Drie bijzondere wegen, garantie voor een spectaculaire roadtrip!

Bijzondere wegen

Soms zit je tijdens je vakantie uren in de auto om bij je volgende bestemming aan te komen. Soms is de rit lang en vermoeiend, maar soms voert de rit je ook langs bijzondere wegen en onverwachts mooie plekken. Je kan ook bewust kiezen voor een road trip. Bijzondere wegen genoeg! Sommige zijn lang, andere juist kort, maar allemaal even spectaculair. We zetten drie hele mooie en bijzondere wegen voor je op een rijtje!

 

Roadtrip Atlas gebergte

Atlas gebergte, Marokko

Als je vanuit Marrakech richting Merzouga rijd, voert de weg je dwars door het Atlas gebergte. Eén van de mooiste routes die er bestaan!

De weg door het hoge Atlasgebergte is er toch wel één om bij weg te dromen. De diversiteit aan landschappen is enorm. Het lijkt soms wel een beetje buitenaards, door de grote grijs bruine vlaktes, waar geen boom of struik op lijkt te willen groeien. Maar de weg leid je ook langs canyons met hun rood bruine rotsen, uitgestrekte groene valleien en weelderige oases waar het water rijkelijk doorheen stroomt en de palmbomen je loom wuivend lijken te begroeten. Je valt van de ene in de andere verbazing.

 

Aït Ben Haddou

 

Eén van de hoogtepunten van deze rit is Aït Ben Haddou, een oude Berber stad gebouwd op een heuvel. Een prachtig gezicht, Aït Ben Haddou werd in 1987 door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard en hoort ook zeker thuis op deze lijst. Een weg vol wisselende landschappen en cultuur, het atlasgebergte scoort hoog op onze lijst bijzondere wegen.

Atlanterhavsveien oftewel the Atlantic Road, Noorwegen

Als je het hebt over adembenemende wegen, dan hoort de Atlantic Road oftewel de Atlantische weg hier zeker bij! De weg is maar 8 km lang en loopt tussen de steden Kristiansund en Molde gelegen in de westelijke fjorden. De weg loopt al slingerend over meerdere eilanden en doormiddel van zeven bruggen, verbind de weg meerdere kleine kustplaatsen met elkaar. Tijdens deze korte rit heb je een goede kans om vogels, zeehonden en robben te zien. Met een beetje geluk zie je zelfs een walvis! De prachtige uitzichten over de Atlantische oceaan, zijn alleen al reden genoeg om deze weg te nemen! Een road trip pur sang!

 

Bijzondere wegen, Siddhartha higway,

The Siddhartha Highway, Nepal

Van sommige wegen weet je dat het mooie, spectaculaire en bijzondere wegen zijn, van andere totaal niet. De Siddhartha Highway kwam dan ook als een complete verrassing! Via Bardia nationaal park, reisde we via Nepalgunj naar Pokhara, een lange, maar adembenemende rit.

Ze noemen het een snelweg, maar in werkelijkheid is het een smalle weg, die zich al slingerend een weg baant door de bergen. De tegemoet komende auto’s kunnen elkaar maar net passeren en als je 50 km/uur rijd, dan is dat al heel snel. Maar dat mag de pret niet drukken! De hele weg zit je namelijk met je neus tegen het raam gedrukt om de indrukwekkende uitzichten te kunnen bewonderen. De Siddhartha Higway is zeker spectaculair te noemen, het leid je langs prachtige rood, bruine gebergtes, indrukwekkende bergtoppen, groene valleien en donderende watervallen. Langs de weg kan je heerlijk lokaal eten bestellen, wij aten hier de lekkerste Pakoda, een Nepalese snack! Het is een lange rit, waarna je normaal gesproken doodmoe de auto uit zou komen, maar doordat de hele rit een soort luxe sight seeing is, kom je vol energie aan in Pokhara! Oké, en ook wel een beetje moe natuurlijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *