Reisplannen Seychellen

Reisplannen 2018 | Island life & Zweedse meren

Qua reizen hebben we er eigenlijk een fantastisch half jaar opzitten. Een bevoorrecht halfjaar met een hoog Scandinavië gehalte. IJsland, Noorwegen en Zweden, ik kan er geen genoeg van krijgen. Voor van de zomer hebben we ook nog een aantal fijne trips op de planning staan. Reizen waar ik al heel lang naar uit kijk en die nu eindelijk dichterbij lijken te komen. En met wie kan ik onze reisplannen nu beter delen dan met jullie?

Uitzicht wandeling Savica waterval Slovenië

Juni | Ljubljana en Slovenië

Terwijl ik dit schijf ben ik pas net een paar dagen terug uit Slovenië. Wat oorspronkelijk bedoeld was als een stedentrip met vriendinnen naar Ljubljana monde uit in een mini roadtrip door een verrassend mooi land. Een land vol groene valleien, indrukwekkende bergen, bijzonder blauwe meren en een fijne kust met schattige dorpjes. En dan vergeet ik bijna de sfeervolle hoofdstad van het land te noemen.

Hoewel Slovenië officieel niet valt onder “reisplannen” (ik ben natuurlijk al terug) wilde ik het land toch graag noemen. Waarom? Simpelweg omdat Slovenië het vermelden waard is. Het kwam voor mij als een complete verrassing en al dat natuurschoon wilde ik jullie uiteraard niet onthouden. Ben je op zoek naar een avontuurlijk mooie bestemming, niet te ver van Nederland, zoek dan niet verder. Slovenië is waar je moet zijn.

Reisplannen Zweden

Juli | Zweden

Waarschijnlijk heb ik het weleens verteld, maar Thijs zijn ouders wonen in Zweden. In zo’n heerlijk rood Scandinavisch huis aan een meer in de provincie Värmland. We zien ze regelmatig, maar dat komt vooral omdat ze toch wel vaak naar Nederland toe komen. Dit keer zijn de rollen omgedraaid en gaan wij naar Zweden. Met de auto en dat wordt een nieuwe ervaring, want meestal vliegen we op Oslo om vervolgens naar Zweden af te reizen.

Een roadtrip dus, waarbij we een klein trekkerstentje meenemen om onderweg te kunnen kamperen. Lekker basic, al hoeft dat tegenwoordig niet meer. In mijn zoektocht naar leuke campings stuitte ik op wel heel extravagante kampeertrends. Superleuk, maar misschien meer iets voor de volgende keer.

We verheugen ons erg op deze trip. Familie, gezelligheid en de Zweedse natuur zijn toch wel een van de mooiste combi’s die er zijn. Het is de laatste weken in Zweden trouwens echt prachtig weer. Hopelijk houdt het nog even aan en kunnen ook wij van het zonnetje genieten. Duimen maar!

Augustus | Birmingham

Een bestemming die ik misschien in eerste instantie niet zo snel zou uitkiezen voor een lang weekend weg. Alhoewel ik er wel steeds enthousiaster over word nu ik er wat meer over lees. Maar waarom gaan we dan toch naar Birmingham? Omdat in augustus daar het meest spetterende en sprankelende feest van heel Groot-Brittannië plaatsvindt, het bruiloftsfeest van twee hele goede vrienden. Hij is Nederlands en zij is Engels. In juli trouwens ze hier in Nederland en in augustus geven ze een feest voor alle Engelse familie en vrienden in Birmingham. Twee keer feest, dubbel de pret. Dat wordt met recht partyen tussen de locals en daar heb ik nu al heel veel zin in! Dus mocht je nog tips hebben over wat te doen en te zien in Birmingham, please let me know! Ik moet me er nog wat meer in gaan verdiepen, dus alle suggesties zijn welkom!

Reisplannen Seychellen

September | Seychellen

Een droomreis naar een droombestemming. In september gaan we drie weken lang eilandhoppen op de Seychellen. Zwemmen in een helderblauwe zee, witte stranden en loom wuivende palmbomen. Maar ook hiken in de nationaal parken en genieten van de inheemse natuur. Want de Seychellen zijn veel meer dan alleen een zonbestemming. Een reis waar ik ontzettend naar uit kijk.

En voor het geval dat er nog inbrekerachtige personen meelezen (het is natuurlijk niet zo slim om te vermelden dat je zo lang van huis bent), helaas pindakaas. Mijn schoonouders komen over uit Zweden om op ons huis en de poesjes te passen. Heel fijn vind ik dat. Voor hun leuk om alle familie en vrienden in Nederland weer even te zien en voor mijn katten betekend het drie weken lang (nog meer dan normaal) in de watten gelegd worden. Ook niet verkeerd.

Natuurgebied de Boschplaat Terschelling

En?

Na al die buitenlandse avonturen is het wel even klaar. We blijven lekker in Nederland, wat niet betekend dat we niet meer op pad gaan. In tegendeel zelfs. Dagjes weg in de omgeving (de regio Laag Holland) of een weekendje naar de kust. Ik zou wel een nachtje in een boomhut willen slapen of in huisje aan het strand. Ideeën genoeg, maar nog geen concrete plannen. Die komen vast wel weer, zo gaat het meestal. Eerst maar eens genieten van komende maanden, er staan nog genoeg mooie bestemmingen op stapel. Wat hou ik toch van de zomer.

 

Maar genoeg over mij. Hoe zit het met jullie vakantieplannen? Die vind ik minstens zo interessant. Heb je al geboekt, of wilde plannen, maar vooral, waar gaat de volgende reis naar toe?

 

Volg me voor een fijne dagelijkse dosis reisinspiratie op Facebook Instagram.

5 comments

  1. Oeh, wat een fijne plannen! Lekker naar Zweden, Engeland en de Seychellen! Klinkt goed, en een mooie combi tussen het noorden en zuiden (Slovenië ook zuid natuurlijk). Wij gaan over 1,5 week een weekje naar Zuid-Frankrijk. In augustus volgt een weekend Londen en eind oktober vliegen we naar Mexico. Zoveel zin in!

  2. Wat een heerlijke plannen zeg! Zweden lijkt mij super mooi en de Seychellen…wow. Wat een droombestemming. Ik ben vorige maand in Edinburgh geweest en ga in oktober naar Marokko.

  3. Wat een heerlijke plannen! Zweden lijkt mij zo mooi en de Seychellen is natuurlijk een droombestemming voor iedereen. Ik was vorige maand in Edinburgh en ga in oktober naar Marokko :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *