Tangalle, overnachten op een droomlocatie

De zuidkust van Sri Lanka is ongerept, met uitgestrekte stranden, loom wuivende palmbomen en een wilde maar toch ook heerlijk verkoelende zee. Er zijn hier veel fijne kustplaatsen te vinden, maar de plek die echt mijn hart stal, is Tangalle beach! We hadden hier zo’n leuke tijd, dat we ook veel langer zijn gebleven dan vooraf de bedoeling was.

Eén van de dingen die Tangalle beach extra bijzonder maakte was ons hotel. Gek hé, dat je slaapplaats zo’n extra toevoeging kan zijn aan je verblijf. We verbleven in Tangalle in het Harmony Beach Hotel. En waarom het zo’n fijn hotel is, zal ik je nu vertellen! Of misschien kan ik het je wel beter gewoon laten zien! 

Tangalle bijzonder overnachten

Harmony Beach Hotel: beach versus Mangrove

Achter in de tuin van het Harmony Beach Hotel staat deze cabana, omringd door het groen van bomen en planten. Aan de ene kant grenst de cabana aan het strand en aan de andere kant aan de mangrove. Een betere locatie is bijna niet voor te stellen! In de kamer bevind zich een groot hemelbed en een moderne badkamer, waarbij je tijdens het douchen uitzicht hebt op al het groen. Als het donker wordt gaat de buitenverlichting aan en wordt het terras in verschillende kleuren verlicht. Naast een hele relaxte plek is het dus ook nog eens heel romantisch!

Sri Lanka tip Tangalle

Schitterend uitzicht

Dit is het uitzicht vanaf het terras over de mangrove. Stel je voor, je wordt ’s ochtends wakker, loopt op je blote voeten naar buiten en dan zie je dit. Dat is pas fijn wakker worden! Via de trap daal je af naar het water. Je stapt zo in je eigen kano om een stukje te gaan varen!

Tangalle bijzonder overnachten tip

De beste volleyballers van Tangalle beach

Maar de bonus kwam toch wel van het personeel! Super vriendelijk, niet opdringerig en ze kunnen hier heerlijk koken. By far het lekkerste eten wat wij in Tangalle hebben geproefd! Aan het eind van de middag daagden het personeel ons uit voor een potje beach volleybal. Fanatieke wedstrijden, terwijl de zon langzaam onder ging. Een tropische regenbui tijdens het spelen maakten het alleen maar leuker!

Mocht je Tangalle beach bezoeken tijdens je verblijf aan de zuidkust van Sri Lanka, dan is deze cabana echt een aanrader! Heel budget verblijven op een droomlocatie!

Accommodatie Tangalle beach

Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar mocht het Harmony Beach Hotel niet zijn wat je zoekt, kijk dan eens tussen het overige aanbod in Tangalle beach!

Meer Sri Lanka inspiratie

Meer weten over Sri Lanka? Ik legde onze reis vast door middel van foto’s! Ook schreef ik uitgebreid over de beste plekken voor een safari Sri Lanka, de stranden aan de zuidkust Sri Lanka, het plattelandsleven in Tissamaharama en het Wilpattu Nationale Park.

18 comments

  1. Wat een superfijne overnachtingsplek is dit zeg, echt een droomplekje! Wij verblijven ook een aantal nachten in Tangalle, heb er via AirBNB wat gevonden, erg benieuwd.

    1. Het is een heel divers land, bijna alles wat je maar kan wensen voor een toffe vakantie kan je hier wel vinden! Met voor mij als hoogtepunt Tangalle. ?

  2. Sri Lanka staat al langere tijd op mijn bucket list, maar is helaas nog steeds een bestemming die ik vooruit blijf schuiven. Geen idee waarom, want ik hoor zoveel goede verhalen -en zie mooie plaatjes-. Maar toch gebeurt het steeds. Echt prachtig plekje dat Tangalle ;)

    1. Er zijn ook zoveel landen en mooie plekken om te bezoeken! Het is soms nog best lastig om een keuze te maken. Wel een mooie bestemming voor op de bucketlist!

  3. Dit noem ik nog eens een fantastische locatie! Dat terras met uitzicht over de mangroven is ook zo mooi. Sri Lanka is sowieso een land waar ik graag naar toe wil. Extra leuk dus om inspiratie op te doen dankzij jouw blog!

    1. Wat leuk om te horen! :) Mocht je keer richting Sri Lanka gaan, vooral een bezoek brengen aan de Zuidkust. Prachtige omgeving!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *