reisvoorbereiding-sri-lanka

Vakantiekriebels, het is zomer!

Vakantie kriebels

 

 

Vakantie! Ik kijk er toch altijd erg naar uit en leef er ook echt naar toe. In ons huis hebben we een grote wereldkaart hangen. Vaak sta ik voor de kaart en kan dan tijden kijken naar de landen en plaatsen die ik graag nog een keer zou willen bezoeken. En dat zijn er veel, heel veel! Nieuwe bestemmingen, onbekende landen, maar ook plaatsen waar ik al eens geweest ben en die mijn hart gestolen hebben. Graag zou ik daar nog eens terug gaan.

Meestal boek je, zeker voor een grote reis, al maanden van tevoren je ticket. Eerst lijkt je vakantie nog heel ver weg, maar langzaam maar zeker komt deze toch steeds dichter bij. En dan komen ook de eerste vakantiekriebels om de hoek kijken.

Eigenlijk begint het hele feest al met het bestellen van de reisgids. Hiermee begint de voorbereiding van je reis. Heerlijk op de bank, met in ons geval, de lonely planet, op je schoot. Wat wil je graag zien en wat wil je graag doen? Naast de reisgids kan je natuurlijk ook nog informatie vergaren via andere kanalen, zoals blogs, reiswebsites en tripadvisor. Ik vindt het heerlijk om op deze manier het land van bestemming uit te pluizen. Ik heb zelf een zwak voor geschiedenis, ik vindt heerlijk om me hier in te verdiepen. Meestal lees ik de hoofdstukken over de geschiedenis van het land in het vliegtuig. Dan worstel ik me door de jaartallen en belangrijke gebeurtenissen uit het verleden en vertel dan tussen door heel enthousiast dit alles aan mijn vriend. Die hier misschien net iets minder in geïnteresseerd is. :)

En dan is opeens bijna zover. De vakantiekriebels slaan genadeloos toe. Je werkweek voelt opeens twee keer zo zwaar en opeens ben je ook echt toe aan vakantie. De reis is gepland, en de laatste voorbereidingen gaan van start. Je checkt je camera, koopt SD-kaartjes (met veel meer MB dan je ooit nodig zult hebben, maar hee je weet het nooit! :) ) De laatste toiletartikelen worden aangeschaft en je breid je garderobe nog maar eens uit met kleding die je speciaal voor de vakantie gekocht heb ;) . En dan … dan ben je klaar voor de reis. Tijd voor vertrek!

Elke stap vanaf het uitkiezen van je bestemming, het boeken tot het daadwerkelijke vertrek is leuk! Vakantie voorpret in combinatie met vakantiekriebels, wat is dat toch een fantastisch gevoel! Probeer hier ook echt van te genieten. Vakantie is vaak relatief kort, geniet van het complete plaatje, de voorbereiding, de vakantie, maar ook van de herinneringen bij terugkomst. Op die manier haal je het maximale uit je reis.

Het is nu hoogzomer en de schoolvakanties zijn begonnen. Een periode waarin veel mensen op vakantie gaan. Misschien jij ook wel?! Bij ons zijn de vakantie kriebels in ieder geval volop aanwezig! Ik wens jullie allemaal een hele fijne zomer en een super vakantie!

Aayu-bowan! (Dit is tot ziens in het Sri Lakaans!)

Sanne

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *