Onderwater hotel: slapen tussen de vissen!

Sprookjesachtige onderwater wereld

Op het moment dat ik dit blog schrijf, staan we aan de vooravond van een hittegolf. De zomer is begonnen en hoe! Met dit hete weer kunnen we uiteraard wel wat verkoeling gebruiken. Of laat ik het beter zeggen, we smachten er naar. Toevallig weet ik de perfecte manier om een beetje verkoeling te verkrijgen. Hoe? Door te slapen in een onderwater hotel! Gewoon slapen tussen de vissen!

Klinkt een beetje onwerkelijk hé? Maar dat is het niet. Er zijn een aantal plaatsen ter wereld waar het echt kan. Slapen in een onderwater wereld. Vanuit je bed zie je mooiste vissen voorbij zwemmen. Kleurrijke tropische vissen en soms wel manta ray’s. Het lijkt me heel bijzonder! Speciaal daarom heb ik de mooiste onderwater hotels voor je op een rijtje gezet!

Overnachten onderwater in Tanzania

The Manta Resort, op Pembla Island, Tanzania

Please, take me there! Op Pembla Island, een eiland behorende bij Tanzania, vind je het Manta Resort. Dit onderwater hotel is met recht uniek in zijn soort. Je brengt hier de nacht door op je eigen drijvende eiland, de slaapkamer bevindt zich op vier meter diepte met een spectaculair uitzicht! Gedurende de dag kun je je vermaken met snorkelen, zwemmen en zonnebaden op het dek en ’s nachts slaap je in je onderwater kamer omringd door tropische vissen. Per nacht betaal je 1500 dollar, maar dat is dan wel all inclusieve. Dat maakt het net weer iets betaalbaarder :)

Conrad Maladives Rangali Island

Ooit willen weten hoe het is om te gaan slapen met duizenden vissen om je heen? Op de Maldiven kan het! In dit mega luxe resort bevindt zich de “Ithaa suite”. De glazen koepel zorgt voor een 180 graden uitzicht, wat adembenemend is. Deze suite is voor maximaal 1 nacht te boeken en je krijgt naast een onvergetelijk nacht ook nog een champagne diner en ontbijt op bed!

Onderwater hotel the Atlantis Palm Dubai

Atlantis the Palm, Dubai

Natuurlijk staat er een onderwater hotel uit Dubai in dit rijtje. Dubai is toch wel de plek waar alles net een tikkeltje groter, mooier en extremer is. Atlantis the Palm bied onderwater suites. Deze suites hebben ramen van de grond tot het plafond en bieden uitzicht op een aquarium met meer dan 65000 vissen, waaronder manta’s en haaien! Wat ik zelf gaaf vind aan deze suites, is de badkamer. Terwijl je in je eigen whirlpool zit, heb je hetzelfde spectaculaire uitzicht op het aquarium. Hoe decadent is dat? Maar toch wel héél leuk om een keer mee te maken.

Shimao Wonderland, in Shaghai, China

Er zijn verschillende plekken ter wereld waar ze bezig zijn met het ontwikkelen van, misschien iets wat bizarre, onderwater hotels. Zoals hier in China. Op het plaatje zie je “de ark”, die deel uit maakt van een 300 kamers tellend nieuw hotel, Shimao Wonderland. De planning is vooralsnog dat dit hotel eind 2015 de deuren opent voor zijn eerste bezoekers. Een kamer in dit hotel boek je al vanaf 200 euro per nacht!

Zou jij weleens de nacht willen doorbrengen in een onderwater hotel?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *