Weekend Dublin, kersttruien & meezingen in de pub

Weekend Dublin, de tip voor een winterse citytrip

Als je denkt aan de ultieme kerst city trip denken veel mensen al snel aan London met als tweede keus waarschijnlijk aan een kerstmarkt in één van de Duitse steden. Maar wat dacht je van een weekend Dublin? De hoofdstad van Ierland, het land waar het altijd wel lijkt te regenen? Ja!! Dublin ademt namelijk gezelligheid, vooral in de winter! De hele stad is versierd en de goud gele gloed van de kerstverlichting geeft een vrolijke en haast tastbaar gevoel van gezelligheid aan de stad. Dublin is kerst!

 

Dublin

Dublin is niet echt de mooiste stad van Europa. Niet onaardig bedoeld, maar het is gewoon zo. Maar gezellig is ze zeker wel! De stad is gevuld met honderden verschillende pubs, met elk zijn eigen charme. Om twaalf uur ’s middags zitten de pubs al bomvol en wordt het aanwezige publiek vermaakt met live muziek. Zingen kunnen die Ieren wel! En niet alleen de zangers, de hele kroeg zingt mee. Uit volle borst wel te verstaan. Pint in de hand en mee bléren op ouden en hedendaagse muziek. Om zes uur is de helft van het aanwezige publiek al dronken en rond half een sluit de pub zijn deuren en gaat de laatste bezoeker al lichtelijk zwalkend naar huis.

 

Dublin

Dublin is op zijn mooist als de schemer valt en de lichtjes buiten beginnen de branden. Loop door de donkere straten en geniet van de kerstversiering. Bij kerst denk en hoop je altijd op een dik pak sneeuw. Sneeuw is onlosmakend verbonden met de kerst, het geeft een bepaald gevoel en sfeer aan dit feest. In Dublin heerst in de hele stad ’s avonds dit gevoel, zonder dat je er sneeuw voor nodig hebt. De versiering, de sfeervolle verlichting, kerstmuziek op de achtergrond en de Ieren in de meest kleurrijke (en afschuwelijke) kersttruien maken deze heerlijke stad tot de ultieme kerstbestemming!

Om je weekend helemaal onvergetelijk te maken, lees dan vooral even deze 10 Dublin tips. Succes verzekerd!

Meer winterse stedentrip inspiratie?

Een weekend Dublin is maar een van de vele toffe opties voor een winterse stedentrip. We schreven winter in de stad: 3 steden boordevol sneeuw! om je nog meer mooie tips te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *