Highlight van je Dublin stedentrip: de viking tour Dublin!

Wanneer je je aan het voorbereiden bent op je Dublin stedentrip dan heb je waarschijnlijk al het een en ander over het Viking verleden gelezen. Op grote zeilboten kwamen ze in Ierland aan land. Schreeuwend, brullend, met een verwilderde blik in hun ogen. Grote baarden en lange blonden haren, die verscholen gingen onder hun helm met horens. Het was een indrukwekkend gezicht.

Dwalende Vikingen in de straten van Dublin

Eeuwen geleden kwam deze Noormannen op een niet zo’n vredige manier in Ierland aan. Tegenwoordig is de rust weer weder gekeerd en zijn er in heel Dublin geen Vikingen meer te bekennen. Toch? En daar heb je het mis! Ze zijn er namelijk nog wel degelijk! Ze dwalen door de stad, met tientallen tegelijk. De baarden zijn inmiddels verdwenen, maar de helmen dragen ze nog steeds. Hoe ik dat weet? Heel makkelijk, ik heb zelf namelijk gezien. Of beter gezegd, ik ben er zelf één geweest. Nu denk je waarschijnlijk, wat heeft ze het over? Dat ga ik je vertellen. Ik heb het over de Viking splash tour! Eén van de dingen die je moet doen tijdens je Dublin stedentrip. Het is zo fout, maar tegelijkertijd ook o zo leuk!

Verkleed je als een viking tijdens je Dublin stedentrip

Met een deprimerende motregen die wel de gehele dag leek aan te houden en met temperaturen rondom het vriespunt stapten we de terreinwagen van de Viking splash tour in. We kregen meteen een poncho aangereikt, waar we dankbaar gebruik van maakten. Na de poncho volgde de Viking helm. Zo’n helm die je eigenlijk echt niet wilt opdoen, we deden het braaf. De gids begon zijn praatje, en nadat hij amper drie zinnen gesproken had, begonnen we al breeduit te glimlachen. De gids had zeker humor! Samen met de groep oefenden we onze Viking schreeuw. En geloof me, die was angstaanjagend!

viking tour dublin

Viking tour Dublin

De tour brengt je langs alle bezienswaardigheden van Dublin. De naam van de tour zegt het al een beetje, Viking splash tour, je gaat namelijk ook nog het water in. Als extra veiligheidsmaatregel worden er zwemvesten uitgedeeld. Poncho, Viking helm en een zwemvest, je kunt je voorstellen hoe wij ons voelden. Echt sexy was het niet. Maar doordat je er zo belachelijk uit ziet is het ook wel weer heel grappig. De gids maakte de tour tot een regelrechte aanrader, met zoveel humor leidde hij ons door de stad langs alle bezienswaardigheden.

En dan de kers op de taart. Het oefenen van de Viking schreeuw aan het begin van de tour was niet voor niets. Tijdens de tour besluip je niets vermoedende voetgangers. Je rijdt langzaam naar ze toe en net als je ze passeert doe je samen met de groep je eigen Viking strijdkreet. En ze schrikken allemaal! Heel flauwe natuurlijk, maar zo vermakelijk!

Dus waarom mag je deze tour niet missen tijdens je Dublin stedentrip? Heel simpel, het is reuze grappig, je lacht onderweg heel wat af, ziet alle highlights van Dublin en je mag je nietsvermoedende voetgangers het stuipen op het lijf jagen. Vooral dat laatste vond ik persoonlijk héél leuk! :)

Meer Ierland inspiratie

Een weekend Dublin maakt ook een superleuke stedentrip voor de winter! Ga je een mooie rondreis Noord-Ierland maken, sla dan de Carrick-a-rede touwbrug niet over. Ook kunnen we een stedentrip Belfast aanraden!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *