Snorkelen in Kenia: Kisite Marine National Park

Bij Kenia denk je al snel aan uitgestrekte vlaktes, safari’s en stoffige jeeps. Maar wist je dat Kenia ook een adembenemende kunstlijn heeft? Met als hoogtepunt het Kisite Marine National Park waar je perfect kunt snorkelen!

Een kleurenpalet aan vissen in het Kisite Marine National Park

Vlak bij de grens van Tanzania vind je dit spectaculaire marine park met een weelderig onderwater leven. Er leven maar liefst 250 verschillende soorten vissen, de één nog mooier dan de ander, in werkelijk alle kleuren van de regenboog. Een heel kleurenpalet zwemt je voorbij tijdens het snorkelen en je weet amper waar je moet kijken. Hiernaast leven er in dit park ook grote groepen dolfijnen, schildpadden en tussen augustus en oktober vind je hier zelfs walvissen.

Snorkelen Kisite Marine National Park Kenia

Snorkelen in Kenia: één grote verrassing

Ons bezoek aan Kisite Marine National Park was één grote verrassing! Je verwacht gewoon weg niet dat Kenia, naast een geweldige wildlife, ook nog eens een prachtige onderwater wereld heeft. Inmiddels heb ik op heel wat mooie plekken mogen snorkelen, maar Kisite blijft echter één van mijn favorieten. Misschien dat de typische Afrikaanse sfeer hier ook wel aan bij draagt, het geeft toch wel een extra dimensie aan deze ervaring.

Zwemmen met dolfijnen

Met een traditionele dhow boot vaar je in ongeveer 2 uur naar de mooiste duik en snorkel plekken van het Kisite Marine national park. Een bijzonder detail, de meesten leden van de bemanning kunnen vaak niet zwemmen! Mocht je dit marine park bezoeken dan raad ik je aan om te gaan snorkelen. Het duiken in Kenia is mooi, maar het snorkelen is spectaculair. Met een beetje geluk is het hier zelf mogelijk om met dolfijnen te zwemmen in het wild. Het is verboden om het zwemmen met dolfijnen bewust op te zoeken, maar mocht je aan het snorkelen zijn en de dolfijnen komen toevallig voorbij, dan is het prima. Jammer genoeg hadden wij dat geluk niet. Het zwemmen met dolfijnen in het wild staat nog altijd héél hoog op mijn wishlist. Toen we terug naar de kust voeren, kwamen ze wel naast de boot zwemmen en dat was toch ook wel erg gaaf.  Wat zijn het toch mooie dieren!

Kisite Marine National Park Kenia

 

Weetje met betrekking tot malaria Kenia

Weetje! Voor Kenia wordt het aangeraden om malaria medicatie te slikken. Aan de kust is dit niet geheel noodzakelijk. Een bijwerking van malarone is zeeziekte. Zelfs op een spiegelgladde zee! Wat een ellende! Ik neem volgende keer als ik weet dat ik het water op ga (en in een gebied ben waar het niet noodzakelijk is om malaria medicatie te nemen) de medicatie pas in als ik weer op het vaste land ben. Zeeziek worden tijdens het snorkelen op een prachtige plek met de meest kalme zee die ik ooit gezien heb is niet zo héél fijn, geloof me. :)

Meer kenia inspiratie

Ben jij je Kenia reis aan het voorbereiden? We schreven al best veel over dit mooie Afrikaanse land en inspireren je graag. Wat dacht je van een safari in het Amboseli Nationaal Park? Of een safari in het Tsavo Nationaal Park opzoek naar de rode olifant! De stranden Kenia zijn ook zeker aanleiding om dit prachtige land te ontdekken.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *