The Pinnacles Desert & Nambung National Park

De Pinnacles desert is een landschap wat je eigenlijk in deze regio niet meer zou verwachten. Een stuk woestijn met bijzondere rotsformaties in een toch steeds groener wordend deel van West Australië.  Een landschap wat je misschien eerder zou verwachten in de outback van Noord- en midden Australië. Toch is het juist dat onverwachte wat de Pinnacles desert en Nambung National Park zo interessant maakt. Maar de echte high light is natuurlijk de prachtige woestijn zelf. Het goudgele zand in combinatie met de eeuwenoude kalkstenen formaties zijn iets waar je urenlang naar kan blijven kijken.

Pinnacles desert, Nambung national park, West Australië

The Pinnacles desert

In West Australië, ten noorden van Perth en vlakbij het dorpje Cervantes vind je Nambung National Park met zijn beroemde Pinnacles desert. Een woestijn met duizenden kalkstenen pilaren in de meest uiteenlopende vormen en formaten. De pilaren zijn gedurende de eeuwen door de wind en het zand bewerkt en geboetseerd tot echte kalkstenen sculpturen. Elke pilaar is weer anders en dat maakt deze plek zo mooi. Sommige kalkstenen pilaren zijn wel 3,5 meter hoog, terwijl andere juist meer de vorm en lengte van een grafsteen hebben. Wat ook opvalt is de vorm, puntig en scherp of juist zacht en rond. Laat je fantasie maar de vrije loop, er zijn zoveel vormen te herkennen in deze bijzondere creaties.

Pinnacles desert, Nambung national park, West Australië

Pinnacles desert, Nambung national park, West Australië

Een bijzonder mooi maanlandschap

Een maandlandschap, daar wordt de Pinnacles desert ook weleens mee vergeleken. Als de maan er echt zo uit zou zien, dan geef ik me graag op voor de eerstvolgende ruimtereis. Het landschap is een beetje bizar, maar door de hoeveelheid pilaren in de verschillende vormen en hoogtes ook juist wel weer heel mooi. Maak het geheel af met het goudgele zand van de woestijn en de oceaan in de verte en je hebt een wel heel bijzondere plek. Favoriet onder de Australiërs en eigenlijk begrijpen wij wel waarom.

Pinnacles desert, Nambung national park, West Australië

Pinnacles desert, Nambung national park, West Australië

Nambung National Park, meer dan de Pinnacles desert alleen

De grote publiekstrekker van Nambung National Park is de Pinnacles desert. En dat is eigenlijk wel terecht. Toch heeft het park nog meer te bieden, zoals de stranden bij Kangaroo Point en Hangover Bay. Deze laatste heeft onze voorkeur en dat komt niet alleen door de interessante naam. Vanaf dit strand kan je namelijk beter snorkelen. Met een beetje mazzel zou je hier ook zomaar een dolfijn kunnen tegenkomen, wij hebben ze helaas niet gezien, maar ze schijnen hier wel te zitten. Grote kans dat je het strand moet delen met wat surfers, andere zwemmers en hopelijk een dolfijn.

Pinnacles desert, Nambung national park, West Australië

Praktische informatie Pinnacles desert en Nambung National Park

Entreeprijs

De entreeprijs bedraagt $13 (anno 2018) en dit is de prijs die je betaald per auto, dus niet per persoon. Hoewel je het park ook per voet kan verkennen, kiezen de meeste mensen ervoor om dit met de auto te doen. Je volgt dan een 4 km lange weg die je dwars door de woestijn voert. Het is gewoon toegestaan om je auto aan de kant van de weg te zetten en per voet de klakstenen formaties van dichtbij te bekijken.

Welk moment van de dag

Het park is het gehele jaar open en het beste moment om de Pinnacles desert te bezoeken is bij de zonsopkomst en zonsondergang. Het warme licht van de zon geeft de woestijn dan een echte gouden gloed, dit in combinatie met de mooie en bizarre rotsformaties, je kan vast wel een voorstelling maken van hoe mooi het park dan moet zijn. Red je het niet om op deze momenten in het park te zijn, no worries, Nambung National Park is op elk moment van de dag een prachtig park.

Route vanaf Perth

De Pinnacles desert en Nambung National Park bevinden zich ongeveer 190 kilometer ten noorden van Perth. Reis je vanaf Perth, kies dan voor de Indian Ocean Drive (National Route 1 in combinatie met State Route 60). In de maanden augustus t/m oktober staan de bloemen aan de kant van de weg in bloei, wat de toch al mooie route zeker tot een aanrader maakt. Wil je een half uur tijd besparen, dan kan je er ook voor kiezen om vanaf Perth direct de Route 60 te volgen. Deze brengt je rechtstreeks naar Nambung National Park.

Pinnacles desert, Nambung national park, West Australië

Meer lezen over West Australië? Dan vind je deze blogs vast ook interessant!

 

Volg me voor een fijne dagelijkse dosis reisinspiratie op Facebook & Instagram.

6 comments

    1. Haha, we waren er inderdaad bijna alleen. En dat was waarschijnlijk een zeldzaamheid. Maar anders had ik inderdaad geprobeerd de rest van de mensen uit de foto te houden. :)

  1. Wat heeft de natuur toch een mooie dingen gemaakt! Echt een bizar landschap dit. Lijkt me heel apart om dat ineens voor je te zien. Kan me voorstellen dat je hier echt tijdens het gouden uur wilt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *