Waarom Lake Michigan zo’n fijne bonus is voor Chicago

Chicago is het nieuwe New York. Tenminste dat wordt er beweerd. En daarmee doe je Chicago net iets te kort. Chicago is namelijk hip en happening, heeft een urban vibe, is multicultureel en heeft de lekkerste streetfood. Om maar iets op te noemen. Maar wat Chicago ook heeft is lake Michigan. Een meer zo groot, dat je het bijna een zee kunt noemen. En dat maakt deze stad tot een heuse kustplaats!

Chicago lake Michigan

Chicago vs Miami

In ieder geval voor een paar maanden per jaar. Chicago heeft niet hetzelfde klimaat als bijvoorbeeld Miami, waar het eigenlijk het hele jaar door heerlijk weer is. De lentes in Chicago zijn aangenaam en de zomers gewoon heet. Dan is het natuurlijk fijn dat je zo’n groot meer voor de deur hebt. De perfecte plek voor een verkoelende duik, een dagje strand of een potje beachvolleybal!

Chicago lake michigan

Lake Michigan in cijfers

Lake Michigan behoort tot de vijf grootste meren van noord Amerika. Het is maar liefst 57994 vierkante kilometer groot! Om je een beter idee te geven van de afmetingen van het meer, het is ongeveer 516 lang en 200 kilometer breed. Aardig groot dus! Het diepste punt van lake Michigan bevindt zich op ongeveer 265 meter. Het meer wordt omringd door vier staten, Illinois, Indiana, Michigan en Wisconsin. Chicago ligt in de staat Illinois en heeft met lake Michigan het ideale recreatiegebied voor de deur.

Chicago en Lake Michigan

Urban vibe

Ook al is Chicago een grote en drukke stad, je ziet het aan de waterkant niet altijd terug. En dat levert mooie plaatjes op. Lake Michigan wordt nog heel intensief gebruikt voor de scheepvaart. Hierdoor zie je af een toe een klein vuurtorentje staan of opeens een oude strekdam uit het niets opdoemen. Deze accenten geven Chigao ook een beetje dat urban gevoel. Je ziet het terug in het water, langs de waterkant, maar ook in de stad zelf.

Lake Michigan Chicago

24 Stranden in één stad

Chicago telt inmiddels 24 stranden. Keuze genoeg dus! Maar welke moet je in hemelsnaam kiezen? Ik help je een handje door drie fijne stranden voor je op een rijtje te zetten.

Chicago en lake Michigan

Oakwood Beach

Dit strand is vrij nieuw en bevind zich in het zuiden van Chicago. Het leuke van dit strand is dat het een beetje artistiek is. Kunstenaars zijn hier soms aan het werk en met grote regelmaat worden er kleine festivals georganiseerd.  Het strand staat bekend om zijn fijne vibe.

North Ave Beach

Het grootste en populairste strand aan lake Michigan. Als je van beachvolleybal houd dan is dit de plek waar je moet zijn! Ik speelde een aantal wedstrijden met de locals mee. Een superleuke ervaring en een goede manier om toffe insider tips te verkrijgen over waar te eten en te drinken. Doordat dit een populair strand is, is het ook een druk strand. Dat kan een nadeel zijn, maar aan de andere kant, het is wel heel gezellig!

Illionois Beach State Park

Dit strand is voor de actievelingen onder ons! Het strand maakt namelijk deel uit van het National Natural Landmark, een beschermd natuurgebied. Het park is uitermate geschikt om al hikend of fietsend te verkennen. Natuurlijk kun je ook gewoon een verkoelende duik nemen in het water van lake Michigan of zonnebaden op het strand.

 

Chicago en Lake Michigan

Dol op water

Persoonlijk ben ik dol op steden aan het water. Dat geeft een stad echt iets extra’s. En hoe fijn is het om tijdens je stedentrip een dagje strand mee te pakken. Of als je de stad in een ander jaargetij bezoekt om even lekker uit te waaien aan het strand. Dat maakt bijvoorbeeld Governors Island in New York een fijne plek om te bezoeken of dichter bij huis het schiereiland Bygdoy gelegen in Oslo. Het stadsleven is al druk genoeg (wat vaak ook juist heel leuk is), daarom is een beetje ontspanning op zijn tijd helemaal zo gek nog niet!

 

18 comments

  1. Jeetje, ik heb nooit geweten dat er zoveel stranden zoveel stranden heeft. Zelf ben ik geen zon aanbidder of watermens, maar in het naseizoen een lekkere strandwandeling kan ik wel waarderen.

    1. Het is een hele urban en gezellige stad. Ik voelde me daar ook volkomen veilig. Terwijl Chicago ook het hoogste crime percentage van heel Amerika schijnt te hebben.. Best gek.

  2. Steeds vaker krijg ik het idee om toch maar eens naar Amerika te gaan. Ook nu weer nu ik dit lees. Als stedentripper hou ik ook ontzettend van steden die aan het water liggen, zoals Valencia en Zadar (iets dichter bij huis).

    Chicago ziet eruit als een stad waar ik me prima een tijdje kan vermaken. Hij gaat op het alsmaar langer wordende lijstje!

    1. Hihi, ik herken het alsmaar langer worden van de lijstjes maar al te goed. Het is toch de bedoeling dat ze juist korter worden? :) Gelukkig maar dat er zoveel mooie plekken op deze aarde te vinden! Ik hou wel van lange lijsten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *