Theetuin ’t Einde: high tea & de lekkerste huisgemaakte taarten

Verscholen tussen het groen en direct aan het water, vind je aan het einde van het oudste dorp van de gemeente Waterland, een kleine en gezellige plek, waar ze de lekkerste high tea serveren die je je maar kunt voorstellen, Theetuin ’t Einde. Hier weten ze wel hoe een originele Engelse high tea hoort te smaken! Naast dat de theeën lekker zijn en je het geserveerde eten het beste kunt omschrijven als hemels, heeft de theetuin nog een bijzondere troef in handen. Namelijk de locatie waar het gevestigd is!

Theetuin 't Einde

Theetuin 't Einde

Schilderachtige ligging

Theetuin ’t Einde is gevestigd in het laatste pand van het piepkleine dorpje Zuiderwoude. Het dorp telt iets meer als 300 inwoners en is het oudste dorp van de gemeente Waterland. Naast dat Zuiderwoude een heel pittoresk dorpje is, met een mooi kerk en een schilderachtige ophaalbrug, is Zuiderwoude ook de perfecte uitvalsbasis voor wandeltochten, fietsroutes en vaartochten.

Theetuin 't Einde

Theetuin 't Einde

Theetuin 't Einde

Thee uit vrolijke kopjes

Alhoewel je bij een high tea misschien als eerste denkt aan scones, sandwiches en lekker taarten, speelt de thee een net zo’n belangrijke rol. De verse thee wordt geserveerd in een grote porseleinen theepot, samen met een kleine zandloper. Als de zandloper leeg is, is de thee klaar. Handig concept! Elke theesoort vraagt weer een andere bereidingswijze en daardoor verschillen de zandlopers ook!

Theetuin 't Einde

I’m in heaven!

Dat gevoel krijg je al een beetje van de locatie waar theetuin ’t Einde gevestigd is, maar op het moment dat de eerste ronde hapjes op tafel komt, weet je het zeker! Alles ziet er even lekker uit en plotseling heb je er spijt van dat je ’s ochtends net iets te uitgebreid ontbeten hebt.

Quiche, taarten & scones

De high tea bestaat uit drie rondes. Je begint als eerste met de sandwiches, met als hoogtepunt de quiche. Die is werkelijk waar hemels! De tweede ronde bestaat uit een bord vol met de lekkerste zoetigheden, namelijk huisgemaakte taarten. Het is bijna zonde om ze op te eten, de taarten zien er namelijk zo mooi uit! De high tea wordt afgesloten met warme scones, uiteraard met cream en lemon curd.

Theetuin 't einde

Ambachtelijk bereid in eigen keuken

Fijn detail, al het voedsel, van de zoetigheden tot de scones aan toe, zijn huisgemaakt en worden eigenhandig bereid in de gezellige keuken van theetuin ’t Einde. En eerlijk is eerlijk, dat proef je zeker terug! Een high tea hier is een echte smaaksensatie!

Praktische informatie

De theetuin ’t Einde is alleen geopend op zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. Naast de high tea kun je hier ook prima lunchen en uiteraard de verschillende soorten thee of de huisgemaakte ijsthee proberen.

Ga je voor de high tea (doen!!), dan moet je deze wel even van tevoren reserveren.

Leuk detail, de theetuin is ook bereikbaar per boot! Dus ben je in de buurt aan het varen, dan is dit wel een hele leuke en lekkere tussenstop.

Contactgegevens theetuin ’t Einde:

Theetuin en theeschenkerij ’t Einde
Dorpsstraat 78
1153 PE Zuiderwoude

Nog even goed om te vermelden, dit is absoluut geen gesponsord artikel. Wij hebben hier zelf genoten van een high tea en vonden het echt een aanrader. En mooie (en lekkere) plekken zijn het delen waard toch?

 

Zaanstreek / Waterland is een prachtige omgeving. Wil je meer weten over dit bijzondere gebied? Dan vindt je deze blogs misschien ook wel interessant!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *