Koffie hotspots Huset Kafé op de Lofoten

Lofoten tips | 3 hotspots voor de lekkerste koffie

Op zoek naar leuke koffie adresjes op de Lofoten? Zoek dan niet verder. Er zijn verschillende leuke (en lekkere) opties voor een goede kop koffie met wat lekkers erbij, alhoewel het wel even zoeken is. In dit artikel deel ik graag mijn 3 leukste hotspots op het gebied van koffie, thee en cakes op de Lofoten met jullie.

Koffie en cake hotspot Henningsvaer cafe op de Lofoten

Koffie hotspot Henningsvaer cafe op de Lofoten

Koffie hotspots op de Lofoten: Het Henningsvaer cafe

Deze koffie spot kan je maar met een woord omschrijven en dat is instant happiness. Vanaf het moment dat je een voet over de drempel zet word je ondergedompeld in een gezellige en en ontspannen sfeer. In het Henningsvaer cafe voel je je meteen thuis. Wat direct opvalt is de tafel naast de toonbank, die helemaal vol staat met huisgemaakte taarten en ander lekkers. Ik word nog steeds helemaal gelukkig als ik terugdenk aan de limoen cheesecake. Zeldzaam goed.

Het interieur bestaat uit lange tafels, vrolijk gekleurde stoelen en comfortabele banken. Het is echt een plek om even lekker bij te komen met een goede kop koffie en een lekker stukje taart. Kies je liever voor een iets voedzamer maaltijd (ik kan het me hier bijna niet voorstellen), het café heeft ook een uitgebreide menukaart. Het zal nog lastig kiezen worden, het ziet er allemaal even lekker uit.
Leuk detail, in het Henningsvaer cafe zit ook een kleine kaarsenmakerij gevestigd. Je kunt hier zien hoe de verschillende kaarsen gemaakt worden en ze uiteraard ook kopen.

Een klein off the beaten track weetje over Henningsvaer, dit dorpje op de Lofoten is trotse bezitter van een van de mooiste voetbalvelden van de wereld. Gelegen op een eilandje tussen de rotsen en omringd door de zee. Nog een goede reden om het dorp te bezoeken, alhoewel het Henningsvaer cafe natuurlijk reden nummer 1 blijft. :)

Henningsvaer Cafe, Gammelveien 2, Henningsvaer

Koffie en taart hotspot bij Kaffebar Bringen op de Lofoten

Koffie hotspot Kaffebar Bringen op de Lofoten

Koffie hotspots op de Lofoten: Kaffebar Bringen

Kaffebar Bingen is gelegen in een van de mooiste dorpjes van de Loten, Reine. De weg naar Reine loopt via een aantal kleine eilandjes die met hoge bruggen met elkaar verbonden zijn. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de zee en de vrolijk gekleurde huizen van het kleine dorp.

Voor een goede kop koffie ga je naar Kaffebar Bringen. De koffie is lekker, maar de huisgemaakte taarten zijn nog beter. Elke ochtend worden ze in alle vroegte gebakken, zodat je verwelkomd wordt met de geur van versgebakken koekjes. Het assortiment verschild per dag, wat meteen een goede reden is om hier nog eens terug te komen. Waarschijnlijk wil je bij de aanblik van de toonbank namelijk alle taarten wel aan een vergelijkend waren onderzoek onderwerpen.

Bringen is een koffiebar plus, want naast lekkere koffie is de bar ook meteen een woonwinkel. Stellingen vol leuke woonaccessoires en thee en koffiebenodigdheden bekleden de muren. Wat het best moeilijk maakt om het alleen bij koffie en thee te houden. Sta er niet van te kijken als je jezelf leuke woonaccessoires ziet afrekenen. Een verleidelijke leuke kaffebar.

Kaffebar Bringen, Reine 83900, Reine

Koffie hotspot Huset Kafé op de Lofoten

Koffie en cake hotspot Huset Kafé op de Lofoten

Koffie hotspots op de Lofoten: Huset Kafé

Gelegen in het centrum van het dorpje Leknes vind je het knusse Huset Kafé. Een koffiezaakje waar voornamelijk locals (en af een toe een paar verdwaalde toeristen) komen. Ook hier vind je een tafel vol met huisgemaakt taarten en de voor Scandinavië zo typische worteltaart. Compleet met crème topping en blauwe bessen. Om van te smullen. De taartpunten zijn zo groot, dat ze makkelijk als lunch kunnen doorgaan. Vinden wij uiteraard helemaal niet erg.

Het Huset Kafé ligt niet direct aan de weg en je moet er echt een stuk het dorp voor inrijden. Leknes is niet het meest bruisende dorp en je hebt grote kans dat je deze plek zo passeert. Misschien maakt dat juist dit café zo uniek, je vindt er weinig toeristen en dat maakt het eigenlijk alleen maar leuker.

Ook fijn, voor Noorse begrippen is Huset Kafé gewoon goedkoop. Van alle restaurants en café’s die wij bezochten op de Lofoten en in de rest van Noorwegen (en dat waren er een heel wat), betaalden we hier het minst voor een kop koffie met wat lekkers. Ook niet verkeerd.

Huset Kafé, Idrettsgata 1, Leknes

 

Wat zijn jouw favoriete adresjes voor een fijne break op de Lofoten?

 

 

Volg me voor een fijne dagelijkse dosis reisinspiratie op Facebook Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *