zonvakantie-kenia-mombassa

Kenia = zon, zee en strand?

Zeg je Kenia, dan denk je al snel aan uitgestrekte vlaktes, nationaal parken en safari´s. En terecht! Maar wist je dat Kenia ook een prachtige kust heeft? Hagelwitte stranden, lichtblauw water, palmbomen en een heerlijk tropisch klimaat. De perfecte bestemming voor een heerlijke zonvakantie!

kenia mombassa strandvakantie

Het beste van twee werelden

Het fijne aan Kenia is dat je het beste van twee werelden met elkaar kan combineren. Heerlijk relaxen aan het strand, terwijl je geniet van je kokosnoot. Maar vanaf de kust kun je ook heel makkelijk een meerdaagse safari maken naar bijvoorbeeld Amboseli en Tsavo East. Laatstgenoemde is naast dat het een prachtig nationaal park is, ook beroemd om zijn rode olifanten. En die mag je zeker niet missen tijdens je bezoek aan Kenia!

kenia mombassa strandvakantie

Mombasa

De mooiste stranden vind je rondom Mombasa, de stad van zout en kruiden. Een levendige stad, maar ook een plek waar je liever niet te lang wilt blijven rondhangen. De voornaamste reden hiervoor is dat de omgeving net buiten Mombasa gewoon veel mooier is dan de drukke stad zelf. Vanaf Mombasa kun je de nogal volle pont richting Diani Beach nemen. De pont op zich is al een hoogtepunt. Er gebeurt van alles, je komt letterlijk ogen te kort.

Het mooiste strand van Kenia

Diani Beach wordt gezien als de mooiste kuststreek van Kenia. Ik kan beamen dat dit zeker een fijn strand is! Ten eerste is het alles wat je van een paradijselijk strand verwacht. Zijdezacht wit zand, een helderblauwe zee, wuivende palmbomen en een heerlijk klimaat. Je kunt ook uren lopen langs de kustlijn zonder veel mensen tegen te komen. Mocht je wel mensen tegen komen, dan komen ze een kort praatje maken en vervolgens gaat ieder weer zijn eigen weg.

Opdringerig

Dat is echt niet te zeggen voor de locals die op het strand vlakbij je resort of hotel lopen. Zij willen je van alles verkopen en zijn soms ook best opdringerig. Daarom hebben de meeste hotels bewaking rondlopen. Niks heftigs of zo, maar op deze manier word wel voorkomen dat je niet te veel lastig word gevallen. En dat is zeker fijn.

kenia mombassa strandvakantie

Kamelen op het strand

Natuurlijk wordt er zo hier en daar best ingespeeld op het toerisme. Zo zal je af en toe zeker deze kamelen voorbij zien komen lopen. Je zult je het misschien niet kun voorstellen, maar ze zijn onder de toeristen razend populair. 10 Meter rijden op de rug van een kameel en uitgebreid op de foto. Het leverden heel wat blije mensen op. Wij zouden zoiets nooit doen, maar het leverde wel een mooie foto op.

kenia mombassa strandvakantie

Kisite Marine National Park

Mocht je een bezoek brengen aan de Keniaanse kust, dan is een excursie naar het Kistine marine national park zeker het overwegen waard. Dit nationaal park ligt vlak bij de grens van Tanzania en herbergt een weelderige onderwaterwereld. De kans is heel groot dat je tijdens het varen grote groepen dolfijnen tegenkomt. Misschien heb je zelfs het geluk dat ze je even gedag komen zeggen tijdens het snorkelen. Hoe gaaf is dat?!

Wat je in ieder geval tijdens het snorkelen of duiken zal tegenkomen zijn een hoop verschillende en felgekleurde vissen. Er komen maar liefst 250 verschillende soorten vissen voor in dit gebied. Tussen augustus en oktober is het hier zelfs mogelijk om walvissen te spotten.

kenia mombassa strandvakantie

Vissersdorpjes

Al wandelend kom je zo af en toe een klein vissersdorpje tegen. Hier geen fancy hotels of ronddartelende kamelen op het strand. Maar gewoon het echte leven. En dat is ook goed om te zien. Fascinerend hoe de vissers elke ochtend in alle vroegte uitvaren om pas laat weer huiswaarts te keren. Mannen die timmeren aan hun boot, vrouwen die op het strand de was doen en kinderen die gehuld in sporttenues een potje voetbalspelen. Wat een schouwspel.

kenia mombassa strandvakantie

Dhow boot

Je zal regelmatig op het strand deze boten zien liggen. De dhow boot is een typisch traditioneel Keniaanse zeilboot, die nog steeds volop gebruikt wordt. Om te vissen of om bijvoorbeeld fruit mee te vervoeren. Ze zijn naadloos geïntrigeerd in het Keniaanse landschap. En het is een fijn gezicht om naar ze te kijken, zeker op het moment dat de zon onder gaat en de boten weer langzaam richting strand terug keren.

De Keniaanse kust is verrassend. In eerste plaats al omdat je het niet verwacht. Kenia staat toch vooral bekend om zijn nationaal parken, wildlife en bijzondere natuur. Maar ook voor een strandvakantie is Kenia een fijne plek. Zeker voor als je meer wil dan een standaard zonvakantie. De kust biedt relaxte stranden en loom wuivende palmbomen. Maar er is zoveel meer te doen. Wandel langs het strand, bezoek het Kisite marine national park. Ga snorkelen of wandelen en breng een bezoek aan de kleine dorpjes en bijbehorende haventjes. And as last, but not as least.. ga op safari!! Ook voor dat is de Keniaanse kust een prima uitvalsbasis.

14 comments

  1. Ik wist niet dat Kenia ook zulke mooie stranden heeft. Maar met de locals die best opdringerig zijn en dat daar zelfs bewaking voor rondloopt zou het voor mij niet zo heel fijn voelen om hier te gaan liggen geloof ik. Ik zou denk ik gewoon een fijne strandwandeling gaan maken.

    1. Het is perfect voor een mooie strandwandeling. Gelukkig merk je niet veel van de opdringerigheid. Het is meer als je naar het water loopt, dan proberen ze je meteen een mooi souvenir te verkopen of een safari!

  2. De stranden zien er inderdaad prachtig uit! Kenia is niet een bestemming waar ik zelf voor zou kiezen maar je weet het zeker goed te verkopen ;) Leuk om op deze manier meer te weten te komen over dit land.

  3. Ik ken dit wel omdat een vriendin van mij daar een tijdje geweest is. Voor een strandvakantie zou het niet als eerste bij me op komen, maar als je er bent kun je het natuurlijk goed mee pakken!

  4. Dit is wel echt een andere kant van Kenia, wat leuk. Aangezien ik geen zonaanbidder en waterrat ben, kies ik voor een lange strandwandeling en praatjes met de locals, super tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *