4 Foodmarkten in Barcelona die je laten watertanden!

Wie ooit het fenomeen tapas heeft bedacht, verdiend een lintje. Samen genieten van allerlei lekkere hapjes. Een heerlijk concept. In Barcelona zijn er vele restaurants die echte authentieke tapas serveren. Het eten daar is een waar feestje. Naast de vele restaurants vind je in Barcelona ook een groot scala aan foodmarkten. Overdekte markten waar de locals hun boodschappen doen, maar waar je ook de lekkerste tapas kunt eten! Toch niet zo’n zin in eten? Ook dan is een bezoek aan een foodmarkt meer dan de moeite waard. De stalletjes alleen, zien er namelijk al prachtig uit!

Foodmarkt Barcelona

Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria is de grootste versmarkt van Barcelona en tevens ook de bekendste. Je vindt deze foodmarkt in het centrum, net achter de Rambla. Hoewel je meestal liever de Rambla zou willen vermijden is Mercat de la Boqueria juist wel een plek die je graag wilt opzoeken. Het is een fijne markt, vol met de mooiste kramen en het lekkerste eten. En dan maakt het eigenlijk niet zoveel uit dat het ook een behoorlijk toeristische markt is. Tip: Loop wat verder de markt in voordat je je te goed doet aan al het lekker. Dat scheelt namelijk behoorlijk in prijs. Ook goed om te weten, Mercat de la Boqueria is op zondag gesloten!

Foodmarkt Barcelona

Mercat de Santa Caterina

Een bezoek aan de wijk El Born is sowieso een goed idee. Combineer het met een bezoek aan de Mercat de Santa Caterina en je hebt meteen de perfecte bestemming gevonden voor een overheerlijke lunch. Je vindt deze foodmarkt vlakbij de kathedraal de Santa Eulalia en is goed te herkennen aan het vrolijk gekleurde mozaïeken dak. Leuk detail, als je het dak van bovenaf zou zien, dan zie je hier allemaal fruit en groente op afgebeeld. In mozaïek vorm! Het grote pluspunt aan deze markt zijn de vele barretjes, waar je onder het genot van een drankje de lekkerste maaltijden kunt eten. Ook deze markt is op zondag gesloten.

Foodmarkt Barcelona

Mercat de la Abacería Central

Als je echt een lokale markt wilt bezoeken en je het leuk vindt om je te begeven onder de locals, dan moet je in de wijk el Gracia zijn! Hier vind je dé twee foodmarkten waar de inwoners van Barcelona hun boodschappen doen. Eén hiervan is Mercat de la Abacería Central. De markt is minder sfeervol dan de twee eerdergenoemde markten, maar is evengoed leuk om te bezoeken. Mercat de la Abacería Central bied een groot scala aan vleeswaren; de heerlijkste hammen en worsten hangen hier tentoon. Leuk om te doen, koop een papieren puntzak vol met de verschillende hammen en kazen erin. Superlekker om op te eten als snack!

Foodmarkt Barcelona

Mercat de la Llibertat

Mercat de la Llibertat is van oudsher een echte farmersmarket. Dit zie je nog steeds terug in het assortiment van de foodmarkt. Groente en fruit hier ten over. Het is leuk om eens goed al deze stallen te bekijken. Er zijn zoveel soorten groente en fruit die je eigenlijk nog helemaal niet kent. Een ware ontdekkingstocht dus! Uiteraard kun je op deze markt ook terecht voor verse vis en versgebakken brood.

Foodmarkt Barcelona

Mee naar huis

De kans is groot dat je van een middag rondstruinen op één van de foodmarkten in Barcelona heel hebberig word. Er is namelijk zoveel lekker eten te verkrijgen! Natuurlijk kun je niet alles proberen. Geeft niet, want daar is een oplossing voor. Bij veel stallen kun je de producten namelijk vacuüm laten verpakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan die lekkere jamon serrano, fuet of kaas. Zo kun je makkelijk wat van deze ham mee naar huis nemen. Eerlijk is eerlijk, de jamon serrano in Barcelona is toch echt veel lekkerder dan als je die hier thuis koopt.

Foodmarkt Barcelona

Prijzen foodmarkten Nederland v.s Barcelona

In Nederland zijn de foodmarkten en foodfestivals in opkomst. Zeker de foodfestivals zijn booming! Het zijn leuke, gezellige en lekkere evenementen maar allen hebben één nadeel. Namelijk de prijs. Die liggen hier bijzonder hoog. En dat is meteen een groot verschil met Barcelona. De foodmarkten zijn hier (in vergelijking met Nederland) gewoon heel goedkoop. Voor 2 euro scoor je hier al een vers sapje en een puntzak met jamon. Kijk, dat is nog eens leuk!

Foodmarkt Barcelona

Dol op tapas

Ik hou van lekker eten. Misschien wel net iets te veel. :) De tapas in Barcelona vond ik dan ook helemaal het einde. Het is zo’n gezellige manier van eten. Je deelt alles met elkaar en je krijgt ook nog de kans om allemaal verschillende hapjes te proeven. Wat wil je nog meer? De typische tapas eet je meestal in een restaurant. Maar op de foodmarkten is dit ook heel goed mogelijk. Het zijn vaak wel andere hapjes, maar juist dat maakt het zo leuk! Zo kan je van alles wat proeven. De meeste foodmarkten in Barcelona zijn ’s avonds gesloten. Ga daarom ’s middags, het is namelijk de perfecte plek voor een overheerlijke lunch!

Tagged: , ,

14 comments

  1. De persoon die tapas heeft uigevonden verdient wat mij betreft een lintje en een medaille ? Heerlijk om zittend aan een barretjte lekkere hapjes te eten en zien dat de spanjaarden zelf er ook zitten te eten en drinken. Leuk ook dat je de wat minder bekende food courts beschrijft!

  2. Een feest der herkenning. Alweer even geleden dat ik er was maar als ik de foto’s zie lijkt het alsof ik er weer tussen loop. Wat waren die markten fijn om doorheen te struinen en zoals je zegt een stuk betaalbaarder dan in Nederland. De echte lekkere tapas heb je inderdaad in de restaurants. Ze staan meestal op de bar uitgestald zodat je ze kan zien en meteen kan meenemen. Een fijne manier om je avondmaaltijd bij elkaar te sprokkelen. Vooral de tapas met jamon serrano waren lekker. Zeker een stuk beter dan je in Nederland kan krijgen.

    1. Jammer dat je die heerlijke jamon serrano hier niet echt kan vinden he. Ik heb een vriendin, ze woont hier, maar komt uit Spanje. Ze gaat regelmatig naar Spanje en neemt dan een hele lading jamon mee naar huis. Altijd een waar feest!!

  3. Heerlijk dit en ja, degene die tapas heeft uitgevonden verdient een medaille. Ik ben dol op tapas! Ik ben destijds ook op een foodmarkt in Barcelona geweest, weet zo gauw niet meer welke, maar het was echt een feestje om doorheen te struinen. Alleen daarom zou ik al terug willen ;-)

  4. Oewh ik krijg honger als ik dit allemaal zie en lees haha. Afgelopen najaar ging ik een vriend opzoeken in Barcelona, hij woont naast een van deze food markets! Barcelona is inderdaad een geweldige stad voor food lovers :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *