slapen-in-de-sahara

2014, wat een geweldig reis jaar!

2014 Was een mooi jaar, in vele opzichten en ook zeker wat betreft het reizen! Ik had het geluk om in één jaar tijd Marokko, Praag, Stockholm en Australië te mogen bezoeken. Klinkt goed hé? En dat was het ook zeker!

Vakantie Marokko

Het jaar begon met een korte vakantie naar Marokko. We verbleven daar een kleine week in Marrakech en bezochten daarnaast ook nog het Atlas gebergte, Merzouga en de Sahara. Marokko was echt een positieve verassing! De sfeer, de cultuur, de mensen, de omgeving en natuurlijk het eten. O my god, het eten… De tajines, de barbecue stalletjes op Djeema el-Fna en natuurlijk niet te vergeten de versgeperste sinaasappelsap. Alleen hierom zou je al bijna het land bezoeken!

De weg van Marrakech naar de Sahara voert je dwars door het Atlas gebergte. Een weg die perfect zou passen in de top 10 mooiste wegen ter wereld. De weg op zich is al een hoogtepunt. Prachtige landschappen, die constant veranderde en welk uiteindelijk uitmondde in de Sahara. Hier staan de kamelen op je te wachten om je mee te nemen door de magische zandduinen welk deze woestijn zo bijzonder maken. Ook al waren we maar 10 dagen in Marokko, het was een bijzondere en zeer geslaagde reis.

Slapen in de Sahara
Slapen in de Sahara

Stedentrip Stockholm

Stedentrips zijn heerlijke korte reizen voor tussendoor. Een paar dagen in een andere stad, cultuur en vibe. Ik heb inmiddels al redelijk wat steden gezien, maar Stockholm blijft mijn favoriet. By far. Het is een heerlijke stad, gebouwd op eilanden en omringd door water. In Stockholm vind je veel lekkere restaurants, kroegjes en fijne koffie winkels. En niet te vergeten, hier verkopen ze echt het lekkerste ijs wat je ooit geproefd hebt! Stockholm heeft echt voor ieder wat wils, je zal je er geen moment vervelen. Maar wat het zo bijzonder maakt, is de sfeer die er hangt. Een relaxte, goedmoedige sfeer. Zeker een aanrader!

Stedentrip Praag

Praag bezocht ik in mei dit jaar met vriendinnen. Eén keer per jaar plannen we een stedentrip met zijn allen en dit keer viel de keus op Praag. Een perfecte bestemming voor een stedentrip met een groep! Alle bezienswaardigheden zijn er per voet te bereiken en de oude architectuur maakt de stad zelf al tot één grote bezienswaardigheid. Een gezellige stad, waar je ook goed uit eten kan, vol met kroegjes en voldoende uitgaansgelegenheden. Leuk detail, Praag is in vergelijking met Nederland, hartstikke goedkoop. Fijn als je lekker uit eten wilt en cocktails wilt drinken!

Vakantie Australië

Een maand Australië, dat was echt een droom. Een droom die dit jaar uitkwam en al mijn verwachtingen overtrof. Hier zou ik zo kunnen wonen, wat een fijn land! Een maand lang reisde we met een camper via het Noorden langs de Westkust naar beneden tot het Zuidelijkste puntje om vervolgens via Perth naar huis te vliegen. We hebben zoveel gezien, beleeft en meegemaakt. Ik denk er nog vaak aan terug, het was zo bijzonder.

Uren rijden door de out back  zonder maar één andere auto tegen te komen. Hiken in de nationale parken om te kunnen zwemmen onder de mooiste watervallen. Ik ben van nature totaal niet lening, ik ben meer het type houten hark. Maar afgelopen vakantie heb ik geklommen en geklauterd en het ging me nog redelijk goed af. Ik zal de foto’s daarvan hier maar niet publiceren :) Maar wat een moment, als je na het afzien, op de prachtigste plekjes terecht komt en hier een heerlijk verkoelende duik op je wacht. Australië zit ook vol met dieren en we hebben er veel gezien. Kangoeroes, koala’s, walvissen, manta’s, haaien, dolfijnen, schildpadden en nog veel meer. Ik heb al een blog geschreven over hoe het was om te zwemmen met manta’s. Kort samengevat, super cool! :) Er zullen nog vele verhalen over Australië volgen!

Koala, Australië 2014
Koala, Australië 2014

Een jaar in vogelvlucht

Op het moment zie je op facebook ieders jaar in vogelvlucht langskomen. Dit was mijn reis jaar, ook in vogelvlucht. Als ik een uitgebreide versie zou schrijven, dan ben je nog uren aan het lezen. Tijdens het reizen beleven we zoveel avonturen, bijna met geen pen te beschrijven. Toch probeer ik dat , vandaar de artikelen op mijn blog. Op die manier wil ik graag met jullie delen wat ik mee maak op vakantie, hoe ik het beleef, wat ik leuk vind en wat ik echt geweldig vind. Ook hoop ik dat je hier wat tips uit kunt halen of ideeën kan opdoen voor als je zelf op reis gaat.

Inspiratie voor komende reizen is er volop, ik vind het heerlijk om weg te dromen bij mogelijk nieuwe bestemmingen en ik neem jullie, middels mijn blog, ook graag komend jaar weer met me mee op reis.

Rest me alleen nog jullie een spetterend 2015 te wensen, met hopelijk vele mooie reizen in het verschiet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *