Festival time: swingen tijdens de gay pride van Brighton!

Elk jaar kleurt Brighton op de eerste zaterdag van augustus roze. Van dat lekkere knalroze, in combinatie met alle kleuren van de regenboog en een fijne portie glitter. Niets is te gek op deze dag, alles mag. Het is weer tijd voor het grootste en gezelligste feest van het jaar. Het feest waar de inwoners van Brighton massaal op af komen. Welk feest dat is? The Brighton & Hove Gay Pride!

gay pride brighton

De één na grootste gay pride van Groot-Brittannië

De gay pride van Brighton is de één na grootste pride van Groot-Brittannië, alleen in London wordt dit feest nog uitbundiger gevierd. De pride in Brighton is echter ook drukbezocht, jaarlijks komen er meer dan 20.000 mensen op af. De bezoekers van dit evenement komen letterlijk uit heel het land.

gay pride brighton

Brighton gay pride

gay pride brighton

Dansen aan het strand

Wat maakt deze pride nu zo leuk? Dat is makkelijk, de locatie! De parade, vol praalwagens met dansende mensen en vrolijke muziek, loopt grotendeels langs de kust. Dansen en kijken naar een fantastische show, direct aan het strand. Nice!

Carnival of diversity

Maar ook de parade zelf is een lust voor het oog. In Brighton noemen ze de gay pride ook wel het carnival of diversity. Het lijkt wel een beetje op het carnaval wat we kennen uit Brazilië, met de mooie kostuums. Alleen dan met een Engels en roze tintje. Dansoptredens op rolschaatsen, grote Chinese draken en vrolijke choreografieën van dansende bloemen. Het is één grote extravagante show. Love it!

gay pride brighton

Love is in the air

Maar het allerleukste aan dit feest is het vriendelijke karakter. De LGBT gemeenschap die samen met de rest van de stad er een groot feest van maakt. Jong en oud, het maakt niet uit. Vandaag viert iedereen feest. En juist die goedmoedige sfeer maakt de gay pride hier tot zo’n heerlijk festival.

gay pride brighton

Summer of love

In begin augustus komt heel Brighton samen, voor zoals zij zeggen, a summer of love in a truly inspiring carnival of diversity. Mooie omschrijving he? Ben je volgend jaar in het eerste weekend in augustus in Engeland, dan is dit zeker een fijn feest om mee te pakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *