Foodmarkt: de St. George’s market in Belfast

Een bezoek aan een foodmarkt is altijd een goed idee. Maar wat als ik je vertel dat desbetreffende foodmarkt gevestigd is in een van de mooiste panden van Belfast, je er de beste ingrediënten uit Groot-Brittannië shopt-, het eten hier wel heel lekker is en dat je er kan swingen op Noord-Ierse livemuziek? Dan zeg je vast “wanneer gaan we?”.

De foodmarkt – een wel hele fijne trend

Bijna elke hoofdstad heeft tegenwoordig wel een foodmarkt. Een trend die wij alleen maar kunnen toejuichen. Het is namelijk de perfecte plek voor een gezellige lunch en de mogelijkheid bij uitstek om verschillende nieuwe en lekkere gerechten uit te proberen. Er is voor ieder wat wils.

St George's market foodmarkt belfast

St. George’s market

Belfast loopt wat deze trend betreft al heel wat jaren voorop. De St. George’s market – dé foodmarkt van Belfast – opende namelijk al in 1890 zijn deuren. In die tijd stond de markt vooral bekend om zijn goede lokale producten, zoals verse vis en groenten. Allen van hoge kwaliteit. Daardoor bleef de markt ook niet onopgemerkt in de rest van Groot-Brittannië. De St George’s market sleepten in het verleden al heel wat prijzen in de wacht. Nog steeds trouwens. Er wordt zelfs gefluisterd dat St. George’s de favoriete markt van Jamie Oliver is. Of dat echt zo is? We zullen het hem vragen, de volgende keer als we hem zien.

St George's market foodmarkt belfast

Foodmarkt van de locals

Nu is de foodmarkt een gezellige plek in het centrum van Belfast waar de inwoners hun boodschappen kunnen doen, kunnen genieten van home made cakes, paella en nog veel meer lekkers uit de wereldse keuken onder het genot van een smoothie of pint. Die laatste is hier trouwens verreweg het populairst. In totaal staan er 248 marktkramen. Niet alleen met groenten en vlees, maar ook met tapas, delicatessen en veel andere ambachtelijke gemaakte producten. Zoals sieraden en tassen. Het is een leuke en bonte mix. Als je op zoek bent naar een origineel souvenir, dan is dit the placet to be. Een andere sfeermaker van de markt is het pand waar de St. George’s market gevestigd is. Oud, industriële en gebouwd in de Victoriaanse stijl. Het pand is al bijna een bezienswaardigheid op zich.

Een must visit? Wij vinden eigenlijk van wel, net als deze andere 10 bezienswaardigheden in Belfast trouwens. Een bezoek aan de foodmarkt is toch wel een hele leuke (en lekkere) activiteit, vooral als je tegen het middaguur gaat. Rond die tijd beginnen de optreden en kan je meegenieten van de livemuziek.

St George's market foodmarkt belfast

Openingstijden Belfast Foodmarkt

De St. George’s market is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag. Hoewel de marktdagen grotendeels overeenkomen, zijn er toch ook kleine verschillen. Zo is er op de vrijdag bijvoorbeeld een grote visafdeling aanwezig, op zaterdag staat meer de wereldse keuken centraal en zondag wordt gekenmerkt door optredens, lekker eten en handgemaakte accessoires zoals sieraden. Onze tip: ga er lunchen op de zaterdag of zondagmiddag. Lekker en gezellig.

Ook een bezoek brengen aan de St George’s foodmarkt? Dan is dit het adres: 12 – 20 East Bridge Street, Belfast.

 

 P.S.

Nog een extra tip, het heeft wel niets te maken met foodmarkten en lekker eten, maar het is toch zeker het vermelden waart. Wist je dat je vanuit Belfast prima een korte roadtrip kan maken naar de kust? Een gedeelte van Noord-Ierland wat je absoluut mag niet missen. De Causeway Coast met zijn Carrick-a-rede touwbrug is echt waanzinnig mooi. Dat wilde ik tot slot toch even met jullie delen. :)

 

Volg me voor een fijne dagelijkse dosis reisinspiratie op Facebook & Instagram.

 

Tagged: , , ,

14 comments

  1. Leuk zeg, ik vond Belfast eigenlijk helemaal geen leuke stad. Misschien ook omdat ik de St. George market heb gemist want dit ziet er echt super leuk en lekker uit. Misschien moet ik Belfast een tweede kans geven… ;)

    1. O wat grappig, ik vond Belfast juist verrassend leuk. Ik was er enthousiaster over dan Dublin. Zo zie je maar weer dat iedereen het weer anders ervaart. Als je de foodmarkt had bezocht had je het vast een fantastische stad gevonden. :) :)

  2. Dus zo ziet de markt er van binnen uit. Wij waren in 2017 in Belfast, maar, helaas, op de verkeerde dagen en stonden voor de gesloten deur (eigenlijk hek). Goede reden om een keer terug te gaan, want ik vond Belfast sowieso een superleuke stad

  3. Een foodmarkt bezoeken tijdens een stedentrip is bij ons altijd vaste prik. Heerlijk genieten van lokale producten in een prettige ambiance. Belfast lijkt me overigens een intrigerende bestemming.

  4. Ja een stedentrip zonder naar een foodmarkt te gaan telt eigenlijk niet voor mij ;) Tenzij ze té toeristisch zijn, dan gaat het authentieke er weer een beetje vanaf. Maar dat was hier zo te lezen geen enkel probleem! Toch jammer dat Jamie Oliver er niet was :p

  5. Maak eigenlijk niet uit waar ik ben ik probeer altijd wel een foodmarket op te zoeken. Soms het lukt het niet maar als het lukt is het heerlijk smullen. Het eten is er vaak goedkoper en de lokale gerechten zijn er goed aanwezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *