Kat street art Brighton

Street art Brighton | Een bijzondere traditie

Als je door het centrum van Brighton loopt kom je gegarandeerd street art tegen. Je struikelt er zelfs bijna over. Grote kunstwerken en vrolijk beschilderende pubs met afbeeldingen van Engeland haar beroemdste muzikanten en voetbalspelers. Maar wat nog veel meer opvalt zijn de kleinere werken, waarvoor de stroom- en elektriciteitskasten als canvas dienen. Kriskras door de stad verspreid vind je een bonte verzameling van kleine street art werken, die de stad zowel in het centrum als in de buitenwijken een geheel eigen karakter geven. 

Hummingbird street art Brighton

Street art Brighton

Kleine werken street art Brighton

Street art als traditie

In Brighton is street art echt een traditie. Al jarenlang worden de elektriciteit kasten beschilderd of bespoten met graffiti. Geen rare teksten of slogans, maar gewoon tekeningen die het straatbeeld net een beetje mooier maken. Let maar eens op als je door de stad loopt, geen kast is onbeschilderd. Een geheel eigen vorm van kunst. Het is bijna een sport om alle werken te spotten. De kunstwerken worden vaak gemaakt door beginnende kunstenaars, maar soms wagen ook wereldberoemde artiesten zoals Banksy zich aan een elektriciteit kast. Het is een belangrijke kunstvorm in het straatbeeld van Brighton.

Street art in Brighton: vrolijk & open minded

Naast de vrolijke kunstwerken op de elektriciteit kasten is er in Brighton nog meer street art te vinden. Beroemde Bansky’s en open minded graffiti tekeningen, waaraan je duidelijk kunt zien hoe gay friendly de stad eigenlijk is. Iets waar Brighton enorm trots op is. En terecht.

Kunst met een hoofdletter K

De meeste street art vind je in en om het centrum van Brighton, alhoewel je ook in de buitenwijken veel mooie tekeningen op de elektriciteit kasten zal tegenkomen. Het is echt een traditie en elke kast moet eraan geloven. Kunst in het klein, maar met een hoofdletter K. Een mooi canvas voor een klein, maar groots kunstwerk.

 

 

Volg me voor een fijne dagelijkse dosis reisinspiratie op Facebook Instagram.

2 comments

  1. In Leuven in België zijn ook de elektriciteitskasten beschilderd. Een erg leuk project!

    Ik ben dol op street art. Het maakt het straatbeeld net wat mooier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *