Let’s talk #6 Super Troopers & een Sloveense verrassing

Let’s talk. Over spectaculaire ontsnappingen, een Sloveense verrassing en super troopers. Een kleine terugblik op de maand juni.

Mojito’s, spectaculaire ontsnappingen & super troopers

Eigenlijk ben ik dol op de regio waar ik woon. Vlakbij Amsterdam en de Zaanstreek en Waterland om de hoek. Ik was er deze maand dan ook veel te vinden. Genieten van het zonnetje, mojito’s bij Pllek en uit eten bij Loetje op de NDSM-werf – een van mijn favoriete plekken van Amsterdam.

Als ik er zo op terugkijk zijn afgelopen weekenden allemaal even heerlijk geweest. Met vrienden BBQ-en in de tuin, lekker eten en als de kers op de taart het vrijgezellenfeestje van mijn vriendin. Cocktails drinken op de Nieuwmarkt en een race tegen de klok om als ware Sherlock holmes de escape room uit te komen. Lekker tapas eten op de Zeedijk, waar ook een wel heel gezellige karaoke bar te vinden is. Met enige aarzeling klommen we het podium op om een spetterende versie van Super Troopers te gehoren te brengen. ABBA zou trots op ons zijn geweest. En ja, daar zijn beelden van. En nee, die gaat niemand ooit te zien krijgen. :) Laat ik het zo zeggen, vals zingen kan ik erg goed..

Het platteland van de Beemster

Onderwater in de Beemster

Ben jij weleens in de Beemster geweest? De Beemsterpolder is een gebied wat uniek is in zijn soort. Een groot gebied wat vroeger bij de Noordzee hoorden en waar na de drooglegging een bijzondere polder is ontstaan. Eigenlijk wist ik dit allemaal wel, maar verder dan de kwekers en tuincentrums was ik nog niet geweest (en dat terwijl de Beemster voor mij maar op ongeveer 20 minuten rijden ligt). Erg he. Mijn doel voor deze zomer is dan ook om elke maand een weekend mijn omgeving in te trekken en nieuwe spots te ontdekken. Ik hou jullie op de hoogte.

Het meer van Bohinj Slovenië

De natuur van Slovenië

Een Sloveense verrassing

Wat is er nu leuker om je vriendin mee naar Schiphol te nemen voor een weekendje weg, terwijl zij geen idee heeft waar ze heen gaat? De voorpret was al heerlijk, haar reactie op het vliegveld was ronduit hilarisch. Op naar Ljubljana voor een fijne stedentrip en mini roadtrip in één. Slovenië, wat was je mooi, gezellig, grappig en gewoonweg ontzettend leuk!

De kust bij het IJslandse dorp Hítarneskot

De maand juni van Chital Travels in vogelvlucht

  • Er verschenen deze maand acht nieuwe artikelen online, o.a. over overnachten aan het einde van de wereld in IJsland en de bijzondere street art traditie van Brighton.
  • Wie de fika ooit uitgevonden heeft, verdiend een standbeeld én een lintje. In juni deelde ik mijn favorieten koffie, thee & cake adresjes van Kopenhagen met jullie. Mocht jij nog een leuke spot weten, please let me know! Ik ben altijd opzoek naar nieuwe tips.
  • Aan het schrijven van het blog over de leukste kampeertrends van deze zomer beleefde ik ontzettend veel plezier. De tijd van old skool kamperen lijkt voorgoed voorbij, er is een ware revolutie bezig in kampeerland. Wij doen het dit jaar gewoon op de ouderwetse manier en kiezen voor het trekkerstentje als we richting mijn schoonouders in Zweden gaan.
  • Ik maakte deze maand twee vluchten, een stedentrip en een mini roadtrip.
  • Trok ik er weer uit op uit om mijn eigen regio Laag Holland beter te leren kennen. Dit keer was de Beemster aan de beurt. Een bijzondere drooglegging, uitgestrekte polders en wel heel lekkere kazen.
  • Een nieuw bezoekersrecord is een feit (waarvoor dank!). Dat moest uiteraard gevierd worden met een klein vreugdedansje.

Maar genoeg over mij! Ik ben eigenlijk veel nieuwgieriger naar jouw maand. Wat hebben jullie zoal gedaan in juni?

 

Volg me voor een fijne dagelijkse dosis reisinspiratie op Facebook & Instagram.

Tagged:

2 comments

  1. Wat leuk, een Sloveense verrassing! Moet ik ook maar eens doen voor Jan, het land staat al ZO lang op mijn wishlist! Goed om te weten dat je er in zo korte tijd ook best wat kunt zien. Waar zijn jullie op roadtrip naartoe gegaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *