Skyline West Australië

Fremantle, een relaxte citytrip in West Australië

Fremantle ligt een half uur rijden ten zuiden van Perth, in West Australië en is uitermate geschikt om een paar dagen te verblijven. Fremantle valt vanzelf sprekend in de categorie verre citytrips, je gaat natuurlijk niet twintig uur vliegen om een paar dagen in deze stad te verblijven! Maar ben je op vakantie in Australië en ben je in de buurt, dan is Fremantle zeker een aanrader!

Reuzenrad Fremantle West Australië

Open minded en creatief

Fremantle is een heerlijk relaxte, open minded, en creatieve stad, gelegen aan het strand. Van oudsher is het een echte arbeidersstad. In de loop der jaren werd het ook een plaats waar veel hippies en creatieve mensen zich gingen vestigen, wat een bijzondere mix van inwoners opleverden. Wat misschien wel de grootste bijdrage levert aan de fijne sfeer die in deze stad hangt. De stad zelf zit vol met leuke winkels, museums, galeries, restaurant, terrassen, koffie tentjes, bars en live muziek. Ook staat Fremantle bekend om zijn bierbrouwerijen, bijna elk restaurant of café brouwt wel zijn eigen bier. Er worden veel evenementen en festivals georganiseerd, je hoeft je daarom in Freo, zoals de bewoners de stad Fremantle noemen, geen moment te vervelen!

Neem de bus!

De leukste manier om deze stad te ontdekken is door er zelf doorheen te struinen. Er zijn twee gratis buslijnen, de rode en blauwe lijn, waarvan je gebruik kunt maken en die je door heel de stad voeren. Om je alvast wat inspiratie te geven voor je bezoek aan deze stad, hieronder een paar tips op het gebied van cultuur, activiteiten en eten!

Fremantle Prison

Sinds 2010 is staat deze gevangenis op de Unesco werelderfgoed lijst. Met zijn 5 meter hoge muren, die samen wel bijna een oppervlakte beslaan van 6 hectare, is deze gevangenis een imposant gebouw. De gevangenis was in bedrijf van 1855 t/m 1991. Gedurende deze periode hebben er ongeveer 350000 mannen en vrouwen gevangen gezeten. Leguber detail, in 1964 werd er voor het laatst hier iemand geëxecuteerd. Het is leuk om in de gevangenis rond te lopen en de spannende verhalen te horen over wat hier vroeger allemaal heeft plaats gevonden.

Western Australian Museum – shipwreck galleries

Dit museum wordt beschouwd al één van de beste museums op het gebied van scheepsbouwkunde in Australië. Wat voor ons het museum helemaal interessant maakt, is de Batavia afdeling. In 1629 verging het Nederlandse schip de Batavia voor de kust van Australië. De romp van dit schip is nog steeds te bewonderen in het museum. De geschiedenis van Australië is regelmatig beïnvloed door de Nederlanders, overblijfselen uit deze tijd zijn te bewonderen in het museum.

Fremantle market Australië

Fremantle Markets

Hier kunnen we kort over zijn, dit is echt een super leuke markt! De markt bestaat al vanaf 1897 en is heropend in 1975. Voor Australische begrippen is de markt gevestigd in een oud pand. De markt heeft een beetje een industriële look en feel. Je kan er van alles vinden van souvenirs tot de leukste hebbedingetjes en de lekkerste zepen. Ook heeft de markt een food afdeling, voor mij het beste deel van de markt! De lekkerste snacks en gerechten vind je hier! En nog mooier, de toegang is gratis!

Little Creatures

De perfecte locatie voor een lunch, diner of borrel! Little Creatures probeert uit te dragen waar Fremantle voor staat, heerlijk eten, lekkere zelf gebrouwen bieren en uitzicht op de haven. Het is een heerlijk ontspannen plek om naar toe te gaan. Zeker niet overslaan! Little Creatures is een bierbrouwerij, met goed eten en een geweldige vibe.

Fremantle barst van de restaurants en brouwerijen, iets wat je in West Australië niet zo vaak tegen komt. In het centrum bevind zich de zogenaamde cappuccino strip, hier vind je een grote verzameling van koffie tentjes, restaurantjes en barretjes. Er zit voor iedereen wel iets bij!

Strand Fremantle West Australië

Strand in Fremantle, West-Australië

Fremantle ligt aan de zee en natuurlijk zijn er dan ook veel stranden. Een goede keus is South beach, hier is het veilig om te zwemmen. Om eerlijk te zijn, de stranden hier zijn niet bepaald de mooiste van Australië. Langs de westkust van Australië vind je echt heel wat prachtige stranden, maar eigenlijk horen de stranden van Fremantle hier niet bij. Het is prima voor een dagje strand of om lekker te zwemmen.

Dolfijnen

Maar waarom schrijf ik er dan toch over? Daar is maar één reden voor, en wat voor reden! Toen wij aan het zwemmen waren, sprong er 3 meter van ons vandaan zo een dolfijn uit het water en verdween toen weer. Echt heel bijzonder! We hebben nog een half uur vol adrenaline in het water zitten staren om misschien toch nog een glimp op te vangen van de dolfijn, maar helaas. Voor de kust van Fremantle leven veel dolfijnen, dus het zomaar kunnen dat je ze, net als wij, per toeval tegenkomt. Hoe gaaf is dat!

Haven van Fremantle West Australië

Explore!

Zoals ik eerder al schreef, Fremantle is een stad die je zelf het best kan ontdekken door er doorheen te wandelen en de omgeving goed in je op te nemen. Je komt altijd wel iets leuks tegen om te doen. Bovenstaande tips zijn de dingen die wij tijdens ons bezoek aan Fremantle zijn tegen gekomen en wat ons bezoek aan deze stad nog bijzonderder maakten!

Het Westen van Australië is echt een prachtig en avontuurlijke gedeelte van het land om te ontdekken. Snorkelen met manta’s en walvishaaien, het ontdekken van verlaten stranden zoals Eighty Mile beach of zoek juist de gezelligheid op in surfdorpen zoals Broome. Nieuwsgierig geworden naar West Australië? Lees dan ook het artikel van Travelaar over de bezienswaardigheden in West Australië.

Heb jijzelf nog leuke tips of suggesties over Fremantle, laat ze dan achter bij de reacties. Ik ben heel benieuwd!

 

 

Tagged: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *