De savica waterval bij meer Bohinj Slovenië

Savica waterval | wandel naar de mooiste waterval van Slovenië

Vlakbij het meer van Bohinj vind je de prachtige Savica waterval, die alleen per voet te bereiken is. Een wandeling door een betoverend groen landschap met mooie vergezichten over de omgeving. Dat de natuur in Slovenië mooi zou zijn, hadden we wel verwacht. Maar zo mooi, daar stonden wij ook wel even van te kijken. Ik sta te popelen om jullie wat meer van het land te laten zien. Te beginnen met de Savica waterval. Wandel mee door het Sloveense landschap naar een van de mooiste watervallen die wij in tijden gezien hebben.

Hike naar de Sarvica waterval Slovenië

Wandelen naar de Savica waterval

Vanaf het meer van Bohinj rij je via een smalle weg, zo’n weg waarvan je hoopt dat je geen tegenliggers tegenkomt, door de bossen naar het beginpunt van het wandelpad naar de Savica waterval. Parkeer je auto of fiets, koop een kaartje en je bent klaar voor een wel hele mooie wandeling.

Wandelen naar de Sarvica waterval in Slovenië

Een hike met prachtige uitzichten

De wandeling naar de Savica waterval begint meteen al goed. Vanaf minuut 1 leid het pad je via een trap steil omhoog. Warm zal je het tijdens het lopen zeker krijgen. Maar het harde werken wordt zeker beloond. De omgeving is ontzettend groen en tijdens de hike heb je verschillende uitkijkposten met een waanzinnig uitzicht over de groene bergen met het meer van Bohinj op de achtergrond.

Een kleine waterval bij de Sarvica waterval Slovenië

Hoe hoger je komt, hoe mooier het landschap wordt. Dichte bossen maken plaats voor met groen begroeide witte rotswanden en op de achtergrond begin je het geruis van de waterval te horen. Op het moment dat je de laatste bocht passeert ontvouwt er zich een bijna magisch schouwspel. De Savica waterval is met recht een plaatje. Hij is niet spectaculair groot of woest, maar juist verfijnd en perfect passend in het landschap.

Sarvica waterval in Slovenië

Ondergrondse bronnen en groene lagunes

De Savica waterval is eigenlijk een ondergrondse bron, die zich halverwege de berg een weg naar buiten baant om zijn water vervolgens 78 meter naar beneden te laten storten tot in een kleine groene lagune. Vanaf hier stroomt het water via verschillende etappes naar beneden. De schoonheid van de waterval zit hem niet in het water alleen, het is de omgeving en de serene rust die er hier heerst wat de waterval tot een bijna idyllische plek maakt.

Groene oase Sarvica waterval Slovenië

Eén van de mooiste regio’s van Slovenië

Slovenië kwam voor ons al een complete verassing. Het bezoek aan het beroemde meer Bled was al een waar feest, maar Bohinj met zijn prachtig gekleurde water, bergen en bossen vonden we zelfs nog mooier. Voor we aan de tocht naar de waterval begonnen waren we al heel enthousiast over al het moois wat deze regio te bieden heeft, maar Savica was toch wel echt de spreekwoordelijke kers op de taart. Zoals je waarschijnlijk wel kan opmaken uit mijn enthousiaste betoog, een bezoek aan de Savica waterval is een absolute must tijdens je bezoek aan de Bohinj regio.

De sarvica waterval bij meer Bohinj Slovenië

Wandelen in de omgeving van de Savica waterval

De wandeling naar de Savica waterval is een vrij korte wandeling. Wil je nog wat meer van de omgeving zien, dan zijn de twee andere wandelroutes die vanaf hetzelfde startpunt beginnen ook een goede optie.

Wat dacht je van de drie uur durende wandeling door de vallei van de zeven Triglav meren of de wat meer uitdagende hike naar het Dvojno Jezero meer. Routes met mooie uitzichten, door groene valleien en langs verleidelijke meren. De duur van de verschillende routes variëren van tussen de drie en de zes uur.

Selfie Sanne bij de Sarvica waterval Slovenië

 Goed om te weten

  • Vanaf het meer van Bohinj rij je in ongeveer 15 minuten naar de parkeerplaats vlakbij de waterval. Dit is het startpunt van de wandeling.
  • Het bezoek aan de waterval is niet gratis. Een entreeticket kost €3,- per persoon, wat eigenlijk een prima prijs is. Voor dit geld krijg je namelijk een prachtige wandeling en een bijna onbetaalbaar uitzicht op de waterval.
  • Wij liepen de wandeling naar de Savica waterval in ongeveer 20 minuten. De heenweg gaat steil omhoog, wat de wandeling best pittig maakt.
  • Laat je slippers maar thuis en kies voor een paar gympen of sneakers. Veel comfortabeler voor deze korte hike. Wandelschoenen kunnen uiteraard ook.

 

 

Volg me voor een fijne dagelijkse dosis reisinspiratie op Facebook Instagram.

4 comments

  1. Wat een idyllisch plekje! Grote en woeste watervallen zijn inderdaad lang niet altijd de mooiste. Deze is prachtig en die felgroene kleur is zo mooi! Slovenië schijnt een schitterend land te zijn. Staat al op mijn verlanglijstje :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *