Sanne Chital Travels - Let's Talk

Let’s talk #7 Over zomers Zweden en hemelse cheesecake

Let’s talk. Over zomerse roadtrips, slapen in een tent en hemelse cheesecake. Een kleine terugblik op de maand juli.

Wedding Bells

We dansten the night away tijdens de bruiloft van goede vrienden. Overdag waren we aanwezig bij de mooie ceremonie, waar Thijs nog een paar woorden mocht spreken. Heel bijzonder. Ik ben misschien een softie, maar ik moest bij binnenkomst van de bruid toch echt een traantje wegpinken. Ze zag er prachtig uit. ’s Avonds genoten we van livemuziek en een geweldige zangeres die prachtige disco covers uit de jaren 70 en 80 ten gehore bracht. Het was een fantastische bruiloft.

Zomer in Värmland Zweden

Zomers Zweden

Hej Zweden! Ik heb het misschien weleens eerder verteld, maar Thijs zijn ouders wonen in Zweden, in de provincie Värmland om precies te zijn. Een dunbevolkte, groene regio met ontzettend veel meren. Een heerlijke plek om te verblijven. Meestal bezoeken we Zweden in de winter, als er een dik pak sneeuw ligt. Dit jaar draaiden we het om en stapte we in de auto voor 10 hele fijne, gezellige zomerse dagen. 10 Dagen vol familie, prinsessentaart, zwemmen in kristalhelder water en rode zonsondergangen. Ik wil weer terug..

Hot, hotter, hottest

De Zweedse temperaturen namen we gezellig mee naar huis en ook hier steeg het kwik tot ver boven de 30 graden. Soms fijn, op de momenten dat we vrij waren en lekker konden gaan zwemmen, en soms gewoonweg te warm om maar iets uit te voeren. Lang leve de sloomheid. Nog even en dan wordt ook hier de siësta ingevoerd. Wie had dat ooit kunnen bedenken. Mij hoor je niet klagen, het voorjaar en de zomer zijn tot nu toe fantastisch qua weer. Wie weet mogen we ook nog wel genieten van een lange nazomer. Dat zou toch wel fantastisch zijn. Lange avonden in de tuin, experimenteren op de barbecue, verkoelende duiken in de zee en wekenlang lopen op slippers. Ik hou ervan. En jij?

Zo groen is Madeira Portugal

De maand juli van Chital Travels in vogelvlucht

  • Er verschenen deze maand zes nieuwe artikelen online o.a. over de adembenemende levada da 25 fontes wandeling op Madeira en het zwemmen met walvishaaien op de Malediven.
  • Deelde ik mijn favorieten koffie & cake adresjes op de Lofoten met jullie. Probeer zeker de huisgemaakte lemon cheesecake van het Henningsvaer cafe. Hij is echt hemels!
  • Mijn nieuwe crush is toch wel Slovenië, wat een verrassend mooi land. Prachtige groene landschappen, sprookjesachtige meren en de idyllische Savica waterval. Ik wil weer terug.
  • Tijdens het reizen weet ik me soms ik hilarische situaties te manoeuvreren. Ik ga proberen deze zo af en toe op papier te zetten, zodat ik mezelf kan trakteren op een nieuwe slappe lach en jullie misschien een glimlach op de lippen kan toveren. Het eerste artikel komt waarschijnlijk komende maand online.
  • Deze maand geen vluchten, maar wel een heuse roadtrip door Zweden + een overnachting in een piepklein tentje op een camping aan een meer. Zweden in de zomer is fantastisch (in de winter trouwens ook)!

 

Maar genoeg over mij! Ik ben eigenlijk veel nieuwsgieriger naar jullie maand. Wat heb jij zoal gedaan in juli?

 

 

Volg me voor een fijne dagelijkse dosis reisinspiratie op Facebook Instagram.

Tagged:

2 comments

  1. Wat leuk dat jullie zo vaak naar Zweden gaan! Zweden lijkt me prachtig, zowel in de zomer als in de winter.

    Juli stond bij mij in het teken van (het einde van) mijn zwangerschap. Niet bijzonder, maar ook weer wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *