Tree Top Walk in Valley of the Giants in Walpole Nornalup National Park

Het Walpole Nornalup National Park in West-Australië

Eeuwenoude bossen, afgewisseld met lange zandstranden en turquoise gekleurde baaien. Een uitgestrekte wildernis in West-Australië luisterend naar de naam Walpole Nornalup National Park. Een bezoek aan deze eeuwenoude bossen en the Valley of the Giants zal je absoluut verassen.

Tree top walk valley of the giants Australië

De mooiste Nationale Parken van West-Australië

Tijdens onze rondreis door West-Australië bezochten we maar liefst 11 nationale parken, allemaal prachtig met ieder hun eigen kenmerkende eigenschappen. Bij de mooiste National Parken van West-Australië hoort ook zeker het Walpole Nornalup National Park. Een landschap bestaand uit uitgestrekte bossen, rivieren, indrukwekkende kliffen en goudgele zandstranden. Waarom je dit park tijdens je reis zeker moet bezoeken? Ik laat het je zien.

Walpole Nornalup National Park en Valley of the Giants

Het Walpole Nornalup National Park en zijn eeuwenoude bossen

Het Walpole Nornalup National Park ligt in het zuidwesten van Australië en behoort tot de Walpole Wilderness, waar meerdere Narional Parken, Marine Parken en natuurgebieden onder vallen. Het is een uitgestrekt gebied wat vooral bekend staat om zijn red and yellow tingle trees. In het Nederlands zou je deze bomen Eucalyptus jacksonii noemen. Nu vermoed ik dat er niet bij veel mensen een belletje gaat rinkelen bij de Nederlandse naam (bij niet in ieder geval), daarom noem ik ze maar gewoon bij de Australische benaming, de tingle trees. De red and yellow tingle trees zijn eeuwenoude bomen met een doorsnede van soms wel 4,5 meter en met een lengte van 60 meter kan je ze gerust gigantisch noemen.

Stranden Walpole Nornalup National Park Australië

De mooiste plekken van het Walpole Nornalup National Park

Neem je tijd om het Walpole Nornalup National Park te verkennen, het gebied kent vele mooie en interessante plekken. Zoals de Valley of the Giants waar je de Tree Top wandeling kunt maken. Een wandeling tussen de reusachtige bomen op 40 meter hoogte van de grond. Is het je net iets te hoog, beneden vind je een boardwalk die je al zigzaggend tussen de bomen door lijdt.

Door het hele gebied vind je wandelpaden waar je makkelijke, maar ook uitdagende hikes kunt maken. De mooiste uitzichten heb je vanaf de top van de Mt Frankland en ook de Bibbulmun Track en het gebied rondom de Circular Pool zijn prima gebieden om te wandelen.

Walpole Wilderness Discovery Centre

Naast het Walpole Nornalup National Park bestaat er ook nog het Walpole Wilderness Discovery Centre. Het centre bestaat uit drie locaties, waar je kan ervaren hoe mooi en bijzonder de Walpole Wilderness eigenlijk is. Specifiek gericht op duurzaam natuurtoerisme zijn de populaire Valley of the Giants Tree Top Walk, de Mount Frankland wandeling en uitzichtpunt en de Swarbrick hike ontwikkeld.

Tree Top Walk in Valley of the Giants in Walpole Nornalup National Park

The Tree Top Walk

De Tree Top Walk is een hele belevenis, maar als je last van hoogtevrees hebt, waarschijnlijk niet helemaal de hike voor jou. The Tree Top Walk is namelijk een wandeling 40 meter boven de grond waarbij je letterlijk tussen de toppen van de bomen loopt. Het wel een beetje een “toeristische attractie”, maar evengoed erg leuk om te doen.

Gratis rondleiding

Wil je meer leren over de Valley of the Gigants en de immens grote bomen, dan is het best een meerwaarde om mee te gaan met een van de rondleidingen die dagelijks georganiseerd worden. Wij vonden het een interessante rondleiding en ook altijd fijn, de tour is gratis.

Mount Frankland

De wandeling naar the Mount Frankland Wilderness Loukout is voor iedereen prima te doen, de hike naar de top van Mount Frankland is echter wel iets uitdagender. De uitzichten over de Walpole Wilderness zijn echter spectaculair, wat de soms wat uitdagende hike meer dan goed maakt.

Swarbrick

Ook al is de Swarbrick wandeling maar 500 meter lang, er is ontzettend veel te zien tijdens je hike. De wandeling door de Walpole Wilderness brengt je door bos, langs de “Wilderness Wall of Perceptions” en je kan uiteraard uitgebreid genieten van het karri bos.

Kamperen Walpole Nornalup National Park

Kamperen in Walpole

Grote kans dat je met een camper door West-Australië reist. Denk je er nog over om dat te gaan doen, ik kan het je van harte aanraden. Met een camper door Australië is een handige, praktische en vooral leuke manier om het land te verkennen. Wil je in Walpole zelf overnachten, dan zijn er een aantal campings waar je kunt verblijven. Zoals Crystal Springs, Shannon Campground, Fernhook Falls en voor als je met een 4 WD rijdt is Banksia Camp ook een mooie camping (met uitzicht op de oceaan) om te overnachten.

 

 

Volg me voor een fijne dagelijkse dosis reisinspiratie op Facebook, Instagram & Pinterest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *