Broome Australië: een relaxte citytrip in Noordwest Australië

Als je vanaf Darwin, gelegen in het noordelijk territorium, richting de Westkust van Australië reist, kom je dagenlang niets anders tegen dan kangaroo’s, woestijn, verlaten landschappen met af een toe een verdwaald benzinestation en hier en daar een klein dorpje. Je kunt letterlijk urenlang rijden, zonder ook maar iets of iemand tegen te komen. Op bijna 1900 kilometer afstand van Darwin vind je Broome, Australië. Een superleuke stad met een dorpsgevoel… Of is het nou een dorp met een stadsgevoel…

Broome Australië: de grootste stad van Noordwest Australië is een dorp!

De omgeving is prachtig en de rust die er heerst is eigenlijk ook wel heel ontspannend, maar na een paar dagen is het toch ook wel weer heel fijn om onder de mensen te zijn. Aan de westkust ligt Broome, de grootste stad van noordwest Australië. De Lonely Planet schrijft het volgende over Broome en zijn wereldberoemde Cable Beach.

“Like a paste jewel set in a tiare of natural splendours, Broome clings to a narrow strip of red pindan on the Kimberley’s far-western edge, at the base of the pristine Dampier Pensinsula. Surrounded by the aquamarine waters of the Indian Ocean and the turquoise waters from Cable Beach. Beautiful, white sand curving away tot the sunset.”

Oké, de Lonely Planet overdrijft hier toch wel een beetje! Broome Australië kan je nauwelijk een stad noemen, het is meer een groot dorp. Wel een leuk dorp trouwens! Cable Beach is een mooi strand, maar eigenlijk niet heel spectaculair, hoewel een hoop Australiërs hier heel anders over denken (veel Australiërs vinden Cable Beach namelijk één van de mooiste stranden van het land). Toch is Broome een plek waar je je prima een paar dagen kan vermaken! Met de volgende tips haal je het beste uit je mini citytrip Broome! :)

Broome

Gantheaume Point & Dinosaur Prints

Doen! Breng een bezoek aan Gantheaume point! Donkerrode en terracotta gekleurde rotsformaties omringd door het groen blauwe water van de oceaan. Vanaf de rotsen heb je een mooi uitzicht over het strand en de rest van de kust. De zee is best wild op dit stuk en zo af en spoelt er dan ook een golf over de rotsen. Onze camera maakte hier voor het eerst kennis met water, wat niet helemaal de bedoeling was :) Vlakbij dit punt vind je ook een grote collectie van miljoenenjaren oude dinosaurus voet afdrukken. Je kunt deze alleen zien als het eb is.

Broome

Cable Beach

Cable Beach staat vooral bekend om zijn mooie zonsondergangen en de kameel safari’s op het strand. Toeristen kunnen hier een excursie boeken om de ondergaande zon te zien, terwijl je met een kameel op het strand rijdt. Mijn mening, niet doen! De excursie is duur en het ziet er ook nog een stom uit (weer mijn mening). En waarom zou je? Ik heb namelijk een veel leuker alternatief in de aanbieding!

Wordt lid van de Broome Surf Club, gelegen aan het strand! Lid worden is gratis en je hoeft alleen je naam toe te voegen op de lijst met leden. Als je lid bent, kan je bij de bar drankjes kopen, maar dan voor de gereduceerde prijs. Nice! Gewapend met een paar ijskoude carona’s zoek je een plekje op het gras, tussen de locals, om samen met hen de zonsondergang te bewonderen. En laten we eerlijk zijn, die is mooi! Maar vooral het sfeertje bij de surf club maakt de zonsondergang speciaal. Lang leve het membership van de surfclub!

China Town in Broome Australië

Het kloppend hart van Broom Australië is ehh.. China town! Door de geschiedenis heen in Broome verschillende keren in aanraking gekomen met andere nationaliteiten, dit zie je nog hier en daar terug. Zo zijn er in Broome bijvoorbeeld Japanse, Chinese en Islamitische begraafplaatsen te vinden. Daarom ook de naam China town. In China town zelf vind je vooral wat kleine Chinese restaurantjes en een aantal surf en souvenirs winkeltjes. Je shopt hier alle bekende sufmerken, zoals O’neill en Ripcurl, maar ook lokale Australische merken. Je kunt je hier makkelijk een paar uurtjes vermaken. Denk bij China town niet aan een grote Chinese wijk, het is eigenlijk één straat, maar wel een leuke!

Locals

De Westkust is vooral in trek bij Australische toeristen, Europese toeristen weten de westkust nog veel minder vaak te vinden. Het pluspunt daarvan is dat je heel makkelijk in contact komt met de Australiërs! Australiërs zijn over het algemeen heel makkelijk toegankelijke mensen, die het leuk vinden om een praatje met je te maken. Dus doen! Ik vindt het zelf altijd heel leuk om nieuwe contacten op te doen en wie kan je nu beter adviseren en tips geven dan een local zelf?

Meer inspiratie voor West-Australië

Ga je naar West-Australië en kun je nog wel wat tips en inpiratie gebruiken? Zelf bezochten we West-Australië uitgebreid en schreven we veel over onze mooie avonturen. Lees alles over de Pinnacle Dessert en Nambung National Park, snorkelen met manta rays in Nigaloo Reef, het bruisende leven van Coral Bay en hoe je een te gekke tijd in Fremantle hebt.

4 comments

  1. Leuk, zo’n niet te grote, lokale stad waar je makkelijk contact maakt met de locals. Ik ben nog nooit in Australië geweest, maar zou er best een keer willen rondkijken… hadden ze het nou maar niet zover weg gelegd :)

    1. Dat is het enige nadeel van Australië, de afstand! Maar de über lange vlucht en stijve benen zijn het dubbel en dwars waard! Mocht je ooit een keer die richting op gaan, de West kust is een echte aanrader.

    1. Bedankt! Het is een hele fijne stad om een paar dagen te relaxen. Mocht je ooit in West Australië op vakantie gaan, sla dan deze plek zeker niet over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *