Weekend Keulen: sightseeing, cocktails & marshmallows

Een weekend Keulen met de meiden

Elk jaar als ik mijn nieuwe agenda voor me heb liggen is één van de eerste dingen die ik doe een groot kruis zetten door het weekend na moederdag. Dit weekend is al ruim een jaar van tevoren volgeboekt. Hoezo dat? Omdat ik elk jaar met vijf vriendinnen een stedentrip plan, een weekend vol gezelligheid! Met zijn zessen is het altijd vrij lastig om een datum te prikken, vandaar dat we het al zover van tevoren plannen. Dan weten we zeker dat we allemaal kunnen!

Dit jaar was Keulen de bestemming voor onze trip en wat was dat een goede keuze! Met een mix van cultuur, leuke terrasjes, gezellige restaurants, uitgaan, shoppen en ontspanning is Keulen een leuke bestemming voor een stedentrip. Vanuit Amsterdam rij je in ongeveer 2,5 uur naar Keulen, een perfecte reistijd voor een citytrip!

Bezienswaardigheden Keulen

Het is natuurlijk leuk om de verschillende kanten van Keulen te ontdekken en daar hoort natuurlijk ook een bezoek aan een aantal bezienswaardigheden bij. In een weekend heb je natuurlijk niet de tijd om alle bezienswaardigheden te bekijken, daarom kwamen wij tot de volgende selectie!

Wat je absoluut niet mag missen tijdens je weekend Keulen is een bezoek aan de Dom, waarvan de volledige naam de Hohe Domkirche St. Petrus is. Deze kathedraal is niet alleen de grootste van Keulen, maar ook de grootse kathedraal van heel Duitsland en door zijn omvang en architectuur behoorlijk imposant. Het is bijna onmogelijk om het gebouw volledig op de foto te krijgen, het past gewoonweg niet. De entree is gratis en het is de moeite waard om de kathedraal van binnen te bekijken.

Duizenden gekleurde slotjes

De Hohenzollernbrücke is een spoorbrug over de Rijn en is herkenbaar aan zijn drie bogen. Op zich zelf is de brug niet heel bijzonder, wat de brug dan wel zo speciaal maakt zijn de duizenden gekleurde slotjes die aan de brug hangen. Sommige ingegraveerd met initialen en datums. Het is leuk om te kijken van hoe ver terug de slotjes dateren! Het idee achter de brug en de slotjes is het bezegelen van een vriendschap of een liefde. Je hangt samen een slotje op en de sleuteltjes gooi je in de Rijn. Al die slotjes te samen zorgen voor een kleurrijk gezicht en een lichtelijke geur van roest :)

Hang een slotje op ter bezegeling van vriendschap of liefde
Hang een slotje op ter bezegeling van vriendschap of liefde

Een museum vol met..chocolade!

Een leuk en lekker museum is het Schokoadenmusem. Ben je net als ik dol op chocolade, dan ben je in dit museum perfect op je plek. Alles wat je maar wilt weten over chocola kan je hier vinden, van de geschiedenis tot het proces van het maken van chocola. En natuurlijk mag je ook proeven! Ook leuk, je kunt hier je eigen chocolade reep samenstellen en laten maken, lekker!

Keulen vanuit de lucht

Een absolute must do is de kabelbaan over de Rijn. Tijdens een ritje van ongeveer tien minuten (heen en terug) toren je hoog boven de stad uit. Vanuit hier heb je een spectaculair uitzicht over de Rijn, de parken en de stad. Opstappen kan bij het Rhein Park Station en het Zoo Station. Naast dit laatste station is ook een sauna en wellness centrum gevestigd, waar je met de kabelbaan precies overheen gaat. Bijzonder detail, je hebt perfect uitzicht over het naakt gedeelte van de buitenzwembaden en sauna’s. Daar is bij de aanleg waarschijnlijk niet goed over nagedacht, of misschien juist wel! Het is maar hoe je het bekijkt.

Prachtig uitzicht over de stad tijdens een ritje met de kabelbaan
Prachtig uitzicht over Keulen tijdens een ritje met de kabelbaan.

Shop till you drop

Jaaaa…shoppen! Dat is één van de dingen die je in je weekend Keulen naar hartenlust kunt doen. De Hohe Strasse en de Schildergasse zijn de hoofdwinkelstraten. Je vindt hier alle grote merken, maar ook kleine boetiekjes. De Hohe Strasse alleen is al 1 km lang, dat zijn heel veel winkels! Ben je meer op zoek naar trendy boetiekjes en designershops, neem dan een kijkje in de wijk Friesenviertel.

Cocktails & marshmallows

Langs de Rijn vind je een boulevard met restaurants en cafeetjes. Hartstikke gezellig, maar ook heel toeristisch. En dat gaat ook ten koste van het kwaliteit van het eten. Wil je echt lekker eten, loop dan iets meer de stad in, rond het Dom-plein vind je verschillende pleinen en kleine straatjes met lekkere restaurants en leuke kroegjes.

Wij vonden hier onder andere een hippe cocktailbar, met de lekkerste cocktails met als topping marshmallows en haribo snoepjes. Klinkt maf, maar het is o zo lekker! Na een aantal cocktails besloten we naar de club te gaan die onder de bar gevestigd was. Vrijdag bleek vrouwen avond! Wat voor ons betekende, vrij entree, gratis cocktails en dansen tot je niet meer kan!

Cocktails & marshmallows!
Cocktails & marshmallows!

De keuze voor een weekend Keulen is ons goed bevallen. Een weekend vol actie, shoppen, cultuur, lekker eten, wijn en cocktails, dansen, lachen, nog meer lachten en héél veel gezelligheid! Het fijne aan Keulen is dat bijna alles te lopen is en alle bezienswaardigheden relatief dicht bij elkaar gelegen zijn. Keulen is een typische Duitse stad, met Duitse prijzen, waardoor een weekend financieel ook heel erg meevalt en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

Ben jij weleens in Keulen geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond!

 

Een weekend Keulen is perfect voor een korte get-a-way, maar wist je dat de volgende steden minstens net zo leuk zijn?

 

 

 

 

5 comments

  1. Wat leuk, zo’n jaarlijkse vriendinnen-citytrip! Ik ben nog nooit in Keulen geweest en dat terwijl het zo dichtbij is. Het ziet er ook erg gezellig uit, en fijn dat alles te lopen is, ik hou van compacte steden. Toch maar eens op de planning zetten :)

    1. Het is zeker een aanrader! Vooral de cocktails daar zijn erg lekker :) , wat je toch niet zo snel zou verwachten van een Duitse stad!

    1. Ja! Ik heb het even na gezocht en de cocktailbar heet Kitti Chai. Je kan er ook lekkere Aziatische hapjes eten, maar de cocktails zijn de real deal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *