Ontdek de warmwaterbronnen van IJslands Secret Lagoon

Goed verborgen op het IJslandse platteland vind je de natuurlijke warmwaterbronnen van de Secret Lagoon. Een hotspring midden in de natuur en omringd met geothermische activiteit, waardoor er een constante warme mist over het water lijkt te zweven. Een bijna magisch gezicht.

Geothermisch gebied Secret Lagoon IJsland

De magie van de IJslandse warmwaterbronnen

Het moment dat je de warme kleedruimtes verlaat en je blote huid contact maakt met de buitenlucht is er een waar je de koude rillingen van krijgt. Tien meter lang klapperen je tanden en weet je niet hoe snel je het warme water in moet komen. Het lijkt zo onwerkelijk, een warme natuurlijke waterbron in de buitenlucht. Op het moment dat je jezelf het water in laat zakken verdwijnt de kou en een heerlijk warm en bijna gelukzalig gevoel maakt zich van je meester. Een echte weldaad voor lichaam en geest.

The Secret Lagoon warmwaterbronnen IJsland

Warmwaterbronnen van the Secret Lagoon IJsland

De Secret Lagoon

The Secret Lagoon in het zuidwesten is precies zo’n warmwaterbron. Hier geen pure luxe of andere poespas, maar een fijne basic warmwaterbron midden in de natuur en gelegen in een geothermisch gebied. De hotspring bevindt zich in een soort van veld, waar continu een warme mist overheen trekt. Het bad is omringd met kleine bronnen met borrelend en kokend water die continu een stroom aan rookpluimen ontwikkelen. Een bijna magisch gezicht.

Geothermische bronnen Secret Lagoon IJsland

Perfecte ligging van de Secret Lagoon

De ligging van the Secret Lagoon – midden in de beroemde Golden Circle regio – maakt deze natuurlijke hotspring tot de perfecte plek om even te ontspannen en bij te komen van al dat IJslandse natuurschoon. Een paar uur relaxen in het warme water en je bent weer helemaal opgeladen om de rest van de Golden Circle te ontdekken. Zowel de geisers als de waterval Gullfoss liggen niet ver van de Lagoon.

Een geheime hotspring. Veel moeite doen ze ook niet om the Secret Lagoon onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. De afslag naar Fludir ben je zo voorbij en de weg naar de lagoon staat niet bepaald goed aangegeven. Een blik op de kaart is dan ook wel nodig om bij deze IJslandse warmwaterbron te komen.

Warmwaterbron The Secret Lagoon IJsland

Secret Lagoon v.s. Blue Lagoon

De Secret Lagoon is een fijn alternatief voor het drukke en inmiddels peperdure Blue Lagoon. Hoewel ik je van harte aanraad als je voor het eerst IJsland bezoekt The Blue Lagoon zeker niet over te slaan. IJsland zit vol met prachtige warmwaterbronnen, maar The Blue Lagoon is toch wel uniek in zijn soort.

Een voordeel van de Secret Lagoon ten opzichte van de Blue Lagoon is dat de entreeprijzen hier veel lager liggen. Het scheelt zelfs meer dan de helft in prijs. Ook fijn is dat de horde bezoekers hier ver te zoeken zijn. De Secret Lagoon is een stuk minder gehypet en dat maakt het zo fijn. Basic, maar dan in het goede zin van het woord.

Zwemmen in de Secret Lagoon IJsland

Goed om te weten

  • Het water van het zwembad wordt natuurlijk verwarmd en schommelt tussen de 38 en 40 graden. Je voelt het tempratuurverschil ook echt als je door het bad zwemt.
  • In de winter is de Secret Lagoon geopend tot 20.00 uur ’s avonds. Met een beetje geluk kun je het Noorderlicht zien vanuit het zwembad. Hoe cool is dat?
  • Uiteraard zijn er kleedruimtes en douches aanwezig. Douche volgens IJslands gebruik, zonder zwemkleding. Pas na een douche trek je je badkleding aan en ben je klaar voor een duik in de warmwaterbron.
  • De entree voor een volwassenen bedraagt 2800 ISK en kinderen tot de 14 jaar zijn gratis.
  • De Secret Lagoon is vrij basic, wat zeker zijn charmes heeft. Verwacht hier geen luxe restaurants, maar meer een soort van grote kantine waar je iets kunt drinken.
  • Leuk weetje, de IJslandse benaming voor the Secret Lagoon is Gamla Laugin.

 

Het is je misschien opgevallen dat de foto’s wat aan de donkere kant zijn. Dat komt door de constante nevel van stoom die er hangt. Op de foto komt de stoom helaas niet zo mooi over dan hij in werkelijkheid is. Dan blijft er maar een oplossing over, breng gerust zelf een bezoek aan de Secret Lagoon. En laat me dan vooral weten wat je ervan vond!

 

Volg me voor een fijne dagelijkse dosis reisinspiratie op Facebook Instagram.

Tagged: ,

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *