3 Insider tips die je bezoek aan Stockholm nog leuker maken!

Dat ik een groot Scandinavië fan ben zal jullie vast niet ontgaan zijn. Zweden was mijn allereerste crush en tegenwoordig ben ik ook zwaar gecharmeerd van steden als Oslo en Kopenhagen. Toch blijft Stockholm mijn absolute nummer 1. Jaren geleden stal de hoofdstad van Zweden al mijn hart en nog steeds kom ik er graag. Daarom was het des te leuker toen GoEuro vroeg of ik wilde optreden als hun Stockholm expert en mijn leukste insider tips met jullie te delen. Zogezegd, zo gedaan. Een paar van deze tips heb ik nog nooit eerder met jullie gedeeld, best suf eigenlijk. Daar breng ik nu verandering in. Speciaal voor jullie, nogmaals mijn insider tips voor Stockholm!

Vaxholm

1. Vaxholm

Stockholm is zoveel meer dan alleen een leuke stad. Wist je dat er vlak voor de kust van Stockholm een archipel gelegen is, bestaand uit duizenden eilandjes? Deze zijn gemakkelijk te bereiken per boot. Dagelijks zijn er meerdere afvaarten van en naar de archipel. De veerdienst vertrekt schuin tegenover het National Museum en brengt je in ongeveer 50 minuten naar Vaxholm, het grootste eiland van de archipel. De boottocht alleen is al zeer de moeite waard. Vanaf het water heb je een prachtig gezicht op de stad en de andere eilanden, allen met hun zo kenmerkende gekleurde huisjes.

Neem vooral een paar dagen de tijd en ga eilandhoppen op de Stockholm archipel. Heb je maar een dag de tijd, bezoek dan Vaxholm. Op Vaxholm is van alles te doen. Ga lekker wandelen, bezoek een museum, pak een terrasje of neem een verfrissende duik in het koele water. Norrhamn is hier een goede plek voor, een kleine door rotsen omringde baai. Ook geliefd bij de locals! Eerder schreef ik al een soort van ode aan Vaxholm, vol met informatie en het adres van de lekkerste taarten en koekjes winkel van heel Stockholm!

Stockholm insider tips

2. Ga lunchen!

Als je in Zweden, buiten de grote steden, uit eten wilt, zal je merken dat veel restaurants ’s avonds gesloten zijn. Ze zijn dan alleen open voor de lunch! Er heerst in Zweden dan ook een echte lunchcultuur. Natuurlijk geld dit niet voor de grote steden, in Stockholm kun je perfect uit eten. Maar die typische lunchcultuur heeft wel een fijn voordeel! Er is namelijk een regel in Zweden, die dus ook geldt voor Stockholm, dat iedereen bij elk restaurant een warme maaltijd plus drankje moet kunnen nuttigen voor ongeveer 10 euro. Helemaal niet verkeerd, aangezien Stockholm al duur genoeg is! Een echte budget tip dus!

Probeer tijdens je verblijf aan Stockholm zeker Köttbullar, de Zweedse gehaktballetjes. En nee, dat is absoluut niet hetzelfde als de bij ons zo bekende Ikea variant. :) Sluit af met een lekker ijsje van Stikki Nikki, de lekkerste ijswinkel van heel Stockholm. Tip: Probeer het bananenijs!

Södermalm, Stockholm

3. Södermalm

Wat mij betreft de leukste wijk van Stockholm, Södermalm! Je vindt hier vooral gezellige koffiebarretjes, hippe cafés en kleine boetiekjes. Tip: Ga hier vooral heen op vrijdag of zaterdagavond. Het is dan dé plek om mensen te kijken. En dat bedoel ik in het positieve zin van het woord. De inwoners van Stockholm zijn namelijk hartstikke hip! Ze besteden zoveel zorg aan hun outfits en uiterlijk. De mooiste creaties komen hier voorbij en dat zowel bij de mannen als vrouwen. Een goede manier om inspiratie op te doen! O, en laat Södermalm nu ook net de plek zijn waar je perfect kunt shoppen. Goede combi dus. :) Ook voor het shoppen van Zweeds design zit je hier goed. Sla vooral een bezoek aan Granit niet over. Het is moeilijk om deze winkel te verlaten, zonder ook daadwerkelijk iets te kopen.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *