Kaffebar Rist in Vesterbro Kopenhagen

Kopenhagen tips: 3 hotspots Kopenhagen voor de lekkerste koffie

Ben je op zoek naar Kopenhagen tips, perfect want in dit artikel deel ik graag de 3 leukste hotspots van Kopenhagen waar je een verrukkelijk kopje koffie (of thee natuurlijk) kunt kopen met een overheerlijk cakeje. Je kunt je voorstellen dat het heel vervelend was om dit onderzoek uit te voeren, maar hierbij dan toch mijn Kopenhagen hotspot tips!

Den Lille Gule Kaffebar Kopenhagen

Hotspots Kopenhagen tips: Den Lille Gule Kaffebar

Den Lille Gule Kaffebar betekent Little Yellow Coffee Bar. De naam zegt het eigenlijk al, de koffiebar is te herkennen aan zijn lichtgeel gekleurde gevel. Het gezellige interieur bestaat uit fijne banken en comfortabele stoelen waarop je heel ontspannen kan genieten van goede koffie en een tal van lekkere smaken thee. Den Lille Gule Kaffebar ligt midden in het centrum van Kopenhagen, in een zijstraat van Europa’s langste winkelstraat Strøget. Het is echt zo’n Kopenhagen hotspot die je moet kennen, anders kom je er waarschijnlijk niet langs. Een groot pluspunt, want dit zorgt voor een mooie mix van locals en toeristen. Naast goede koffie heeft de koffiebar ook een kleine menukaart met verschillende lunch en diner gerechten. En echte aanrader.

Den Lille Gulle Kaffebar, Mikkel Bryggers Gade 7

Kaffebar Rist in Vesterbro Kopenhagen

Terras van Kaffebar Rist in Vesterbro Kopenhagen

Koffie bij Kaffebar Rist Kopenhagen

Hotspots Kopenhagen tips: Rist Kaffebar

Voor uitstekende koffie en lekker smørrebrød moet je wezen bij Rist Kaffebar. Een kleine koffiebar gelegen in Vesterbro, de leukste wijk van Kopenhagen. Achter de bar staat een echte barrista en naast perfect gezette koffie schenken ze hier ook heerlijke thee. Bij mooi weer heeft Rist een klein terras aan de Vaernedamsvej en laat dat nou net een van de mooiste straten van Kopenhagen zijn. Een echte win – win situatie. Voor lekkere koffie op een fijne plek moet je dus wezen bij Rist Kaffebar. Van de drie Kopenhagen tips uit dit artikel is Rist Kaffebar mijn persoonlijke favoriet.

Rist Kaffebar, Vaernedamsvej 4B

Cappuccino Coffee Factory Kopenhagen

De lekkerste taart bij de Coffee Company Kopenhagen

Coffee Factory Kopenhagen

Hotspots Kopenhagen tips: Coffee Factory

Van caramel latte’s tot cappuccino, chocolademelk en thee. Ze hebben het hier allemaal. Geen barista’s, maar wel degelijke koffie en heerlijke taartjes zoals de befaamde Scandinavische worteltaart, cheesecake en caramelpecanotentaart. Voor de zoetekauw dé plek voor een fijne koffiebreak. De Coffee Factory heeft twee verdiepingen, waar doordeweeks ook veel mensen neerstrijken om te werken. Het terras ligt al vroeg in de zon en vormt de perfecte plek om onder het genot van een kop koffie het winkelende publiek gade te slaan.

The Coffee Factory, Gothersgade 21

Koffie in Malmö zweden

Koffie in Kopenhagen

Kopenhagen kent inmiddels een echte koffiecultuur en daar zijn we eigenlijk wel heel blij mee. Zeker als je het centrum een beetje achter je laat en de wijken als Vesterbro opzoekt zal je veel echte kaffebars tegenkomen. Net als in Zweden is de fika in Denemarken een belangrijk moment van de dag. Bij een fika hoort natuurlijk iets lekkers in de vorm van een taartje of kaneelbroodje. In Kopenhagen hebben ze dat goed begrepen en zijn er plenty mogelijkheden om een goede kop koffie te drinken, uiteraard met iets erbij. Heb je nog een leuke tips voor ons, een hidden gem of een overheerlijk adresje, dan hoor ik het graag van je. :)

Wat zijn jouw favoriete hotspot Kopenhagen tips?

Meer Kopenhagen tips!

Reis jij naar Kopenhagen en kun je nog wel wat tips gebruiken? Wij geven je 6 redenen waarom Kopenhagen zo bijzonder is en delen de highlights Kopenhagen met je.

Volg me voor een fijne dagelijkse dosis reisinspiratie op Facebook Instagram.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *