Foodmarkten Europa

Dit zijn de 8 leukste Foodmarkten van Europa

Foodmarkten, je komt ze steeds vaker tegen en dat vinden wij helemaal niet erg! De markten worden vaak gehouden op mooie locaties en het is natuurlijk de perfecte manier om verschillende gerechten te kunnen proeven van allerlei soorten wereldse keukens. Van lekkere gebakjes, borrelhapjes, streetfood tot complete gerechten. Dit alles eet je in een gezellige omgeving te midden van de locals. Juist daarom is het zo leuk om ook in andere Europese steden een bezoek te brengen aan een foodmarkt.

Om je alvast een beetje op weg te helpen voor deze culinaire tour, dit zijn de leukste foodmarkten van Europa!

Foodmarkt-Belfast

St. George’s Market in Belfast

Dat het begrip foodmarkt niet alleen iets is van de laatste jaren, bewijst de St. George’s Market in Belfast wel. Sinds 1890 shop je hier al de beste ingrediënten van Groot-Brittanië. Tegenwoordig is het een gezellige plek waar je kunt genieten van de lokale keuken en live-muziek. Vooral in het weekend is dit the place to be, waar veel inwoners van Belfast bijeen komen voor een lekkere lunch en een Guinness.

Finland-Helsinki-markthallen

Vanha Kauppahalli oftewel the Old Market Hall in Helsinki

Direct aan de haven vind je de Vanha Kauppahalli, ook wel de Old Market hall genoemd. Dé plek in Helsinki voor chocolademelk die zo vol van smaak is, dat je na het drinken hiervan eigenlijk meteen 10 kilometer moet hardlopen om de calorieën verhouding weer een beetje te stabiliseren. Maar lekker is het zeker. Verder kun je hier nog echte Finse delicatessen proeven, zoals ingemaakte vis. Klinkt een beetje apart, maar het is zeker het proberen waard.

De foodmarkt is alleen gedurende de dag geopend. Ben je op zoek naar een budget, maar lekkere optie voor een avondmaaltijd? Neem dan eens een kijkje op de gewone markt voor de deur van Vanha Kauppahalli. Hier eet je al voor €10, inclusief drankje, je buikje rond.

foodtour-barcelona-foodmarket

Foodmarkten Barcelona, Mercat de la Boqueria en meer

Barcelona kent verschillende foodmarkten, waarvan Mercat de la Boqueria verreweg de bekendste is. De foodmarkt is een beetje toeristisch, maar toch blijft het een heerlijke markt met een grote variëteit aan etenswaren. Van op je tong smeltende Spaanse hammen, verschillende soorten kazen, vers fruit in alle soorten die je je maar kunt bedenken met als kers op de taart een fijne afdeling met zoetigheden. In Mercat de la Boqueria kun je echt heerlijk eten.

Ben je op zoek naar iets authentiekers, weg van de drukke massa, dan is de foodmarkt van Mercat de Santa Caterina een goede optie. De markt is gevestigd in de wijk El Born en is de perfecte plek voor een lunch.

Foodmarkten Europa

De Torvehallerne  in Kopenhagen

De Toverhallerne in Kopenhagen is al jaren een van de leukste foodmarkten van Scandinavië. Je vindt hier een fijne mix van verschillende wereldkeukens. Van Scandinavische delicatessen tot echte authentieke Aziatische streetfood. Yumm!

Foodmarkten in Amsterdam | World of Food

De bekendste foodmarkt van Amsterdam is waarschijnlijk de Hallen. Maar wist je dat er in Amsterdam zuidoost ook wel een heel leuk exemplaar gevestigd is? Bij World of Food vind je een verzameling van de lekkerste streetfood vanuit de hele wereld voor fijne prijzen. Wij zijn fan!

Stedentrip Funchal Madeira

De Marcados Dos Lavradores op Madeira

Doen, bezoek Marcados Dos Lavradores, de foodmarkt van Funchal. Een plek die je zeker wilt bezoeken tijdens je verblijf op het Portugese eiland Madeira. Van fruit in de meest exotische kleuren, groenteboeketten (yes, die bestaan ook), lekkernijen tot een visafdeling waar je je ogen uitkijkt. De beste tijd om de foodmarkt te bezoeken is de ochtend. Dan vindt er de meeste handel plaats en is de markt op zijn gezelligst.

Ortiga street market in Syracuse

Een bezoek aan de Ortiga street market in het Siciliaanse Syracuse is een echte belevenis. Een levendige markt, vol met Italiaanse delicatesse, pistache uit Bronte, vers fruit en de lekkerste belegde boordjes. Ben je op zoek naar een leuke plek voor de lunch, probeer dan een tafeltje te bemachtigen op het terras van Fratelli Burgio. Het is een van de beste restaurants van heel Sicilië met een uitgebreide menukaart van tapas voor fijne Italiaanse prijzen. Aanrader!

Eten Europese foodmarkten

Markthalle Neun in Berlijn

Markthalle Neun is zeker net zo leuk en industrieel als de rest van Berlijn. De foodmarkt is lekker multicultureel en heeft een groot aanbod van wereldse keukens. Van oer-Duitse schnitzels tot verfijnde Franse gerechten en Aziatische streetfood.

Europese Foodmarkten

Heb jij nog een leuke toevoeging aan deze lijst met Europese foodmarkten? Voeg hem dan toe bij de comments. Zo ontstaat er een uitgebreide, wereldse en vooral smakelijke lijst van fijne markten.

 

Volg me voor een fijne dagelijkse dosis reisinspiratie op Facebook, Instagram & Pinterest.

Tagged: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *