Dubai, een verrassend leuke citytrip!

Dubai is veel leuker dan je verwacht! Wij bezochten Dubai als tussenstop tijdens onze reis en verbleven er maar twee dagen, maar volgende keer plakken we er zeker een paar dagen extra aan vast. Wij vonden Dubai echt een positieve verassing. Dubai is zoals je het verwacht, over de top en een beetje extravagant. Een beetje als Euro Disney, maar dan voor volwassenen. Wij hebben ons er echt prima vermaakt!

Dubai Mall

Een winkelcentrum wat al een attractie op zich is, wie had dat voor mogelijk gehouden. Maar de Dubai Mall is echt een bezienswaardigheid! Het is naast de grootste shopping mall ter wereld, ook nog een prachtig gebouw waar alle grote merken vertegenwoordigd zijn. Van Chanel en Dior tot de Zara en de H&M, je vindt het hier allemaal! Naast dat het een perfecte plek is om te winkelen, vind je in dit gebouw ook het aquarium, een ijsbaan en zelfs een waterval! Het fijne is dat de bezienswaardigheden als de Dubai fontein en het grootste gebouw ter wereld, Burj Khalifa, via de mall binnendoor bereikbaar zijn. Als het buiten 42 graden is, is dat toch wel heel fijn! Toeristen, expats en de lokale bevolking komen allen op deze plek bijeen om te winkelen of om een hapje te gaan eten, door deze mix krijg je een leuk en gevarieerd publiek, wat de Dubai Mall net dat beetje extra geeft.

 

Dubai Aquarium
Tip: Ga ’s morgens vroeg, dan heb je het hele aquarium voor je alleen!

Dubai Aquarium

Midden in de Dubai Mall vind je het Dubai Aquarium. Een gigantisch aquarium van maar liefst 32 meter breed en 8 meter hoog. Heel indrukwekkend! Bij een aquarium van deze proporties horen natuurlijk ook grote vissen. Verschillende soorten haaien en manta’s zwemmen hier in de rondte, gecombineerd met prachtig gekleurde tropische vissen. Het aquarium is echt een belevenis. Het straalt een soort rust uit, een oase midden in het drukke winkelcentrum. Je kunt hier echt uren staan om naar de vissen te kijken, je komt letterlijk ogen te kort. Naast dat het aquarium indrukwekkend en echt prachtig is, is het ook een beetje absurd. Altijd al willen duiken in een aquarium? Hier kan het! Tijdens je duik zwem je tussen de meters grote haaien en andere vissen, maar je hebt ook een mooi uitzicht op het winkelend publiek. Bizar toch? Het aquarium is één van de atracties van Dubai en daarom is het er ook altijd behoorlijk druk. Een tip, ga vroeg heen, zo rond 10.00 uur. De winkels zijn dan nog niet open, maar de shopping mall zelf wel. Op dit tijdstip zijn er eigenlijk nog geen toeristen aanwezig, waardoor je het aquarium helemaal voor jezelf alleen hebt en dat is echt een gave belevenis! Het Dubai Aquarium is een echte must see!

 

Dubai fontein
De Dubai fonteinen zijn rondom spectaculair!

Dubai Fontein

Weleens willen applaudisseren voor een fontein? Dat gevoel had ik toen ik voor het eerst de Dubai fontein in actie zag. Een prachtige show op de klanken van “I will Always love you” van Whitney Houston. Er gebeurde zoveel, dat je bijna geen idee meer hebt waar je kijken moet. Eigenlijk wil je niet dat het stopt, je wordt helemaal meegezogen in de geografie van de fonteinen. Nooit gedacht dat ik hiervan zo kon genieten. Het is het hele totaal plaatje, de warmte, de architectuur, de Arabische sfeer, de goed gekozen muziek en de prachtige dans van de fonteinen. Het heeft bijna iets magisch. Het is een aanrader om de show een aantal keer te bekijken, overdag en ’s avonds als het donker is. De muziek en geografie verschillen namelijk. Zeer de moeite waard!

 

Dubai Burj Khalifa
Vanaf de 125ste verdieping lijkt de wereld beneden wel héél minuscuul!

Burj Khalifa

Last van hoogtevrees? Dan is het misschien beter als je dit gebouw vanaf de grond bekijkt. Met zijn 828 meter is dit gebouw niet alleen het hoogste gebouw van Dubai, maar van de hele wereld! Je kunt in het gebouw met de lift omhoog helemaal naar de top op de 160ste verdieping. Een gulden middenweg is er ook, je kunt met de lift ook naar de 125ste verdieping. De lift alleen is al een attractie op zich. Zonder eigenlijk te voelen dat je beweegt, brengt deze je binnen 1 minuut naar de 125ste verdieping. De lift zelf is helemaal bekleed met videoschermen en tijdens de rit omhoog worden er informatieve beelden, in combinatie met muziek getoond. Het voelt een beetje aan alsof je in een space shuttle zit. Boven aangekomen is het uitzicht echt spectaculair. Je kijkt uit over de hele stad en kan zelfs de palm eilanden zien liggen! Alle gebouwen en zwembaden, ze lijken allemaal zo klein vanaf boven. Het zijn gewoon Dinky toys geworden!

 

Dubai Burj Khalifa
Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld

Nog een paar extra tips!

Af en toe komen er fantastische acties voorbij op Booking.com, zo sliepen wij in het 5 sterren hotel Al Murooj Rotana voor maar 65 euro per nacht! Normaal kost deze kamer maar liefst 365 euro per nacht, wat een verschil he?! Het is echt een beleving om in dit hotel te logeren.

Dubai duur? Jazeker. Toch zijn er meer handige en praktische tips zoals we hier net boven beschreven. Wil je hier nu meer over weten (maar natuurlijk), lees dan ook eens dit handige artikel over Dubai on a budget.

Als je aankomt op het vliegtuig en een taxi wilt nemen naar de stad, dan zijn er twee keuzes. De normale taxi en de roze taxi. Deze roze taxi’s worden uitsluitend bestuurd door vrouwen! De rit van het vliegveld naar Dubai zelf duurt ongeveer 15 minuten en kost 65 dirham.

Ik vind Dubai persoonlijk niet de mooiste stad, maar het is zeker wel een stad die bruist. De tijd vloog om! Dubai is zeker een stad om nog eens terug te komen, perfect voor een dag of drie. Disney voor volwassenen, wie vindt dat nou niet leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *