Op bezoek bij de echte Kerstman in Lapland

Vakantie Lapland: op bezoek bij de echte Kerstman!

Dit keer een blog wat naadloos aansluit bij de tijd van het jaar. We gaan op bezoek bij de echte Kerstman!

Ik hoor je denken, wat een onzin, die man bestaat helemaal niet! Toch? En daar heb je het mis, hij bestaat wel degelijk. En ik ben er geweest!

Winterse vakantie Lapland

Je moet er wel even voor reizen, maar in Fins Lapland, om precies te zijn negen kilometer vanaf de hoofdstad van Lapland, Rovaniemi, ligt het dorp van de Kerstman. Leuk detail, het dorp ligt precies op de poolcirkel!

Santa Claus Village

Hier waan je je even in een goede kerstfilm, zoals bijvoorbeeld de Santa Claus met Tim Allen. Het dorp ziet er precies zo uit als je in je fantasie bedacht zou hebben. Overal zie je elfen en rendieren. De werkkamer van de oude man staat vol met boeken, kisten met brieven en cadeautjes. In een heerlijk comfortabele stoel zit hij op je te wachten. Je kan dan zogezegd op audiëntie. Jaarlijks komen hier meer dan 35.0000 bezoekers uit de hele wereld om de Kerstman te ontmoeten. De Kerstman kent dan ook van veel talen wel wat woorden. Wij werden vriendelijk in het Nederlands begroet. Natuurlijk weet je dat hij niet echt bestaat, maar deze Kerstman en omgeving zien er zo echt en goed uit, dat je er weer bijna in zou gaan geloven.

De echte kerstman in Fins Lapland

Een brief voor de Kerstman

Naast de woning van de Kerstman bevindt zich het postkantoor. Hier komen uit over heel de wereld brieven van kinderen en misschien ook wel volwassenen binnen. Per jaar ontvangt hij meer dan 555.000 brieven! Het merendeel uit Europa, maar ook vanuit Canada en Amerika weten ze Santa Claus te vinden. Wil je de Kerstman zelf een keer een brief sturen, dan kan dat naar onderstaand adres:

Santa Claus,  Santa Claus Main Post Office , 96930 Artic Circle – Finland

In de Santa Claus village bevindt zich ook het Santa Park, een klein pretpark geheel in kerst thema.

Winters Lapland is een sprookjesachtige bestemming, dat veel te bieden heeft en een fantastische vakantie garandeert. Ben je in de buurt van Rovaniemi dan is het zeker de moeite waard om een dag naar de Santa Claus Village te gaan. Het hoogtepunt van je bezoek aan dit dorp is met stipt de ontmoeting met Santa Claus himself. Ook al weet je dat de Kerstman niet bestaat, de combinatie met het met sneeuw bedekte landschap en een Kerstman die eruit ziet zoals een Kerstman eruit hoort te zien, zorgen ervoor dat je stiekem en héél even toch in de Kerstman gelooft.

Hele fijne kerstdagen gewenst!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *