Bucketlist inspiratie, 3 bijzondere droombestemmingen!

Ik denk dat iedereen wel een soort van bucketlist heeft. Bestemmingen die je dolgraag een keer zou willen bezoeken. Droombestemmingen! Maar het zijn ook vaak bestemmingen die niet zo makkelijk te bereiken zijn. Zeg maar gerust moeilijk te bereiken zijn.

Een hele lange bucketlist met droombestemmingen

Het is belangrijk om iets te hebben waar je over kan dromen, kan fantaseren en uiteindelijk misschien ook wel echt kan bereiken. Juist die bestemmingen staan op de bucketlist. Ook ik heb zo’n lijst. Als ik alle droombestemmingen die me mateloos fascineren en die ik graag zou willen bezoeken zou opschrijven, dan ben ik wel even bezig! Ik ben bang dat mijn bucketlist bestemmingen uit heel wat A4-tjes bestaat! Ik zal ze nu niet meteen allemaal volledig gaan uitschrijven, maar ik wil wel graag drie bijzondere bestemmingen, die ik heel graag een keer zou willen bezoeken, met jullie delen.

Bucketlist Spitsbergen

Pyramiden, Spitsbergen

Pyramiden was ooit een welvarend Russische mijnwerkersplaats op Spitsbergen. Vanaf de hoofdstad van Spitsbergen, Longyearbyen vaar je in ongeveer 2 á 3 uur naar deze bijzondere plek, het ligt dus behoorlijk ver van de bewoonde wereld. Op haar hoogtepunt had de stad maar liefst 1000 inwoners. Toen de steenkool voorraden in dit gebied waren uitgeput, werd de stad verlaten. Zonder hun bezittingen mee te nemen vertrokken de bewoners terug naar Rusland en Oekraïne. Dat maakt deze plek ook zo bijzonder, bijna de gehele stad is nog intact, maar compleet verlaten. De schoolboeken liggen letterlijk nog opengeslagen op de schoolbanken en de sportzaal ziet eruit alsof de sporters elk moment kunnen beginnen aan hun wedstrijd. Surrealistisch. De stad ligt bedekt onder een dikke laag sneeuw. Bizar, maar ook zo fascinerend. Ik zou hier graag een keer willen rondlopen, alles bekijken en bedenken hoe de mensen hier vroeger moeten hebben geleefd. Alsof de tijd is blijven stilstaan. Op het moment van schrijven is er nog één hotel open in Pyramiden en is het mogelijk om als toerist deze fascinerende plek te bezoeken. Dit kan alleen per sneeuwscooter vanaf Longyearbyen. Afgelopen seizoen bezocht Floortje Dessing voor haar programma “Floortje naar het einde van de wereld” Pyramiden en zijn bijzondere gebouwen. Een inspirerende aflevering.

Bucketlist Paaseiland

Rapa Nui, Paaseiland

Mijn absolute nummer 1 bucketlist bestemming, Paaseiland. Naar mijn idee een eiland doordrenkt van mysterie en magie, midden in de grote oceaan, met prachtige tot de verbeelding sprekende beelden waarvan niemand echt weet waarom ze daar nu eigenlijk staan. De beelden zijn gemaakt uit vulkanisch gesteente en zijn vaak wel 4 meter hoog. De beelden staan verspreid over het gehele eiland. Wat moet het een werk geweest zijn om deze mysterieuze beelden te maken en te verplaatsen naar hun huidige plek. Wist je dat er in de zee rondom het eiland ook beelden staan? De vissen zwemmen gemoedelijk rondom het beeld, terwijl jij daar aan het duiken bent. Dat moet een heel bijzondere ervaring zijn! Naast de Moai beelden heeft Paaseiland ook hele fijne stranden, kan je er goed surfen en heerlijk relaxen. Jammer dat het zo moeilijk te bereiken is!

Bucketlist sardine run Zuid Afrika

Sardine run, Zuid Afrika

Eén keer per jaar, ergens tussen mei en juni, vindt dit bijzondere fenomeen plaats in de koude wateren bij Agullhas, Zuid Afrika. Grote groepen sardines trekken dan naar de wat warmere wateren van de oostkust van Zuid Afrika en Mozambique. Denk daarbij aan miljoenen scholen sardines, die zelfs vanuit de lucht waar te nemen zijn! Dat sardine trek op zich moet al een mooi gezicht zijn, maar wat het nu echt bijzonder maakt zijn de roofdieren die deze migratie aantrekt. Denk daarbij aan letterlijk honderden of misschien wel duizenden dolfijnen, haaien, walvissen en jan van genten. Allen op zoek naar een lekker en vooral makkelijk hapje sardines. Het moet een adembenemend gezicht zijn om al deze prachtige dieren in grote getallen bij elkaar te zien. De sardine run staat hoog op mijn bucketlist, ik denk bij veel mensen. Maar doordat het zo moeilijk te voorspellen is wanneer de migratie plaatsvindt en of hij überhaupt plaats vind (eens in de zoveel jaar slaan de sardines de migratie een keer over), is het vrij lastig om dit spektakel ook echt mee te maken. Maar wie weet, met een beetje geluk…

Ik ben heel nieuwsgierig naar jullie droombestemmingen. Laat je ultieme bucketlist bestemmingen achter bij de reacties, ik ben benieuwd!

Meer droombestemmingen en bucketlist bestemmingen inspiratie

Ben je opzoek naar ultieme bucketlist bestemmingen en activiteiten? Wat dacht je van Orka’s spotten in IJsland of de Olympische Spelen bijwonen?

7 comments

 1. Paaseiland! Zo fantastisch lijkt mij dat. Ik wil er al jaren heen. Zuid-Afrika is geweldig, één van mijn lievelingslanden. Ben er een aantal keer geweest maar heb nog nooit gehoord van de sardine rum, leuk om daarover te lezen.

 2. Leuk! de eerste is mogelijk iets te koud, maar lijkt me wel mooi om een keer te bezoeken en ook meteen degene die het dichtstbij ligt. Paaseiland moet mooi zijn. Al veel over gelezen en gezien. Nu zelf nog een keer erheen. Staat ook bij mij vrij boven aan. Van de laatste heb ik gehoord, alleen staat nog niet op mijn bucketlist. Nu dus wel. Lijkt me een magisch schouwspel. Ik ben benieuwd!

  1. Het schijnt daar inderdaad heel koud te zijn. Zelfs is het “hotel” (soort van), moet je overdag je jas aanhouden, zo koud is het. De nachten daar zullen helemaal wel pittig zijn! :) Wat staat er naast Paaseiland nog meer op jouw bucketlist?

   1. Heb je even? Te veel om te doen. We willen in de zomer/najaar een roadtrip doen door Canada en Amerika. Familie opzoeken in Nieuw-Zeeland is ook altijd leuk. Roadtrip door de bergen van Ierland en schotland. En zo nog een hele hoop meer :) Eerst morgen eens naar Leuven en later dit jaar naar Valencia. Kan ik weer twee dingen afstrepen.

    1. Er zijn te veel leuke dingen he?! :) Gelukkig maar. Klinkt heel goed, Nieuw-Zeeland lijkt me ook te gek. Veel plezier in Leuven dit weekend!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *