat mij betreft is Stockholm het shop paradijs bij uitstek. Ik ben dol op de mooie Zweedse merken. Ook brachten we dit jaar een bezoek aan de Stockholm Archipel. Een groep eilanden gelegen voor de kust van Stockholm. Op Vaxholm, het grootste eiland van de archipel, aten we trouwens de lekkerste taartjes ever!

Sri Lanka - Tissamaharama

Sri Lanka

Sri Lanka wordt ook weleens de parel van de Indische Oceaan genoemd. En terecht! Sri Lanka heeft het namelijk allemaal, een ruige kust met witte stranden, palmbomen, bergen, thee plantages die schitteren in de zon, indrukwekkende tempels en prachtige nationaal parken met een hoeveelheid wildlife waar je bijna alleen maar van kunt dromen. Maar wat Sri Lanka helemaal tot een parel maakt, zijn de mensen. De gastvrijheid, vriendelijkheid en de oprechte interesse is bijzonder en zeker een verrijking van je reis. Wij hebben echt genoten van dit bijzondere land. Je wordt opgezogen in die typisch Aziatische en Sri Lankaanse sfeer en eigenlijk wil je helemaal niet meer naar huis. Ik kan Sri Lanka iedereen van harte aanbevelen. Wist je dat onze Ceylon Dreams collectie ook afkomstig is uit Sri Lanka?

malediven - vila mendhoo

Maldiven

Dreams do come true! De Maldiven stonden al jaren hoog op mijn bucketlist, met recht een droombestemming. En dit jaar was het dan zo ver. De Maldiven is alles wat je er van verwacht. Picture perfect. Hagelwitte stranden, lichtblauw water, tropische vissen in alle kleuren van de regenboog en palmbomen die loom heen en weer wuiven. Je hoort vaak dat een weekje op zo’n eiland wel lang genoeg is, maar ik zou er met gemak een paar weken kunnen vertoeven. Wat heerlijk! Ik mijn blog over de Maldiven schreef ik ook een aantal handige tips op. Mocht je ook overwegen om naar de Maldiven te gaan, dan zou ik ze zeker even lezen!

Dubai Aquarium

Dubai

Dubai was echt verrassend leuk! Dubai is zoals je het verwacht, over de top en een beetje extravagant. Een beetje als Euro Disney, maar dan voor volwassenen. Wij hebben ons er echt prima vermaakt! Eigenlijk waren we hier voor ons gevoel veel te kort, volgende keer blijven we een paar dagen langer in deze bijzondere stad. De Dubai Mall, het aquarium, de fonteinen en natuurlijk Burj Khalifa. Het is allemaal groot, groter, grootst. Maar op zo’n manier uitgevoerd en ook door de ligging in de woestijn, maakt het dat het precies bij Dubai past. Dubai heeft ons echt positief verrast.

2015, Dublin

Dublin

De laatste bestemming van dit jaar was Dublin. De tip voor een winterse stedentrip! Dublin ademt namelijk gezelligheid, vooral in de winter! De hele stad is versierd en de goud-gele gloed van de kerstverlichting geeft een vrolijke en haast tastbaar gevoel van gezelligheid aan de stad. Het is heerlijk om in de straten rond te wandelen of één van de pubs te bezoeken. Om twaalf uur ’s middags zitten de pubs al stampensvol, zangers treden op en het publiek zingt mee uit volle borst. De foute kersttruien (de één nog lelijker dan de ander) zijn daar momenteel een echte rage, heel vermakelijk om te zien!

2015 Was een bijzonder reisjaar. We hebben veel mogen zien en meemaken. Zo zwommen we met walvishaaien, stonden we oog in oog met een luipaard en liepen we verkleed als echte Vikingen door Dublin. 2015 Hebben we inmiddels achter ons gelaten en het nieuwe jaar is begonnen! Benieuwd wat 2016 voor ons in petto heeft!

Wij wensen jullie allemaal een stralend 2016 en een heel gelukkig nieuwjaar vol met mooie reizen!

xxx Sanne

 

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *