Winterse stedentrips

Winter in de stad, 3 steden boordevol sneeuw!

Toen ik begin van deze week ’s morgens, veel te vroeg overigs, op de fiets zat, vroor het nog flink. Het was – 6 graden! Een deel van Nederland was bedekt onder een dikke laag sneeuw. Hier rond Amsterdam was het helaas alleen maar erg koud. De winter is begonnen (en dat werd eigenlijk weleens tijd), maar waar blijft de sneeuw?

Gebruikelijk sluiten we de maand af met drie mooie en inspirerende pins. Deze maand staat in het teken van de winter, welke eindelijk lijkt te zijn begonnen!

Winterse stedentrips

Als het gaat sneeuwen, dan gaat het meestal heel snel. In een mum van tijd zijn de straten en huizen bedekt onder een dikke laag sneeuw. Het knisperende gevoel als je door de met sneeuw bedekte straten loopt lijkt al het geluid wel te dempen. Het is veel stiller op straat dan gewoonlijk. De lichten van de lantaarnpalen lijken opeens veel minder hard en stralen een zachte oranje gloed uit. Sneeuw maakt de wereld een beetje mooier en vrediger. Natuurlijk is sneeuw in de stad ook heel onhandig. Files, treinen die niet meer rijden en gladheid. Maar hee, hoe vaak gebeurt dat hier nu? Sneeuw geeft sfeer aan de stad! Ook al duurt het soms maar even!

Stedentrip winter: Winterse gezelligheid in Helsinki

Finland, het land van de rendieren, van Lapland en van afkoelen in de sneeuw na een bezoek aan de sauna. Als de sneeuw begint te vallen in Helsinki blijft iedereen rustig, ze zijn er aan gewend. De treinen en trams blijven hier wel gewoon doorrijden. Dwaal door de straten van deze gezellige stad. Overal zijn lichtjes opgehangen welk je een extra vrolijk gevoel geven. Ook al is het er koud, Helsinki is ook in de winter een goede keuze voor een stedentrip!

Stedentrip winter: Londen

Stel je voor, grote rode bussen, vrolijke winkelstraten, knusse pubs en die typisch Engelse sfeer. Combineer dit met een dikke laag sneeuw en je zit gebeiteld! Sneeuw in Londen is natuurlijk niet gegarandeerd, maar zo af en toe kleurt deze stad helemaal wit. Ben je op dat moment in Londen, dan heb je een paar heerlijke dagen. Wat mij opviel is dat, ook al ligt er sneeuw, sommige vrouwen gewoon in korte rokjes met blote benen lopen. Bikkels of ehh…niet zo slim? Hoe dan ook, dat leverden ook hilarische momenten op! Lachen in de sneeuw, hoe heerlijk is dat?!

Stedentrip winter: New York

De stad van de sneeuwstormen. Als het sneeuwt, dan sneeuw het hier hard! Soms valt er zoveel sneeuw dat er wordt aangeraden binnen te blijven. Dit kan soms zomaar een paar dagen duren. Op het moment van schrijven wordt New York ook geteisterd door een sneeuwstorm. Het vliegverkeer is ernstig gestremd, het verkeer ligt plat en de bewoners word geadviseerd om binnen te blijven. Op zich wel knus, maar als je als toerist in deze heerlijke stad bent, baal je toch flink. New York ademt energie, het is letterlijk de stad die nooit slaapt. Elk bezoek aan deze metropool is fantastisch. New York in de winter is koud. Als je ’s ochtends wakker wordt en je kijkt uit het raam en de wereld is bedekt met een pak sneeuw voelt alsof je de loterij hebt gewonnen. Wist je trouwens dat er in Amerika echt belachelijk veel geld te verdienen is met loterijen? De jackpot van afgelopen week stond daar zelfs op 55 miljoen. Dus als je er toch bent…is een gokje wagen misschien helemaal niet zo’n gek idee!

Op Pinterest maakten we een speciaal winter bord, met nog meer mooie en inspirerende winter foto’s!

Meer winterse reisinspiratie?

Ben je opzoek naar de leukste winterbestemmingen? Heb je weleens aan Myvatn in Noord-IJsland gedacht? Of misschien is een wintersport Zweden wel aan jou besteed? Het sprookjesachtige Zweden heeft veel te bieden voor de winterliefhebber.

2 comments

  1. Lijkt me echt gaaf om een keer mee te maken: zo’n stad in de sneeuw! Toen we in Tallinn waren zag ik daar ook overal foto’s van een besneeuwd Tallinn, zo mooi. In Tallinn en Helsinki heb je denk ik in de wintermaanden ook echt wel een grote kans dat ’t wit is… in London moet je dat toch maar afwachten. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *