Sanne Chital Travels - Let's Talk

Let’s Talk #8 Over zomerse festivals & Roemeense budget airlines

Let’s talk. Over dansen tot de zon onder gaat, Roemeense budget airlines en het bruisende Birmingham. Een kleine terugblik op de maand augustus.

Ik durf het bijna niet te zeggen… de Oostzaanse kermis

Een echte Noord-Hollandse traditie is natuurlijk de kermis. Denk hierbij niet aan vele attracties en flikkerende neonlichten (hoewel de botsauto’s wel altijd paraat zijn), maar meer aan een feesttent met optredens en een hoop gezelligheid. Dit is de plek waar ik, inmiddels alweer heel wat jaren geleden, Thijs ontmoet heb. Een waar jubileum dus. :)

Met mijn vriendinnen heb ik zelf inmiddels ook een leuke traditie ontwikkeld rondom de kermis. Eerst lekker samen barbecueën, borrelen en gezellig bijkletsen om vervolgens los te gaan op de dansvloer. De Oostzaanse kermis is een beetje kneuterig en dorps, maar altijd erg geslaagd!

Let's talk Dance Valley 2018

Dansen tot de zon onder gaat op Dance Valley

De zomer is niet compleet zonder een festival. Lekker buiten in het zonnetje dansen op fijne muziek. Ik hou ervan en probeer er elke zomer toch wel een paar te bezoeken, zo ook good old Dance Valley. Ik denk dat dit feest inmiddels wel bij de oudste festivals van Nederland behoort. Dit was namelijk al de 24ste editie. Al jaren weten ze in Spaarnwoude hoe je een goed feestje weet te bouwen, Dance Valley heeft zichzelf echt weer weten te overtreffen. Leuke podiums, goede muziek en een hoop gezelligheid. De eindshow was echt spectaculair, met al die special effects en lichten die over de vallei schijnen. Ik heb zo’n vermoeden dat we volgend jaar weer gaan!

De kanalen van Birmingham Engeland

Cupcakes en curry in Birmingham

Naar Birmingham voor een trouwfeest is met recht dubbel feest. Het is namelijk de curry hoofdstad van Europa en je kunt hier echt heerlijk Indiaans eten. Wat wij dan ook tot twee keer toe hebben gedaan. Eten kun je in Birmingham trouwens prima, de stad telt vele goede restaurants en gezellige pubs. Tip van de zoetekauw: bij Lola’s maken ze de lekkerste cup cakes van Groot-Brittannië. Ze smeken erom om geproefd te worden, wat ik dan ook met veel overgave deed. Mijn favoriet? De unicorn cupcake!

Het trouwfeest was hilarisch leuk en dat had alles te maken met de karaoke en de fijne muziek waarop we de hele avond gedanst hebben. Als ik eraan terugdenk, doen mijn voeten nog steeds zeer. :)

Öndverðarnes regio Snaefellsjökul National Park IJsland

Zo mooi is het Zweedse Värmland

De maand augustus van Chital Travels in vogelvlucht

  • Er verschenen deze maand zeven nieuwe artikelen online o.a. over de meest westelijk punt van het Snaefellsjökul National Park in IJsland en de oudste levensvorm ter wereld die te zien zijn in de Hamelin Pool in West Australië.
  • Ik had veel lol in het schrijven van het story time artikel “snikhete momenten op het Sloveense platteland“, waar ik tijdens het schrijven de melige capriolen van mij en mijn vriendinnen met een niet werkende airco herbeleefde. Ik krijg nog steeds een big smile op mijn gezicht als ik hieraan terug denk.
  • Hoewel ik er inmiddels al heel wat keer geweest ben, kwam deze week pas het eerste artikel over de Zweedse provincie Värmland online. Wel een lekker compleet artikel, dat dan weer wel. We waren van de zomer nog een week in deze regio, op bezoek bij mijn schoonouders die daar wonen. Zweden in de zomer is heerlijk vertoeven. Net als in de winters trouwens.
  • Vlogen we in een wel heel klein vliegtuig van een Roemeense budget maatschappij naar Birmingham. We boekten bij KLM, maar zij huren in de zomer soms vliegtuigen van andere maatschappijen. We vlogen in een Fokker (ja, ze bestaan nog), ik was iets wat sceptisch, maar uiteindelijk was het een prima vlucht.
  • Wist je dat Birmingham de curry hoofdstad van Europa is? De Indiase keuken is zo ongeveer de lokale keuken van Engeland, maar vooral in Birmingham schijnt deze uitzonderlijk goed te zijn. Wij gingen tweemaal op bezoek bij de Indiër en het eten was inderdaad verrukkelijk.
  • Als je iets dichterbij huis lekker wilt eten op een bijzondere plek, ga dan een keer naar STROOP in Amsterdam Noord. Goed op Google Maps kijken, anders ga je het nooit vinden. Leuke plek!
  • Geen terugblik, maar een kleine vooruitblik. Thijs zijn ouders maken zich op om naar Nederland te komen. Ze gaan namelijk drie weken op onze poezen passen als wij naar… de Seychellen gaan! Het aftellen is begonnen en de vlinders in mijn buik beginnen steeds meer van zich te laten horen. Zo spannend. Ik kan maar moeilijk beschrijven hoeveel zin ik erin heb om af te reizen naar deze eilandengroep. Uiteraard hou ik jullie op de hoogte.

 

Maar genoeg over mij! Ik ben eigenlijk veel nieuwsgieriger naar jullie maand. Wat heb jij zoal gedaan in augustus?

 

 

Volg me voor een fijne dagelijkse dosis reisinspiratie op Facebook Instagram.

Tagged:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *