Uitzicht vanaf Little Adam's peak in Ella Sri Lanka

Wandelen in Ella | Beklim de top van Little Adam’s Peak

Wandel door theeplantages en bossen van palmbomen naar de voet van Ella’s Little Adam’s Peak. De klim naar de tocht vergt enige inspanning, maar word beloond met een van de beste uitzichten van heel Sri Lanka. Imposante bergen, rotsformaties en groene heuvels tot waar het oog kan zien. Je bent op slag verkocht.

Op de top van Little Adam's peak Sri Lanka

Het magische van Little Adam’s Peak

Dat je in Sri Lanka goed kan wandelen is een ding wat zeker is. Een wandeling die op mij grote indruk maakte was de hike naar Little Adam’s Peak vanuit het backpackers plaatsje Ella. Het is niet de moeilijkste of meest uitdagendste wandeling die we gemaakt hebben en bij verre na niet de langste. Toch is het wel de mooiste wandeling die we in Sri Lanka gemaakt hebben.

Het eerste deel van de wandeling voert je langs de kleine huisjes net buiten het drop naar de theeplantages. Het pad kronkelt zich een weg door de theebladeren en bos richting een heuvelachtig landschap. De heuvels maken plaatsen voor bergen en de uitzichten over de vallei en de bergen aan de overkant zijn prachtig. Een panoramisch uitzicht van bergkammen, groene heuvels en kleine watervalletjes in de verte. Little Adam’s Peak is een plek waar je wilt blijven zitten. Genieten van het uitzicht, de natuur en de stilte om je heen. Het uitzicht vanaf de top geeft je een beetje het – wind door je haren en het gevoel van zon op je huid – gevoel. Wat voor mij synoniem staat aan geluk. Wat mij betreft dus een echte must do wandeling als je in Ella bent.

Wandelen door theeplantages in Ella Sri Lanka

De route naar Little Adam’s Peak

De route naar Little Adam’s peak staat prima aangegeven. Volg de bordjes en het komt allemaal goed. Maar voor de zekerheid, nog even de beknopte routebeschrijving vanaf Ella tot het begin van het wandelpad naar Little Adam’s peak.

De meeste mensen starten hun wandeling vanuit het centrum van Ella. Loop de Passara road (de weg die dwars door het dorp loopt) af tot je bij het Ella Flower Garden resort bent aangekomen. Onthoud deze plek, het Flower Graden resort heeft een fijn terras met een prachtig uitzicht en is de perfecte plek om op de terugweg jezelf te trakteren op een welverdiend koud drankje.

Bier na Little Adam's peak Ella

Loop na het resort nog een stukje door en sla vervolgens linksaf het wandelpad op. Vanaf hier is de weg prima aangegeven en het enige wat je hoeft te doen is de bordjes te volgen. Easy peasy.

Little Adam's peak in Ella Sri Lanka

Little Adam’s peak beklimmen

De wandeling vanuit Ella naar de top van de 1141 meter hoge Little Adam’s peak en weer terug duurt ongeveer 2,5 uur. De totale afstand bedraagt in totaal 4,5 kilometer en is prima te doen. Alleen het laatste stuk richting de top vergt wat meer inspanning. Het pad bestaat het laatste stuk voornamelijk uit kleine losliggende steentjes, dus pas op waar je je voeten neerzet. Anders doe je net zoals ik en presteer je het wellicht ook om heel charmant bergop te vallen.

Wandelen in Sri Lanka Little Adam's peak in Ella

Wandelen naar Little Adam's peak in Ella Sri Lanka

Verliefd op Ella en Little Adam’s Peak

Ella is een oase van rust in combinatie met een vrolijke vibe, hooggelegen in de bergen van Sri Lanka. Het dorp is niet meer dan een lange straat met aan weerszijde gezellige guesthouses, restaurants en cafés. Toch is het een plek waar je meteen langer wilt blijven, wat alles te maken heeft met de ontspannen sfeer, de adembenemende uitzichten en de ontzettend groene omgeving. Ella is een klein paradijs, waarvan je hoopt dat het altijd zo zal blijven zoals het nu is.

Hoe duur of goedkoop een verblijf in Sri Lanka is ligt helemaal aan jou. Je kan het zo luxe of betaalbaar maken als je zelf maar wilt. Ella is een soort van backpackersdorpje en de prijzen zijn daar ook naar. Wij verbleven in het Ella Village In, een prima accommodatie.

Uitzicht vanaf Little Adam's peak in Ella Sri Lanka

Maar wat kan je in Ella nog meer doen dan wandelen naar Little Adam’s peak?

De omgeving rondom het dorp is een zeer geschikte plek voor als je wilt wandelen in Sri Lanka. Zoals je aan de foto’s wel hebt kunnen zien is de omgeving van Ella echt prachtig. Wij waren zwaar onder de indruk van de wandeling naar Little Adam’s Peak en hebben misschien wel een uur op de top van de berg gezeten om de weide omgeving goed op ons in te nemen. Van dit soort uitzichten word ik heel gelukkig. Maar uiteraard zijn er meer bezienswaardigheden en wandelroutes rondom Ella. Dit vonden wij de leukste.

Zie treinen passeren op de Nine Arch Bridge

Een andere mooie wandeling is de route naar de Nine Arch Bridge, de indrukwekkende spoorbrug die in 1921 gebouwd werd. Het passeren van de trein in een spectaculair gezicht. De verweerde stenen brug met op de achtergrond uitgestrekte theeplantages en een bos van palmbomen, waar langzaam de rode trein door kronkelt. Betoverend mooi.

Uitzicht vanaf Little Adam's peak in Ella Sri Lanka

Wandelen naar Ella’s rock

Mocht je zin hebben in een wat langere wandeling, kies dan voor de wandelroute naar Ella’s rock. De weg naar Ella’s rock brengt je dwars door het bos en langs theeplantages naar grote hoogtes tot de uiteindelijk Ella rock zelf. Het is even een klimmen, maar dan heb je ook wel wat. Spectaculaire uitzichten over de weide omgeving. Trek voor de wandeling zeker drie tot vier uur uit, maar plan voor de zekerheid nog wat extra tijd. Het zou zomaar zo kunnen zijn dat als je boven op de rots zit, je nog wat langer van het mooie uitzicht wilt genieten.

Rawana Falls Ella Sri Lanka

Zwemmen aan de voet van de Rawana Falls

Bij deze wandeling heb je als einddoel niet spectaculaire uitzichten over de bergen, maar een heerlijk verkoelende waterval. Wat de Rawana Falls extra leuk maakt is dat je hier ook kunt zwemmen. Dat doe je niet alleen, maar samen met de locals. Wij vonden het hartstikke gezellig! Vanaf Ella loop je in ongeveer 2,5 kilometer naar de waterval.

Wandelen tussen de theeplantages in Ella Sri Lanka

Leer alles over thee op de Newburgh Green Tea Factory

Sri Lanka is een droom voor elke theeliefhebber. Het land is wereldberoemd om zijn Ceylon thee. Overal waar je komt zijn er theeplantages, zo ook rondom Ella. Altijd al willen weten hoe thee gemaakt word? Tijdens je bezoek aan de theeplantage neem je een kijkje bij het proces van het maken van thee. Van het oogsten van de blaadjes tot het eindresultaat, een heerlijk dampend kopje thee. Vanaf Ella loop je in ongeveer 25 minuten naar de Newburgh Green Tea Factory.

 

Meer lezen over Sri Lanka? Dan vind je deze blogs vast ook interessant.

 

 

Volg me voor een fijne dagelijkse dosis reisinspiratie op Facebook Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *