Koffie in Malmö bij the Coffee Factory

Fika time: 3x koffie in Malmö

Waar drink je de beste koffie, de bijzonderste thee en de lekkerste cakes van Malmö? Wij weten het en delen graag onze favorieten met je!

Er is altijd wel een goede reden te bedenken voor een fijne fika. Om even uit te rusten na het verkennen van de stad, bij te kletsen of om je voeten wat rust te gunnen na het shoppen van al die fijne Zweedse merken die in Malmö goed vertegenwoordigd zijn. Maar de hoofdreden is natuurlijk gezelligheid. En laat ik daar nou dol op zijn (net als op al dat lekkers wat gepaard gaat bij een fika helaas). Wij gingen op onderzoek uit, testen de koffie en cakes en kwamen tot de volgende top 3.

Koffie en Thee in Malmö Zweden

Koffie met wat lekker in Malmö Zweden

The Coffee Factory

Het eerste wat je opvalt de bij het passeren van de Coffee Factory is het gezellige interieur. De aandacht is getrokken. Als je wat beter kijkt zie je de toonbank vol met huisgemaakte broodjes, cheesecakes, scones en muffins. Meer overtuigingskracht is er niet nodig, wij zijn om. Zink weg in de fauteuils bij het raam onder het genot van een kop koffie of thee. Vanaf hier heb je een fijn uitzicht over het plein en zijn bezoekers. In het winkelcentrum van Malmö zit nog een dependance van de Coffee Company gevestigd, deze schijnt alleen een stuk minder zijn. Kies liever voor hun vestiging aan de Hamngatan, succes gegarandeerd!

Coffee Factory, Hamngatan 4, 211 22 Malmö

Koffie in Malmö bij Lilla's Kafferosteriet

Koffie in Malmö zweden

Lilla Kafferosteriet

12 Smaken koffie, gezet door echte baristas. Dat is een beetje wat je van Lilla Kafferosteriet kan verwachten. En dat de koffie hier goed is, bevestigd de lange rij wachtenden wel. We zijn natuurlijk in Zweden en bij deze goede koffie hoort dus eigenlijk iets zoetigs, zoals een echte fika betaamt. Een goede keuze is Lilla’s specialiteit, het kaneelbroodje. In de zomer heeft Lilla Kafferosteriet een terras achter in de tuin. Hier zit je, beschut tegen de wind, heerlijk in het zonnetje. De lekkerste koffie van Malmö bevindt zich in een van de zijstraten van de winkelstraat in een charmant geel gebouw, met een al even charmant terras voor de deur.

Lila Kafferosteriet, Baltzargatan 24, 211 36 Malmö

Koffie met koek bij bakkerij Leve in Malmö

De lekkerste taart in Malmö Zweden vind je bij bakkerij Leve

Bageri Leve: koffie en thee bij de beste bakkerij van Malmö

Voor als je jezelf echt wilt trakteren op iets heel lekkers uit de categorie subliem en goddelijk, dan is er in Malmö maar een plek waar je wezen moet en dat is bakkerij Leve. Een schattig zaakje met blauwe kozijnen, een paar bankjes voor de deur en een smalle trap die je het souterrain in leidt waar de bakkerij gevestigd is. Een piepkleine bakkerij met een toonbank vol met lekkers wat er niet alleen heerlijk uitziet, maar ook echt zo smaakt. Thee wordt hier geserveerd in bijzonder smaakvolle smaken, zoals groene thee met appel en van de cappuccino wordt iedereen blij. Vanaf je tafel kijk je zo de bakkerij in, waar al het brood, taartjes en lekkernijen worden gemaakt op basis van biologische ingrediënten. Nooit geweten dat veganistisch zo ontzettend lekker kan zijn.

Leve is onder de locals bekend als de beste bakkerij van de stad en wij kunnen dit alleen maar beamen. In de categorie koffie, thee & cake staat bakkerij Leve fier bovenaan!

Bageri Leve, Ostra Ronneholmsvagen 6, 211 47 Malmö

3x Koffie in Malmö. Welke is jouw favoriet?

Tagged: , , ,

2 comments

  1. Bedankt voor de tips! Wij gaan deze zomer naar Denemarken en Zweden en komen ook in Malmo. Ik heb de adresjes genoteerd….it’s fika time ? kan niet wachten op dit heerlijks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *